Igényt tartanátok a törvényben előírt 20%os gyerektartásra, ha az exetek több, mint 500. 000Ftot keresne?
Figyelt kérdés
Vagyis több,mint 100.000Ft lenne a havi gyerektartás.
Elméletben jogunk van hozzá,de gyakorlatban ennyit nem költ az ember a gyerekére.
Én úgy gondolom,ha már jár élnék vele és félreraknám a javát!
Ti hogy vélekedtek?
2009. nov. 6. 09:42
21/25 anonim válasza:
Na ez vicces. Így én is tudnék spórolni. Hülye ne légy hogy bedőlsz az apjának. Ha akar is félretenni a gyereknek fogadd el a 20 %-ot és a munkáltatója utalja át automatikusan a gyerek számlájára ha így jobban érzi magát.
22/25 anonim válasza:
Csak és kizárólag akkor, ha te nem költenél belőle magadra (az ember hajlamos a pénz hatására rosszul dönteni), hanem az összes pénzt a gyerekedre költöd, ami megmarad azt pedig NEKI félreteszed. Ez egy szerencse, amivel élni kell.
23/25 anonim válasza:
3-4 hónapig meglene a pénz, aztán meg "idővel csak kicsit veszünk el belőle, majd visszarakjuk" alapon szépen felélitek
24/25 anonim válasza:
Szerintem ebben a helyzetben még azt sem lehet mondani, hogy csak a gyerekre költheted ,csak az ő kajájára, csak az ő ovijára, stb. ... ugyanis a gyereknek is normális körülmények között kell lakni, tehát ha te pl. a rezsire is költesz abból a pénzből, az sem csak a te lakásod, hiszen a gyerek veled lakik abban a lakásban.
Mindenképp igényeld hivatalos úton!
25/25 anonim válasza:
Miért van mindenki kiakadva azon hogy ez mennyi pénz? Az a gyerek hol lakik, ki fizeti a rezsit, az ételt, az ovit? A gyerektartás nem csak arra van hogy új cipőt kapjon a gyerek. Egy bevásárlás 10 ezer a hétvégén és alig veszek pár dolgot. Manapság 100 ezrek kellenek ahhoz hogy nagy lábon éljen valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!