Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igényt tartanátok a törvényben...

Igényt tartanátok a törvényben előírt 20%os gyerektartásra, ha az exetek több, mint 500. 000Ftot keresne?

Figyelt kérdés

Vagyis több,mint 100.000Ft lenne a havi gyerektartás.

Elméletben jogunk van hozzá,de gyakorlatban ennyit nem költ az ember a gyerekére.

Én úgy gondolom,ha már jár élnék vele és félreraknám a javát!

Ti hogy vélekedtek?

2009. nov. 6. 09:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%
Törvény szerint NEM JÁR ilyen fizetésnél a 20%. Az ajánlás, azonban extra magas fizetés esetén a bíróság forintosít, nem százalékosít. Forintösszegben pedig kb. 50e Ft-ot fog reálisan megítélni a bíróság. Ennél nem többet, mert nem igaz az, hogy "ennyi jár". Ha apuka önként nem vállal többet, akkor nem KELL neki többet fizetnie bírósági határozat alapján.
2009. nov. 6. 10:52
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

Minél nagyobb lesz a gyerkőc, annál többet kell majd rá költeni! Nem árt, ha lesz egy kis tartaléka!

Ha a bíróság annyit ítél meg, akkor annyi, nincs min alkudoznia, hogy ő teszi-e félre vagy te.

2009. nov. 6. 10:53
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
10,52-nek igaza van.Az elvált szülőknek 50_50%-ban kötelességük a gyerekeiket eltartani gondoskodni róluk.Ha az apa ad gyt-st 50 ezret,az anyuka is ennyit tesz hozzá,plusz csp az már bőven fedezi a gyerek körüli kiadásokat.Én alapjában véve anya párti vagyok,le nem mondanék soha a gyerekeimről,de azt nem tartom etikusnak,hogy a gyerek nevében húzzuk le az apukát.Ez gusztustalan.Természetesen tehet a gyereknek Ő még félre pénzt ha akar,ha az anya úgy gondolja elszórná az apa különben akkor is meg lehet egyezni.Lehet rakni úgy félre,hogy majd csak agyerek férhessen hozzá ha nagykorú lesz,se az anyja se az apja,ez így tiszta,akkor valóban agyereké lenne a pénz.Habár megmondom őszintén én magam ezt nem tartom jó megoldásnak,mert sosem lehet tudni,hogy egy édes 2 évesből mi lesz.Mindegy,sokféle módja van annak,hogy biztosítsuk agyerekünk jövőjét.De az ex keresetéhez semmi közük nincs az exeknek,nincs joguk sem elosztani sem elkölteni.Ha új életet kezd mással,semmi köze az exnek ahhoz,hogy az úk párjával mennyit költ az apa,hiszen Ő keresi meg a rá valót.Nem kell senkit hülyének nézni.Minden gyereket tisztességesen el kell tartani a 2 szülőjének,a lehető legjobbat biztosítani nekik,ennyi.De nem rendelkezünk egymás keresete felett a válás után!!!
2009. nov. 6. 11:02
 14/25 anonim ***** válasza:
68%

11.02:

Nincs igazad.AZ együttélő szülő természetben ,míg a külénélő pénzben köteles gondoskodni a gyerekről.

Viszont,ha forintosítják mennyibe kerül egy bébiszitter,sofőr,takarítónő,ápolónő,magántanár,szakács,akkor tényleg lehet felezni a költségeket.

Egyébként van,aki fizeti a bírósági döntés alapján a havi 80-110-et.Olyan törvény nincs,hogy max.50000-et lehet fizetni.

Az exnek tényleg nincs köze,hogy mennyit keres a volt férj,viszont a gyermekének annál inkább!Törvény mondja ki,hogy nem kaphat kevesebb egyik gyermek,mint a másik,hiába él másik szülőnél.

Azonkívül 100000 ft-ot simán rá lehet költeni egy gyermekre úgy,hogy abban semmi hülyeség nincs.Viszont tud belőle tanulni,művelődni,egészségesen élni.Vagy van olyan szülő,aki nem ezt szeretné a gyermekének?

2009. nov. 6. 11:13
 15/25 anonim ***** válasza:
69%
Valóban nincs igazatok, nem szabnak meg felső határt. Ha annyit keres apuka, a gyerekének is joga van jobban élni, hiszen a gyereke. Simán fizetnek 100.000 Ft-ot gyerektartást.
2009. nov. 6. 11:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Én is elég jól kerestem mindeddig,nem is lenne okom panaszra.

A párom reggel 6kor indult dolgozni,addigra én haza is értem,mert én meg 1-6ig dolgoztam éjszaka.

Az ilyen munkákat mikor éjjel kell valahol ügyletet tartani mindig is szemtelenül jó megfizették H-P 1-6ig és a nettó 130.000em megvolt,ráadásul 8 órába bejelentve.

Mikor hazaértem elrendeztem a dolgokat,elvittem a lányom oviba,aztán egy kis alvás és a másodállásom napi 3 órában,amit otthon csináltam és röhögve odaértem a kicsiért 3ra még az oviba is.

Nagyon szépen éltünk.

Most nekem fel kell mondanom,mert nem tudom éjszakára hová tenni a lányom.A rezsiköltséget se felezzük már ezentúl,szóval összesen 150.000Ft minuszban vagyok havonta.

Másik állást nincs értelme vállalnom,mert 3 órára is 60.000et megkapom,arányait nézve nem találnék jobbat,és ha lebetekszik a lányom se tudnám kire hagyni,amíg én dolgozok.

Én jogosnak vélném a 20%ot,mert nem csak a párkapcsolatomat,de a munkám is fel kell adnom.

2009. nov. 6. 12:00
 17/25 anonim ***** válasza:
38%
Én nem tartanék igényt rá. Ha az apuka normális, akkor úgyis a gyermekre költi a plusz pénzt. A gyermeket nem apuka pénzéből kell felnevelni, hanem a kettőnk pénzéből. Viszont úgy érzem, hogy havi 200ezer forintot nem lehet elkölteni a gyerekre. Apuka is tegyen félre a gyerkőcnek amennyit gondol, meg anyuka is. De tudom úgyis le leszek pontozva. :-(
2009. nov. 6. 12:29
 18/25 A kérdező kommentje:

De anyuka nem tud annyit dolgozni,mint apuka,mert anyuka nem tudja kire hagyni a kettejük álltal vállalt gyereket.

Amíg apuka megteheti,hogy sokat dolgozik,addig én nem!!!

2009. nov. 6. 12:32
 19/25 anonim ***** válasza:
76%
Ragaszkodj a fizetése 20%-hoz,pléne ebben az esetben,amit leírtál. Kérdés,hogy az apuka mennyire van bejelentve,mert az alapján ítélik meg az összeget. És mindenképp hivatalos úton intézd,akkor nyoma is van. Amit 3 órában otthon dolgozol,azt nem lehet többen?
2009. nov. 6. 13:08
 20/25 anonim ***** válasza:
70%
Na ez az.Szemétnek tartják a nőket, de azt nem látják be, hogy sok nő el van lehetetlenítve azáltal, hogy valóban nincs kire hagynia a gyereket.Apuka csak letejeli havonta a lóvét és 2 hetente hétvégére elviszi a gyereket.Anyuka meg reggel viszi, este hozza, ha beteg felborul minden és még sorolhatnám.
2009. nov. 6. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!