Szalagavatóra kísérőként mibe szoktak menni?
Nálunk és az összes ismerősöm iskolájában is a szalagavató csak a nevében volt bál, valójában nem.
Nem olyan, mint egy gólyabál, ahol tényleg együtt mulat az egész évfolyam és még a főleg csajozni érkező felsőbbévesek.
Nem hasonlított egyáltalán az amerikai filmekből ismert szalagavatóra.
Család, barátok nem estélyiben, koktélruhában, hanem inkább "sima" ünneplőben érkeztek. Kiskosztüm, szövetnadrág.
Végignézték az aulában, tornateremben, városi sportcsarnokban rendezett tűzést; a tanárok, alsósok műsorát; majd a végzősök osztályonkénti táncát.
Ezután az osztályok külön-külön mentek tovább ünnepelni.
Általában valamilyen kisvendéglőbe, amit kibéreltek. Ott megvolt a vacsora az osztályfőnökkel, majd egy szűkkörű buli helyben kb. éjfélig.
Amikor ennek vége volt, akkor ki-ki ment tovább a város különböző nyilvános szórakozóhelyeire és csak ekkor csatlakoztak a barátok, barátnők (="kísérők").
Utolsó, nálunk a gólyabál az, amikor az elsősöket avatják. Nincsen se tánc, se vacsora, se szülő, csak szívatás, lehetőleg közterületen, utána a suliban. Mivel a legtöbb helyen nálunk már nem szolgálnak ki 18 év alattiakat piával (eleve be se engedik), nálunk 10-ig tartott a gólyabál és szevasz.
A szalagavatónk meg eléggé puccos volt, mi egy bálteremben voltunk, ciki lett volna, ha bárki farmerban jön, szerintem be se engedték volna. A meghívóban is benne volt, hogy alkalomhoz illő öltözetben jelenjenek meg a kedves vendégek. Mi, bálozók egész este abroncsos szoknyában rohangáltunk, csak éjfél után öltöztünk át, amikor bulizni mentünk, de a srácok maradtak öltönyben, max táncoláshoz levették a zakót. A vendégek is kisestélyiben, öltönyben voltak. Nálunk bárki jöhetett, családtag, barát, barátnő. Még akkor is, ha nem vele táncoltál. Mindenkinek volt szép, megterített asztala külön, annyi fős, ahány vendége. Az asztalokon rajta volt a bálozó neve, hogy a vendégek tudják, hova üljenek. Először volt osztályonként nyitótánc, utána vacsora, majd táncizás éjfélig. Utána léptünk le bulizni. Szóval ahány iskola... Mindez persze vidéken, egy nagyobb városban. 26N
Gólyabál = egyetem, főiskola -> nálunk CSAK és kizárólag erre használják az elnevezést.
A középiskolai elsősavatóra NEM.
Ha a lány túlöltözi a barátját az nem gáz. De ha a fiú öltözi túl a lányt, az igen. :) Mindig legyél jobban öltözött, mint a barátod, én ezt az elvet szoktam követni. :) Mondjuk én amúgy is szeretek csinosan, elegánsan felöltözni.
Ha mégsem koktélruha lesz, akkor is csinos fekete szoknya (rövid, feszülős :P) + alkalmi,szép felső (+csipkeharisnya:P - nekem legalábbis).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!