Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Páromnak van egy kutyája...

Páromnak van egy kutyája (németjuhász) ami nagyon hamis. Félek, ha majd gyerekünk lesz akkor megharapja a kicsit. Hogyan beszéljem rá a páromat, hogy tüntesse el a kutyát?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 09:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
95%
Én felnőttem egy úgymond "hamis" németjuhász mellett. 17 éven át volt meg, annyit kutya nem volt nyúzva, mint ő, amikor kicsi voltam. De SOHA még csak fel sem mordult. Kérdező, nem tudom, mire gondoltál az alatt, hogy "eltüntetni". Remélem nem arra, amire én, mert akkor téged kéne "eltüntetni". Ha ilyet kérne az "kedves" "párom", úgy kiraknám, mint macskát egészségügyi sétára.
2013. szept. 19. 11:59
 32/43 anonim ***** válasza:
93%

Örülnék, ha a Kérdező reagálna a kommentekre. Hogy mikorra tervezik a gyereket? Milyen módon akarja "eltüntetni" szegény állatot?

Egyébként meg, szinte biztos, hogy a kutya nem fogja bántani a kicsit. A férjem is úgy nőtt fel, hogy több kutyájuk volt. Egyszer, amikor két éves volt, szórakozásból szinte könyékig lenyúlt a kutya torkán, az meg csak ücsörgött ott értetlenül és kétségbeesetten, hogy most mit reagáljon, hogy a picinek ne essen baja... A kutyák mindig védelmezték őt, én mindenképpen azt mondom, hogy a gyerek és a kutya tényleg legjobb barátok.

Az unokaöcsém most másfél éves. Van nekik egy elkényeztetett vizslájuk, aki nagyon vad és falánk (és gyáva, persze). Mégis, a baba a legjobb barátja. Amikor alszik, a vizsla sokszor odamegy, leül az ágy mellé, és fél órán keresztül csak ül és figyel, hogy a kicsi biztonságban legyen. Néha az ágyra is felmászik mellé, óvatosan letelepszik és együtt alszanak. Együtt játszanak a kertben is, és a kutya még arra is figyel, nehogy véletlenül fellökje szegény gyereket, aki még csak totyog.

Közben pedig a nagymamája kézzel-lábbal hadakozik, hogy a kutyát el kell altatni, agyon kell verni, el kell vinni, mert bántani fogja a gyereket... Egy fenét fogja bántani, előbb rágná le a saját lábát.

2013. szept. 19. 12:02
 33/43 anonim ***** válasza:
88%
A kutyát nem eltüntetni kell, hanem megnevelni. Csak foglalkozni kell vele, megfuttatni, feladatokat adni neki, játszani vele és persze megnevelni. Ha átveszitek a falkavezér szerepét, akkor biztos, hogy a kutya nem fog rátok támadni. Felelős gazdaként és emberségesen kell viselkedni az állatokkal, nem pedig tárgyként kezelni őket és ha épp úgy alakul akkor lepasszolni. Vagy megközelíthejük onnan is, hogy addig jó amíg őrzi a házat de amint gyerek születik akkor már kidobjátok mint egy rongydarabot? Gondolkozz ember!! Felelőssek vagyunk állatainkért is, nem csak gyerekeinkért!!!
2013. szept. 19. 12:09
 34/43 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha anno a párom azt mondta volna, hogy tüntessem el a kutyámat (nekem is német juhászom volt), akkor ő előbb ment volna. És nem azért mert a kutya fontosabb, de így ismert meg, így fogadott el. Szóval elég gáz, amit csinálsz, pláne, ha kertesben laktok. Figyelni kell a gyerekre és kész. De ha még nincs is gyereketek, tök felesleges ezen gondolkodni, lehet nem is lesz, ha máshoz is így állsz hozzá.
2013. szept. 19. 12:10
 35/43 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha ezt így megkérdeznéd tőlem, akkor én mondanám,hogy "tudod merre van az ajtó"

Esetleg ha te eltennéd lábalól akkor az meg nagyon súlyos személyiségre vall. Remélem majd szegény gyerekedet nem fogod belefojtani a vízbe, mert már nem kell.

Arról nem beszélve,hogy ha megtudnám,hogy te ölted meg a kutyámat akkor azthiszem simán, gondolkozás nélkül vágnálak fejbe (jobbesetben a kezemmel, rosszabban egy ásóval).

Az ilyen embernek nem,hogy férj, gyerek se kell!

2013. szept. 19. 12:34
 36/43 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos nálunk történt ilyen tragédia a családban. Pont németjuhász volt, akivel még mi is játszottunk kiskorunkban. Nyugodt kutya, soha semmi probléma nem volt vele. Egyszer mégis megtörtént. 5 percre hagyták magára az udvaron a gyerekkel a szülők.

De ez nem törvényszerű! Rokonaimmal történt, mi mégis tartunk kutyát.

Hülyeség eltüntetni nálatok a kutyát, kennel és nem hagyod vele egyedül a gyereket. Ennyi erővel ne ülj autóba, mert sok a közlekedési baleset...

2013. szept. 19. 12:55
 37/43 anonim ***** válasza:
87%
Van más módja? Mégis milyen módjai vannak? Elárulnád te szerencsétlen? Nagyon felbosszantasz, ilyen embernek nem való gyerek, egy életről van szó, akkor is, ha egy állaté, gondolkozzál már el légyszíves, hogy miket beszélsz, eszem megáll.
2013. szept. 19. 13:19
 38/43 anonim ***** válasza:
13%
#14-esnek ment a "rasszista" hozzászólás tiltása.
2013. szept. 19. 14:06
 39/43 anonim ***** válasza:
90%
Akinél megtörtént: A szülők alapszabályt szegtek meg, egyedül hagytak kutyát és gyereket, ami mindkét oldalról rizikós. Mind a gyerek, mind a kutya felől eltűnik a kontroll, a gyerek nekiáll kipróbálni, hogy mi lesz ha meghúzza a kutya fülét, vagy megcsavarja az orrát. A kutya pedig elveszítette a falkavezért, aki kontroll és a védelem is, hiszen normális szülő egy fülhúzás után leszedi a gyereket a kutyáról, elmagyarázza huszadszor is, hogy miért nem szabad. Menj át a kutyás topikba, azonnal leírják neked, hogy ennél alapvetőbb szabály nincs. Amúgy kutyás balesetek legnagyobb része így történik, hiszen egy felnőtt ember fizikailag is képes visszatartani egy normális méretű kutyát. Ahhoz meg tényleg ritka elcseszett nevelés kell, hogy rád merjen támadni a kutya annak reményében, hogy utána megtámadhassa a gyereket is....
2013. szept. 19. 15:27
 40/43 anonim ***** válasza:
82%

Mikor a mostani párom megismert, 2 kutyánk volt. (Egyik az enyém, másik tesómé).

Összeköltöztünk, a kutyusom anyuéknál maradt a kertben (5 percnyire laknak, minden nap találkozunk), és lett még egy kutyánk + cicánk.

(Párom mindenképpen akart egy kutyát, csak staffi helyett yorki lett)

Ha nekem bárki azt mondaná a saját lakásomban/albérletemben, hogy tüntessem el a kutyát, biztos páros lábbal rúgnám ki.

Függetlenül attól, hogy a párom,szomszéd, unokatesóm az.

2013. szept. 19. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!