A család megérezi a válságot?
új ruha,fodrász,kozmetikus(magam intézem a dolgokat:))
állatkert,strand,kondi terem,gyereknek új játékok,jobb minőségü ételek, meg úgy amúgy a fejlődésről
Lassan gondolkodunk rajta,hogy a kajálásról is le kellene mondani mert a rezsi téli időszakban nem túl bíztató:))Pedig,zokni,pulcsi minden játszik:))
Irónikus de sajnos ez van........
Egy hitelem van azt muszály fizetni. Három éve vettem fel...
Kozmetikusra, körmösre (magam csináltam), fordászra (anyu csinálta) eddig sem költöttem. Nincsenek drága hobbijaim, nem iszok, nem dohányzok, nem járok moziba, szórakozni. Egyedül nevelem a gyerekemet, anyukám szokott néha anyagilag segíteni. A volt férjem a gyerektartáson (13 ezer) kívül csak alkalmakra és akkor is játékot vesz a gyereknek, szóval vele sem vagyok kisegítve.
Jobb kajákról kell lemondani. Pl. Knorr spagettiszószról, amit imádok, de hát egy kis üveg 600 ft :S
Nem voltam soha nagy buliba járós, de azért néha elmentem 1-1 koncertre; ez mostmár még ritkább & sok spórolás árán lehetséges..
Tengerimalacomnak kéne új hely, de arra sincs pénz :S
Fűtés nálunk is csak akkor megy, ha nagyon muszáj
Hajaj de még hogy!
Hitelünk van, munkahelyünk már csak egy hétig. Férjemmel mindketten ugyanott dolgozunk.
Lesszivesebben eldobnám a kocsit mert azt fizetjük, de alig használjuk, ám már csak kevés van rajta, de így is több évig fizetjük.
Ruhára már nem futja csak ha hirtelen bejön pénz. A gyerek ruháit kapjuk, ha nem kapnánk ő is csak mesztelen lenne. Na jó ez túlzás. :)
Fodrászt magunk csináljuk, páromnak pedíkür van, mert orvosilag széttracsíroznák a lábát, csak baltával lehet rajta körmöt vágni. Egyszer magam próbáltam, hogy soroljunk ezen, hát kicsorbult az ollom.
Kajában lassan már alig eszünk. De a csokiról nem mondunk le. Cigiről leszokás van. Internettet is lecserélnénk.
Még szerencse, hogy van albérlőnk különben dögrováson lennénk a két lakás fentartásáért.
Ami azelőtt volt, és le kellett mondani róla:
Éttermi evések 1-2 havonta. Most már csak max. akkor mehetünk, ha van rá esetleg felesleges üdülési csekk (1 évben kb. egyszer.)
Nagy kirándulások.
Lakás (42négyzetméter) befűtése. Az eddigi egész lakás fűtése helyett csak 1 szobát fűtünk, azt is csak nagyon óvatosan. Ha csak lehet, letekerjük. Penészednek is a falak azóta rendesen, de ez van.
Az evésről még nem sikerült lemondani, pedig nagyon drága, és egyre szűkebb a szóba jöhető kaják köre. Az egészségünk érdekében nagyon jó lenne egészséges ételeket venni, készíteni. Na erről nehéz volt lemondani, de nincs más választás. Jobb munkahely pedig nincs, amiből tudnánk ezeket finanszírozni. És amiről a legnehezebb volt lemondanom: A második gyermek bevállalása.
A számlákkal a szüleim csúsznak, a testvérem most kezdte a középiskolát, három havonta kb teljes ruhatárcsere, mert annyira sokat nő. (16 évesen most 190 cm...) Nagyon nehéz anyagilag. Én egyetemre járok, 200 km-re az otthonomtól, egyetlen szerencsém, hogy a nagyszüleim tudnak anyagilag segíteni. A szüleimnek már nem, nekem adnak pénzt. Én meg tolom anyukám és a testvérem alá... Nagybevásárlások, hogy legalább enni tudjanak, ha befizették a számlákat. új cipő az öcsémnek, és a 47-es lábára nem is egyszerű... Én spórolok az albérletben, ahol tudok. Idén máshová költöztem, ez havonta 10-12ezerrel olcsóbb lett, fűtést mi szabályozzuk, nem átalányt fizetünk, kaján spórolunk, ha lehet hozunk otthonról, nem járunk szórakozni. Szilvesztekror voltam utoljára. A fodrászom a barátnőm, ingyen csinálja a dolgokat. Nem igazán sminkelek, púder és szempillaspirál, szájfény, de ez kb 4 havonta 2000 Ft kiadás. Kevesebbet telefonálok a szüleimmel, ritkábban járok haza, mert az utiköltség is 3000 Ft oda-vissza. Szeptember óta kétszer voltam otthon. :( Valahol meg kell húzni a nadrágszárat. Tehát semmi új ruha, ha mégis akkor angol használtruhakereskedés. Néha, mondjuk, ha elszáll az agyam, beülünk a párommal egy kávéra, de még mindig olcsóbb 1000 Ft-ot kifizetni kellemes 1-2 órára, mint többször ennyit mozira, discoba.. Ahová nem is járok. :)
20/L
Utolso! Eleg vicce vagy, mar bocs.
Internet, cigi, 2 lakas (alberlovel:))) es felesleges auto? Hol van itt a nagy nyomor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!