Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Páromnak barátnője van. Két...

Páromnak barátnője van. Két kicsi gyermekünk van, albérletben lakunk a munkája miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én haza sajnos már nem tudok menni velük, mert a szüleim eladták a házat, azóta anyám is utcára került; van egy családi házunk vidéken, de iszonyú állapotban, gyermeknevelésre semmiképpen nem alkalmas, penészes falai vannak, rossz burkolata ( kívül-belül ), viszont vett - még mielőtt feltűnt volna a szerető - egy lakókocsit, amiben viszont lehet lakni télen-nyáron.Ez szintén lent van a telken, az udvaron.De mindez hitelre van, amit ő fizet.Eddig nem került szóba a különmenetelünk, pedig mikor kiderült, én szívem szerint azonnal leléptem volna tőle.Azon hezutálok, hogy vhogy azt kéne elérni - csak nem tudom, hogy hogyan - passzolja át nekem, nekünk a lakókocsit, és majd én fizetem utána a részleteket.Ti mit tennétek?Mondom, már rég leléptem volna, ha tudom, hogy nem a gyerekek sínylik meg ezt az egészet.A gáz ott van, hogy még mindig szeretem őt, de nem bírom elviselni a tudatot se hogy másvalakije van.
2013. szept. 10. 15:29
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ha ő ezt meghallja, akkor képes és azonna az utcára hajít bennünket.És akkor hova megyünk?" - ha ideiglenesre be vagy jelentve, ahogy írtad, akkor a rendőrségre... és majd a rendőr bácsik visszavisznek, és elmagyarázzák neki érthető módon, hogy egyik bérlőtárs a másik bérlőtársat nem hajigálhatja sehova, mindenkinek joga van a bejelentett lakcímén tartózkodni... egyik féle szereposztásban sem, sem te őt (ahogy bíztattak) sem ő téged. Ilyen egyszerű.

Szóval ettől ne parázz, elég a valós gond parázni.

2013. szept. 10. 16:45
 22/42 A kérdező kommentje:

A másik kérdés pedig: a bíróság albérletbe oda fogja helyezni a gyerekeket??!!Mert ezt csak akkor fogom tudni elindítani, amikor már külön mentünk.Nekem nincs állandó lakcímem, nekem ott van, ahol a vidéki házunk van, mert azt vettük meg anyámtól, annak a részletei vannak fizetve, az meg olyan állapotban van, hogy ha oda kimennek környezettanulmányra, tartok tőle, nem fogják kiadni őket oda, az albérlet meg egy szükségállapot ugyebár.És a másik: tuti keresztbe tenne, vhogy megvétózná, hogy mindegy, ha állami gondozásba kerülnek, csak oda nem hozzám, a romos lakhatatlan épületbe.

Milyen érveket hozzak fel szerintetek, hogy meggyőzzem a bírót, hogy én alkalmasabb vagyok a nevelésükre és a háttér is, amit "biztosítani" tudok.A semmit, tulképp.

Ne nézzetek kérlek tehetetlennek, de egy beteg-mozgásszervi betegséggel küzdő gyereket nem fognak csak úgy a semmibe, a bizonytalanságba elhelyezni.Csak olyan írjon, aki észérveket tud felsorakoztatni, aki nem tud, az lécci ne írjon inkább szidalmakat, egyebeket, amikkel nem tudok mit kezdeni.Köszi.

2013. szept. 10. 16:48
 23/42 anonim ***** válasza:
93%

"Gyerektartást nem fizetne tuti, és nem is számítok rá, még anno mondta mikor szóba került, hogy külön utakon hogyan tovább, hogy inkább lemond az apai jogairól, minthogy fizetnie kelljen!!"

És te ennek az embernek szültél.

Nincs több kérdésem...

2013. szept. 10. 16:57
 24/42 anonim ***** válasza:
93%
Esetleg az is megoldas lehetne,hogy anyaotthonba mennel amig nem talalsz jobb lehetoseget
2013. szept. 10. 17:02
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező (#22) manapság elég sokan laknak albérletben, kisgyerekkel is, az albérlet - ha hivatalos, szerződéssel működik - abszolút nem érv a gyermekelhelyezés kapcsán. Mondjuk azt nem állítom, hogy könnyű lesz olyan bérbeadót találni, aki hivatalosan, papírral (tehát adóvonzatokkal) ad bérbe lakást - de azért nem is lehetetlen.

Viszont ehhez olyan kell, ahol a kezedben van egy szerződés. Ennyi.

#23, ne légy igazságtalan, a sorrend valszeg fordított volt... előbb szült a Kérdező, utána mondta ezt a párja.

Viszont Kérdező, most tényleg az van, hogy baleknak néz, akinek mindent be lehet adni. Elmondom újra, van az Önkormányzatok családjogi irodájában ingyenes jogi tanácsadás, menj be, és kérj tanácsot. És utána úgy ülj le beszélni a pároddal, hogy te is ismered a jogaid és lehetőségeid - enélkül nem lesz megoldás.

2013. szept. 10. 17:04
 26/42 A kérdező kommentje:
A gyerekek 1,5 és 2,5 évesek, ha ez újabb info számotokra.
2013. szept. 10. 17:14
 27/42 wiWell ***** válasza:
Ha a lakókocsi részleteit fizetni tudod akkor miért nem bérelsz te is egyet a telekre? Vagy ha nagyon ugrándozik akkor az ovét is kirakhatod onnan, persze csak a telek nem az o nevén van. Gondolom nem kozos.
2013. szept. 10. 17:50
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az hogy anyukád az utcára került? Apukád él még? Dolgoznak a szüleid, van bármi jövedelmük? Én megfontolnám ebben az esetben, ha lehetséges, az összeköltözést egy albérletbe - amíg muszáj persze - a költségek megoszlanak, plusz el tudnám menni dolgozni, nagyszülő(k) tudnának vigyázni a gyerekekre, meg ide-oda hordani a beteg gyerkőcöt.
2013. szept. 10. 18:15
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

bassszus, nem is értem, 2 ember, akik valaha szerették egymást, szerelmesek voltak, közösen vállaltak 2 gyereket, most ott tartanak, hogy "bosszúból megeszi a kaját, meg cseszeget, meg közölte, hogy úgysem fizet gyerektartást"

ez azért valahol baromira szomorú :(

2013. szept. 10. 18:21
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom ami veled történt.Add be nyugodtan a bíróságra a gyermekelhelyezést és a tartás megállapítást.Amíg kitűzik a tárgyalást az 30 nap.Nevelsz egy tartós beteg gyerkőcöt és egy egészségeset.Tartós beteg gyermekre meg fogja ítélni a bíróság a 25 % gyermektartást.Tehát kapsz Gyest 28 ezer,plussz a két gyermekre az egyedülálló tartós betegre családi az 40 ezer,plussz a párod fizetésének kb.45%.Nem tudom mennyit keres.Ki tudod számolni a jővőben várható bevételedet.Nézz szét hátha belefér egy olcsó albérlet.Ahogy külön mész és beadod a bíróságra a papírt neki gyermektartást kell fizetni!Fel a fejjel!!!!Nem gondolom, hogy a párod szeretné megkapni a gyerekeket,az apai jogairól nem mondhat le!!!
2013. szept. 10. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!