Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá anyumat, hogy...

Hogy vegyem rá anyumat, hogy engedjen fogamzásgátlót iratni?

Figyelt kérdés

17 évesen picit korainak tatom a tablettát, de most egy gyógyszer miatt össze vissza csúszkál a ciklusom és óvszerrel védekezünk, amivel még nem volt probléma, de pl most is már 7 napott késett ha nem többet. Én is és a párom is(akivel lassan 1,5 éve vagyok együtt) kezd kikészülni az idegeskedés miatt.

Már jó pár kilót fogyott az idegesség miatt.Anyám(konzervatív) meg szentül ragaszkodik az óvszerhez...vagy a hormonmentes fogamzásgátlást nyomatja amiben nem igazán tudok megbízni. Segítsete! Mit tegyek? Hogy vegyem rá, hogy ez lenne hosszútávon a megoldás?

2008. júl. 3. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem fog tetszeni amit írok, de nem kell hozzá a szülő engedélye. Elmész tiniambulanciára, megvizsgálnak, és ha kéred felírnak gyógyszert. Nekem szerencsém volt,16 évesen elvitt anyu, mert így legalább ő is nyugodt volt. Ha nem akarsz nélküle dönteni, akkor mondd el neki, amit leírtál, hogy állandóan idegeskedtek és hogy Te próbálsz felelősségteljes lenni, de így nehéz.

Sok sikert.

2008. júl. 3. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Hát ha neki jó,hogy te 17 évesen tönkreteszed az életedet,egy gyerekkel akkor gratulálok neki..
2008. júl. 3. 14:39
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Picit összekavarodtam a kérdésedtől. Anyukád most a gumóvszert szeretné vagy a fogamzásgátló tabletátt. Te melyiket szeretnéd? Sajnos ez a kérdésmagyarázatodban nem világos.
2008. júl. 3. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom mondani amit az első hozzászóló is írt, nem kell ehhez szülői engedély, 17 évesen már elég nagy vagy hogy eldöntsd neked mi a jó, és mit akarsz.
2008. júl. 3. 15:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ja de anyuka fizeti a nem is olcsó gyógyszert majd.

én azért is szedtem mert nekem is össze vissza jöt meg.

volt olyan lány akinek nem ürült ki rendsen a szervezete mensikor és azért kellett neki gyógyszer. van akinek kicsi (nem rossz indulatu) tumorok nöttek és a hormon volt a megoldás. aztán van aki nagy görcsök miatt szedi a gyógyszert.

mond meg neki hogy a gyógyszerrel sokkal valószínütlenebb a gyerek. amit megtehetsz látom tudsz azért anyukáddal beszélgetni ha már ilyenek egyálktalán szóba kerültek. mond meg neki menjetek el együtt dokihoz ahol a doki elmondja hogy ö mit ajánlj. így lehet anyukád is meggyözi a dolgokrol.

igaz a hormon gyógyszerek miatt most is sokan szenvednek és sok embernek nem lehet gyereke igaz nem bizonyított hogy a hormon gyógyszerek miatt de elöfordulhat hogy az is közre játszik. szóval van benne igazszág amit anyukád mond, de keresetek fel egy orvost.

2008. júl. 3. 17:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen jó a viszony az anyukáddal, akkor szerintem kár lenne elrontani azzal, hogy a tudta nélkül mész mégis gyógyszert felíratni.

Nem írtad, milyen más gyógyszert és meddig szedsz, amitől felborulhatott a ciklusod, azt sem ártana megbeszélni a szakorvosokkal, és pl. hormonvizsgálatot kérni.

Azt javaslom én is, menjetek el együtt anyukáddal a nőgyógyászhoz, beszéljétek meg, informálódjatok a különböző neked való lehetőségekről. Lehet, őt sikerül meggyőzni a gyógyszerről, lehet, épp téged sikerül lebeszélni egyelőre róla.

Ne érts félre: a fogamzásgátlás elsősorban a pároddal kettőtök ügye és felelőssége, de láthatod itt is a sok gyógyszeres kérdést, későbbi problémákat, mérlegeljetek!

2008. júl. 3. 18:01
 7/9 anonim válasza:
100%
Esetleg ha tényleg nem akarod az anyukád orrára kötni , és a pasiddal nem tudjátok ketten sem kifizetni a gyógyszer árát , akkor (mivel gondolom a pasid fiatal ) Ő is beszámolhatna a szüleinek az esetről és szerintem akkor ők segítenének , mivel látják , hogy komolyan goldoljátok a dolgot pozitívan állnának hozzá .
2008. júl. 3. 20:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Cetirizin-ep-t szedek allergiára. Igazából nem tudom mi baja anyunak a gyógyszerrel, mert nem fejtette ki. de ha most megjön (ő is idegeskedik)akkor lehet hogy másképp fog látni dolgokat. Én is hallottam de...Igaz hogy ha valaki túl korán kezd el tablettázni vagy sokáig szedi, nem lehet gyereke?
2008. júl. 4. 08:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én (első válaszoló) 16 éves korom óta szedtem. 21 voltam, mikor abbahagytam, mert babát szerettünk volna. Ugyebár azt szokták mondani, hogy 3hónapot várni kell, míg kiürül. Nos én szeptember elején hagytam abba, karácsonykor megajándékoztam a férjem egy pozitív terhességi teszttel. Úgyhogy ez sztem nem igaz. Ezek a mai gyógyszerek már csökkentett hormontartalmúak. A régiek esetében volt az, hogy 5-6 évente szünetet kellett taratni, de ma már nem. Lehet anyukád ezért ellenzi, mert ő még csak erről tud.
2008. júl. 4. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!