Igényt tartanátok a törvényben előírt 20%os gyerektartásra, ha az exetek több, mint 500. 000Ftot keresne?
Vagyis több,mint 100.000Ft lenne a havi gyerektartás.
Elméletben jogunk van hozzá,de gyakorlatban ennyit nem költ az ember a gyerekére.
Én úgy gondolom,ha már jár élnék vele és félreraknám a javát!
Ti hogy vélekedtek?
Minél nagyobb lesz a gyerkőc, annál többet kell majd rá költeni! Nem árt, ha lesz egy kis tartaléka!
Ha a bíróság annyit ítél meg, akkor annyi, nincs min alkudoznia, hogy ő teszi-e félre vagy te.
11.02:
Nincs igazad.AZ együttélő szülő természetben ,míg a külénélő pénzben köteles gondoskodni a gyerekről.
Viszont,ha forintosítják mennyibe kerül egy bébiszitter,sofőr,takarítónő,ápolónő,magántanár,szakács,akkor tényleg lehet felezni a költségeket.
Egyébként van,aki fizeti a bírósági döntés alapján a havi 80-110-et.Olyan törvény nincs,hogy max.50000-et lehet fizetni.
Az exnek tényleg nincs köze,hogy mennyit keres a volt férj,viszont a gyermekének annál inkább!Törvény mondja ki,hogy nem kaphat kevesebb egyik gyermek,mint a másik,hiába él másik szülőnél.
Azonkívül 100000 ft-ot simán rá lehet költeni egy gyermekre úgy,hogy abban semmi hülyeség nincs.Viszont tud belőle tanulni,művelődni,egészségesen élni.Vagy van olyan szülő,aki nem ezt szeretné a gyermekének?
Én is elég jól kerestem mindeddig,nem is lenne okom panaszra.
A párom reggel 6kor indult dolgozni,addigra én haza is értem,mert én meg 1-6ig dolgoztam éjszaka.
Az ilyen munkákat mikor éjjel kell valahol ügyletet tartani mindig is szemtelenül jó megfizették H-P 1-6ig és a nettó 130.000em megvolt,ráadásul 8 órába bejelentve.
Mikor hazaértem elrendeztem a dolgokat,elvittem a lányom oviba,aztán egy kis alvás és a másodállásom napi 3 órában,amit otthon csináltam és röhögve odaértem a kicsiért 3ra még az oviba is.
Nagyon szépen éltünk.
Most nekem fel kell mondanom,mert nem tudom éjszakára hová tenni a lányom.A rezsiköltséget se felezzük már ezentúl,szóval összesen 150.000Ft minuszban vagyok havonta.
Másik állást nincs értelme vállalnom,mert 3 órára is 60.000et megkapom,arányait nézve nem találnék jobbat,és ha lebetekszik a lányom se tudnám kire hagyni,amíg én dolgozok.
Én jogosnak vélném a 20%ot,mert nem csak a párkapcsolatomat,de a munkám is fel kell adnom.
De anyuka nem tud annyit dolgozni,mint apuka,mert anyuka nem tudja kire hagyni a kettejük álltal vállalt gyereket.
Amíg apuka megteheti,hogy sokat dolgozik,addig én nem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!