Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek "jár" az egy...

Szerintetek "jár" az egy családanyának, hogy hobbiból szakmát szerezzen, amiben valószínűleg sosem fog dolgozni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 15:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, férfi. Ha tanulni szeretne, támogatnám anyagilag is. Szerintem mindegy ki kereste meg rá a pénzt. Ha van rá pénz, menjen, szórakozzon. Ha nem jut a gyerek kajájára, akkor ne menjen.
2013. szept. 19. 15:31
 12/31 anonim ***** válasza:
86%
Én egyetemre járok gyerek mellett, és igen, jó részét a férjem fizeti, mert én most nem tudom megkeresni az árát. De vigyáz a babára, ha el kell mennem, ez nem áldozat. Közös a gyerekünk és nem éli meg tragédiaként, ha neki kell rá vigyázni egy fél napot,vagy főznie kell ebédet. Szerintem fura az a férfi, akinek áldozat a gyerekével játszani.
2013. szept. 19. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
91%

Mi az,hogy a "férj pénzéből fizetné"? Már bocsi,de nem a KÖZÖS gyerekekkel volt GYED-en és azért keresett kevesebbet? Elég ciki,ha "enyém-tied" van egy házasságban...

Megtudhatjuk mi az a felesleges szakma?

2013. szept. 19. 15:35
 14/31 A kérdező kommentje:

Szakács és cukrász

Tudom, hogy házasságban nincs enyém-tiéd, ezért nem írtam az elején. De aztán valaki kérdezte, hogy ki kereste meg, így válaszoltam.

2013. szept. 19. 15:37
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Én is támogatnám a házastársam tanulását, főleg ha később ennek lenne valami haszna. A kérdező azt írta, hogy nem fog ebben a szakmában dolgozni a nő. Akkor ez gyakorlatilag hobbi, kikapcsolódás, szórakozás. Még ezzel sincs bajom. Viszont feketén-fehéren leírta, hogy anyagilag megterhelő a család számára. Ilyen esetben normális ember még azt is meggondolja, hogy olyanba bele mer-e fogni, ami később hasznot hozhat, nemhogy még szórakozásra elverné a család pénzét (nekem mindegy ki kereste meg, nálunk közös kassza van).
2013. szept. 19. 15:38
 16/31 anonim ***** válasza:
53%

A 10-es kommentedből nekem úgy tűnik, hogy valamelyik anyós lehetsz. Mivel a férj pénzét mondod, így gondolom a menyed terveit próbálod szertefoszlatni, és talán az a szakma nem is annyira felesleges mint ahogy gondolod.

A rosszindulatod ebből a kommentből látszik, tehát ha nem az anyós vagy, hanem a férj akkor nincs mentséged a bunkóságodra.

Mi az, hogy a feleség otthon neveli a gyereket, kap gyedet, és a végén úgy néz ki, hogy ő nem járult hozzá az addigi megtakarításhoz.

Szerintem bárki is vagy, ezt a kérdést sose mutasd meg neki.

2013. szept. 19. 15:39
 17/31 anonim ***** válasza:
23%

Miért olyan szakmát szeretne tanulni amiben nem fog dolgozni?

Amire én járok szakma, az 80 E ft félévente, és 2 év van, tehát 4* 80 = 320 e ft.

Az én párom nem támogatná, hogy ekkora összeget dobjunk ki az ablakon.

Ha ingyenes lenne (pl. munkaügyin keresztül) az más.

2013. szept. 19. 15:41
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

Biztos,hogy nem fog szakmában dolgozni a nejed? Azért igy tényleg elég felesleges éveket tanulni, ráadásul nem egy 20ezres tanfolyamról van szó.

Én, ha erre a két szakmára vetemednék, akkor tuti biztos,hogy dolgoznék is benne. Főleg,hogy a szakácsok, cukrászok nem is keresnek olyan rosszul.

Megjegyzem most készülök elkezdeni egy tanfolyamot, amit hosszasan átgondoltam. Ez sem 2 fillér és nem pár hét, valószinűleg a férjem lesz párszor a gyerekekkel, de mindenképpen szakmába szeretnék dolgozni, igy ez egy befektetés.

Kérd meg a feleséged,hogy gondolja át.

2013. szept. 19. 15:47
 19/31 anonim ***** válasza:

13,18 vagyok

nem tudom miért saccoltam,hogy a férj lehetsz. Ha nem igy van,akkor viszont nem sok közöd van hozzá milyen tanfolyamra megy anyuci. Szerintem ez a dolog 2 emberre tartozik.

2013. szept. 19. 15:49
 20/31 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem jár. A férjnek pedig ne legyen már megterhelő, ha a saját gyerekeire kell vigyázni...

Én főiskolára járok, a férjem maximálisan támogat benne. Januárban fogok államvizsgázni, szeretnék utána elmenni mérlegképes könyvelői tanfolyamra. Attól tartok viszont, hogy ez már túlságosan megterhelő lenne a családnak. A férjem viszont ragaszkodik ahhoz, hogy elkezdjem, mondván, hogy tanulni soha sem felesleges. Most jobban spórolunk, és így februárra meglesz a pénz.

Amikor vizsgaidőszakom van, akkor 1 hónapig csak extra gyors főzés és takarítás van, a gyerekekkel sem foglalkozom napi szinten annyit mint általában. Ezt még soha nem nehezményezték se a gyerekek, se a férjem, megértik min megyek keresztül. Sőt ilyenkor sokszor ő csinál vacsorát, utána pedig elmosogat. :)

2013. szept. 19. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!