Mennyire tartoznak rá a családom anyagi gondjai?
Szóval, a szüleim egyszerre lettek munkanélküliek. Van egy kertünk, egy autónk, 2 kutyánk, a lakás és az én különböző költségeim, amiket eddig fedezett a 2 fizetés, de most jóval kevesebb lesz a bevétel. A lényeg az, hogy a havi kiadások mellett nem lesz megünnepelve a születésnapom, sem a karácsony. Lesznek olyan napok, mikor nem lesz főtt étel az asztalon. Nem lesz pénzünk téli ruhákat venni, a tavalyiak egy része már kicsi vagy épp szakadt. Szóval, nem tudom, hogy elmondjam-e a barátomnak ezeket. Ő jól keres, márkás ruhákban jár, szórja a pénzt. Már 2 hete ha nálunk vacsorázik, ő veszi meg a boltban, amit enni szeretne. Tegnap már sírva fakadtam, hogy ilyen rosszul sosem álltunk még anyagilag. Tavasszal lehet, hogy a kertet is el kell adnunk, sőt a 2 kutyát elajándékozni. Tartós testi fogyatékosságom miatt májusig emelt cs. pótlékot kapunk, de utána az is megszűnik. Szóval, egyik hónapról a másikra mindenünk "elveszett". Szégyellem magam a barátom előtt, hogy arra nem lesz pénzem, hogy fodrászhoz menjek (3000 ft), vagy hogy születésnapomra apukám süssön egy tortát. Eddig mindig tele volt a hűtőnk, most épp hogy lekvár van, olcsó májas, kolbász, vaj és zsír. Már a kutyák oltásait sem tudjuk kifizetni, az decemberben esedékes. Próbáltunk eladni mindent amit pénzzé lehet tenni, de így sem történt semmi változás. Szégyenlem, hogy minden nap itt alszik, már 1 hete csak vizet iszunk, esetleg teát.
Tudom, hogy szeret és meg fogja érteni, de már azon gondolkozom vele, inkább elhagyom, nem akarom, hogy miattam szégyenkezzen, hogy egy rendes ruhára nem telik.
(És még mielőtt valaki belém kötne, az internetet nem tudjuk lemondani amíg a szerződés tart, mert akkor többet kellene fizetnünk.)
Segítsetek, hogy mondjam el a barátomnak ezeket? Egyáltalán el kell-e? Bár úgyis észre fogja venni, hogy csak kenyér és párizsi lesz az ebéd. :(
Hàt, nézd..tudom, a kommentemmel nem fogom megvàltani a vilàgot, de manapsàg sajnos igen sokan vesztik el a munkàjukat ( és ez még fokozodni fog, ahogy hallom), nem tehetnek rola a szuleid. Gondolom ugyis mindent megtesznek majd, hogy ujra kaphassanak valami munkàt.
A baràtod pedig, ha normàlis és tényleg szeret, akkor elfogadja a helyzetet, és emiatt nem fog otthagyni.
fodrász...2-3 évente ha eljutok fográszhoz,anélékül is tudok jol kinézni...
szülinapi tortáhozvalot (2ezernél nemtöbb)meg hagyhatod,hogy megvegye,süssétek együtt...programnak is jo...főleg ha még ehető is lesz...
elmondani ha nem mondod,ugyis rájön...de titkolnivalo nincs ezen...
Eddig volt rá pénzünk, hogy 3 havonta egyszer fodrászhoz menjek. Egy szimpla piskótát nem tudunk megsütni, mert akkor nem marad pénz az iskolai dolgokra. A ballagási ruhámat is a 2 mamám fizeti ki, felesbe (17 ezer ft, kosztüm + nadrág). A szalagavató estéjén vacsorázni sem fogunk (1300 ft6per fő, és 4en lennénk.)
Nem akarom, hogy vegyen nekem ilyen nagy dolgokat. :(
Gondolj bele, hogy mit szeretnél fordított helyzetben?
Ha elmondaná a barátod, vagy sem?
Úgyhogy nyugodtan meséld el a barátodnak, hogy mi a helyzet! Örülni fog, hogy tartod őt olyan fontos személynek az életedben, hogy megoszd vele!
Ha segíteni akar nektek, fogadd el és ne érezd rosszul magad, ő azért ad, mert tud (te is így cselekednél, ha szükség lenne rá és megtehetnéd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!