Idős, demens, mentálisan gyengélkedő rokon gyámhivatali eljárásáról bővebb info?
Egy rokonunk idős, beteg, idegenekkel bizalmas, a rokonokat viszont a téveszméi miatt nem szereti. Félünk, hogy a végén még olyan embereket enged be, akik ártanak neki, zsarolják, vagy csupán kihasználják úgy, hogy észre sem veszi.
A család több tagját fel is jelentette, ezért eljárások is indultak a kezéből, szeretnénk gondnokság alá helyeztetni.
Amint lehet felkeressük az illetékes gyámhivatalt, az orvosa sajnos elzárkózik, nem ad ki információkat, ezért a gyámhivatalnak kell majd lekérnie a szakvéleményt. A rendőrség ugyanígy van ezzel. Tudják, hogy még macskák miatt is rendőrt szokott hívni, de még nem szóltak a gyámhivatalnak, pedig könyörögtünk nekik.
Most pedig a vagyona is a tét, amit szeretnénk elsősorban számára, és a család számára megóvni, mivel a családtagokat ki akarja űzni, helyettük pedig hízelgő, és gyanús idegeneket akar beköltöztetni az ingatlanba. A családtagok kiűzésére azt találta ki, hogy sorban feljelentgeti őket.
Mindenesetre kezd pont kerülni az ügy végére. De nem tudjuk hogyan is megy ez és mennyi idő?
Itt találtam róla pár dolgot, pert kell indítani, miután jeleztétek, hogy a gyámhivatalnál, hogy nem beszámítható.
De hogy mennyi időbe telik ez az egész, azt nem tudom sajna.
Ezt is itt olvastam.
"Ha cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság alá helyezés iránti perindítás indokolt, és az érintett személy vagyonának védelme sürgős intézkedést igényel, a gyámhivatal a vagyonra zárlatot rendel el, és ezzel egyidejűleg zárgondnokot rendel ki. A zárlatot elrendelő határozat ellen nincs helye fellebbezésnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!