Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem hogy a...

Mit kellene tennem hogy a nagyobbik fiam kissé barátságosabb legyen velem?

Figyelt kérdés
Válunk a feleségemmel és a gyerekek nála laknak. Nagyobbik fiam (8 éves) telyesen az annya hatása alatt van. Ha nálam vannak a gyerekek, a nagyobbik fiammal nem múlik el perc, hogy ne rugjon belém, ne nyomja belém a körmér, ne huzza a hajam vagy ne üssön lágyékon. Nagyon nehezen viselem, igyekszek türelmes lenni hozzá, de ha nem engem bánt akkor a testvérét (5 éves) veri.Az anya és a gyerek azt mondja, hogy én hozom ki belölle, csak akkor ilyen ha velem van. Mit tudok tenni?
2009. nov. 6. 13:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Igen, biztosan! Próbálj minél többet velük lenni! Még ha felkavarod is. Fontosabb hogy veled legyen, mint hogy fel van-e kavarva. Minél többször kavarod fel, annál hamarabb alkalmazkodik. Ne félj rászólni, muszáj jönnie, mert gyerek . Nem ő dönt, hanem te, mert te vagy az apja. A bíróságnak szót kell fogadnod, de a gyereknek te parancsolsz és nem fordítva. Nem kell mindent ráhagyni. Az otthoni gyerek is világgá menne néha, de nem tud, mert gyerek.

Fontos. hogy sokat legyen veled.Az anyjának nincs ebben igaza. Őt kavarod fel, nem agyereket.

Nem tudnál még egy hétvégét szabaddá tenni? Csak fontos lenne.

2009. nov. 6. 15:29
 12/19 anonim ***** válasza:
ha mondja, hogy nem jön, kérdezd meg, hogy tényleg azért jön-e hogy rugdossatok? Vagy tanítsd verekedni akkor már inkább!
2009. nov. 6. 15:31
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Az anyukával is meg kell finoman értetni, hogy ez nem az ő kényelméről szól. Lehet, hogy a fiad otthon is kezelhetetlen, mikor tőled visszamegy, de hát ez a válás hozománya. Legközelebb nem kell elválni, és akkor nem lesznek ilyen gondok! De meg kell érteni, hogy egy gyereknek, pláne egy ekkora fiúgyereknek, igenis nagy szüksége van az apjára. Még ha valahányszor kifordul is önmagából ilyenkor. Vagy éppen azért.
2009. nov. 6. 15:59
 14/19 anonim ***** válasza:
nekem, így életem delén, még mindig fontos az apám véleménye. Neki is az a tiéd. Nem kell félned rászólni.
2009. nov. 6. 16:06
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem válastoltál arra a kérdésre,hogy miért a válás.Mert egyáltalán nem mindegy.A feleséged heves utálatából csak arra lehet következtetni,hogy megcsaltad,becsaptad,vagy valami hasonló megbocsájthatatlant tettél.Nem tartom kizártnak,hogy felkavarják a gyereket a találkozásaitok,és otthon is kezelhetetlen utána.Akkor te most próbálj ez ellen tenni,mert kb annyit tudsz,mint az anyja az ellen,hogy veled ne viselkedjen így.Üljetek le közösen a gyerkekkel elbeszélgetni a válásotokról,monsjátok el őszintén nekik az okokat amiért elváltok.Biztosítsátok Őket affelől,hogy mindkettőtöknek fontosan ezután is,habár nem fogtok együtt élni de attól még Őket szeretitek ugyan úgy mint eddig.A gyerekben érzelmi labilitás van,csalódott bennetek,vagy benned gondolom nem is kicsit.Ha elhagytad Őket,akkor nem csodálkozhatsz a reakcióján.Ha esetleg másért,akkor a feleségedén sem.
2009. nov. 6. 19:36
 16/19 anonim ***** válasza:
A gyerek rendszerint azzal a szülővel azonosul, akit a szenvedő, vagyis bántott félnek gondol. Vagy nem is gondol a jó szó, hanem inkább az "érez". Ha úgy érzi, hogy az apa bántotta, megalázta, szidta, stb az anyát, akkor az anya pártjára áll. És ellenkezőleg ugyanígy. Tehát ezt próbáld megtudni a gyerekedtől, hogy mit érez ezügyben, és változztas aszerint az exeddel való viszonyodon. A gyerek előtt egyik szülő sem szabad hogy szidja, ócsárolja, elítélje a másikat. Ilyenkor a gyerek egyrészt önkéntelenül is átmegy "csakazértis"-ba. Másrészt, mivel ő annak a szidott, aláértékelt szülőnek a gyereke, saját magát önkéntelenül aláértékeli. (ha az anyám ilyen rossz, nyílván én is az vagyok). Egy ilyen gyerek egész életében az önbizalom hiányával fog küszködni.Esetleg látszetra nagyhangú lesz, de az csak látszat lesz azért.
2009. nov. 6. 23:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet! Egyrészt szigorúnak kell lenned, mert nem tisztel, ha rugdoshat, fenyegethet. Később szégyellni fogja magát.

Mindenképp nevelési tanácsadóhoz vagy pszichológushoz kell vinni, mert óriási benne a feszültség! Nem tudja feldolgozni, mi történik körülötte.

Ez nagyon szar duma az anyjától, hogy te hozod ki belőle! Ha nem ismeri el, hogy gond van, és a gyereket ki kell hagyni ebből, nagyon buta, kicsinyes dolog fegyverként használni, akkor fontosabb neki a személyes kis bosszúja, mint a gyereke.

Láthatás ritkítása megintcsak nem szerencsés. Sőt!

Egyébként anya vagyok, nem sorstárs, mégis úgy látom, hogy fel kell lépned a gyerek érdekeiért és a kapcsolatotokért!

2009. nov. 7. 00:45
 18/19 A kérdező kommentje:
Hát igen. Az elmúlt 17 év alatt volt félrelépés részemről,amit nagyon sajnálok és tudom, hogy nem tudta feldolgozni a feleségem. De a váláshoz vezető út inkább az anyagi gondjaink voltak. egy éve felére csökkent a fizum és nehezen jöttünk ki a pénzből és emiatt meggyarapodtak a veszekedések. Nem lehetett helyre hozni, mindketten a másikba kerestük a hibát. Elköltözött elvitte a gyerekeimet és most azon megy a harc, hogy nem tudunk megegyezni a gyerekekkel való kapcsolattartásban. Neki az lenne a jó, ha heti 1 másfél órát és kéthetente hétvégén találkoznék a gyerekekkel és egyéb dologban nem vennék részt. Azért, hogy ne legyenek viták úgy érzem kénytelen vagyok belemenni és a gyerekeimet minél ritkábban látogatni. A munkarendem miatt nem tudok minden második hétvégen velük lenni és ezért jó lenne más megoldást találni a találkozásokra, de erre az volt a válasz, hogy oldjam meg cserékkel a munkahelyemen, de ez lehetetlen. Mivel, hogy egyre ritkábban találkozok a fiukkal, amit miatta kell tennem, tejesen elszoknak tőlem és én is. Minden alkalommal össze kell rázódnunk, hogy kevesebb legyen a konfliktus. Köszönöm a válaszokat, nagyon értékes dolgokat írtatok!
2009. nov. 7. 08:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Ja, a megcsalás elég görény húzás, de ezt ne kelljen megítélnünk, hogy mi vezetett oda... Gondolom, nem szándékosan keresel kevesebbet, jelen helyzetben sokan örülhetnek, hogy egyáltalán van munkájuk. Akkor most 1 fizuból jobban kijön, vagy mi?

Fontos, hogy ne húzd be füled-farkad, mert jogod van a gyerekeidhez (és jogod van továbblépni is), mert nem bántottad őket.

Egy anyával minden esetben kegyesebb a bíróság, még ha ő lenne is a válás okozója, ezért elszalad velük a ló. Próbálj tárgyilagos lenni, ne lássa, hogy kikészíthet a manipulációval, és kűzdj!

2009. nov. 8. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!