Páromnak van egy kutyája (németjuhász) ami nagyon hamis. Félek, ha majd gyerekünk lesz akkor megharapja a kicsit. Hogyan beszéljem rá a páromat, hogy tüntesse el a kutyát?
Lehet, hogy azért 'hamis', mert érzi rajtad, hogy ki nem állhatod.
A kutya olyan, mint a gyerek, foglalkozni kell vele nevelni és tisztázni, hogy ki az úr a háznál.
Csak nem félsz tőle?
Na igen, ez meg a másikfele.
Nem szeretem a kutyákat, és eszembe sem jutott összejönni egy kutyás gazdival, éppen ezért.
Amikor a párodat megismerted, tudtad, hogy van kutyája, nem?
Nekem is van kutyám, és vele együtt szeretett meg a párom. Tudta az elejétől kezdve, hogy mennyire fontos nekem a kutyám.
Nem is értem a kérdésed, még nincs is gyereketek. Mikor költöztél párod házába?
A csjt szerint csak életközösség vagytok, de nem család, de ez lényegtelen a kérdés szempontjából:)
A német juhászkutyában igen erős őrző-védő ösztön van. Olyan nincs, hogy egy kutya hamis, csak úgy indokolatlanul nem támadnak emberre. Vagy a területét védi másoktól, vagy a gazdáját. Ez a gazdája és a te felelősséged, hogy megtanítsátok neki, ki az úr a háznál, ki az, akinek joga van cselekedni, ki az, aki megmondja, hogy mi lesz.
A párod is csak tartja a kutyát, de nem foglalkozik vele.
Privátban elküldtem, annak a válaszadónak, aki szerint nem vagytok család...
Felhívnám a figyelmet a 2. bekezdés 1. pontjára, és a 4. bekezdésre...
"Család és háztartás:
A család a társadalom olyan mikrostrukturális részrendszere (kiscsoportja), amely
önmagában is viszonylag teljes rendszerként működik
szoros, sokirányú kapcsolatban van a társadalom más rész-rendszereivel
tagjai (családtagok) egymással rendszeres, életvitelüket átszövő kapcsolatban vannak
A családot továbbá az jellemzi, hogy
a tagok közti kapcsolat alapja -> jogilag legitim vagy társadalmilag elfogadott párkapcsolat (házasság, TARTÓS EGYÜTTÉLÉS) és (vagy) vérségi kapcsolat vagy jogilag rendezett örökbefogadás
folyamatos működésében a családtagokat közösségi-érzelmi (pszichoszociális), létfenntartási és szellemi-kulturális értékek és érdekek kötik össze
a kölcsönös egymásrautaltságból következően többfunkciós gondoskodó-ellátó rendszert jelent
A statisztikában család: a szülők és a velük egy háztatásban élő nem házas gyermekeik -> így 3 típust különböztet meg -> házaspár, házaspár gyerekkel, egy szülő gyerekkel. Ezt szokás családmagnak vagy nukleáris családnak nevezni.
A Családszociológia könyvben család fogalma a szokásosnál tágabb, annyiban hogy családnak tekinti A JOGILAG NEM RÖGZÍTETT TARTÓS EGYÜTTÉLÉSI FORMÁKAT is és annyiban szűkebb, hogy csak a tartós kapcsolatban állókat (együtt élőket) tekinti családnak.
Háztartás: az együtt lakó és a megélhetési költségeket megosztó, együtt fogyasztó emberek csoportja, akik általában (de nem szükségképpen) rokonok."
Kérdésre:
Sehogy ne beszéld rá. ha mégis megtenné neked, szerintem a gyerek még felnőtt korában is hallgatná, hogy a kutyának mennie kellett.
neveljétek meg, amúgy mire a gyerek akkora lesz, hogy egyedül hagyjátok kinn az udvaron, az még minimum 5-6 év
addig annyi minden lehet azzal kutyával (NE LEGYEN), 10-15 évet élnek maximum...
A német juhász kutya általában nem hamis. Nagyon is karakán állat. Ha valaki burkoltan utálja, azt simán megérzi, és nem nagyon kultiválja.
A gyerekeket pedig imádja. Nekünk 8 évig ő vigyázott a fiunkra az udvaron, és bárhová ment a faluba vele ment, megvárta a kapu előtt és hazakísérte.
Ha nálatok a férjed a falkavezér, akkor tőled maximum a kaját fogadja el, és szeret, vigyáz rád, megvéd, de csak akkor, ha te is szereted.
Az ilyen utálkozó lényekkel nem kommunikál, és jól is teszi.
A kutyákat normális ember nem "tünteti el", mert társnak választja. A párod is jól választott. Na nem veled...
Másfajta "eltüntetésről" pedig ne is gondolkodj, mert ma azért ülni is lehet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!