Szerintetek adjon vagy ne adjon?
Párom és én 2,5 éve jöttünk össze, kb. 2 éve együtt élünk a szüleimnél.
A helyzet a következő. Középiskolában jöttünk össze, neki sem volt barátnője, meg nekem se volt barátom, csak 1-2, de pár hét/hónap járás után vége lett. Amikor összejöttem párommal, nagyon egymáshoz szoktunk, szüleim is megszerették, és támogatták hogy itt lakhasson velünk. No de ugyebár mi sem vagyunk gazdagok. A párom anyukája nem nagyon segédkezett pénzileg a kajánkba, rezsinkbe, mert valahogyan sose állnak jól anyagilag.
Ebben az évben végeztünk a középiskolával. 1 hónapot dolgoztunk nyáron diákmunkán, ugyanis közösen kimegyünk párommal külföldre dolgozni, de kell keresnünk egy kis pénzt is hozzá. Ismerősünk fog nekünk segíteni.
Júliusból 1 hetet dolgoztunk (az utolsó hetet). Augusztusban amikor párom hazament meglátogatni hogy hogy vannak anyujáék, az egész 1 heti júliusi pénzét elkérték, mert hogy júliusban vettek fel hitelt, az esküvőre. Ugyanis párom anyukája újra férjhez ment. Azt mondta hogy majd vissza adja a pénzt neki.
Ebben a hónapban most kb. a felét tudta visszaadni az elkért pénznek, illetve azt mondta páromnak hogy ha megkapja a nagyobb augusztusi fizetést (augusztusban 4 hetet melóztunk), abból is kellene neki segítség anyagilag. No de párom akkor hogy kapja vissza azt amit keresett?
Nem akarom bántani az anyukáját, de tudta hogy nehéz anyagi körülmények vannak, tudta hogy mit vállal fel ha hitelt vesznek fel, meg esküvőt rendeznek.. Párom nem kapott 2 éven keresztül se ruhát, se cipőt, se semmi pluszt, amivel tudták volna segíteni. :( Én és a szüleim segítettünk neki. És én attól tartok hogy majd nem fogja tudni vissza adni páromnak a nehezen megkeresett pénzét..
De másrészt, csak az édesanyja, nehéz lenne azt mondani neki hogy nem.. Az én anyukám nem kér el semmi pénzt páromtól, pedig kérhetne hisz csak itt lakik. De tudja hogy milyen helyzetben van.
Szerintetek mit tegyen?

Szerintem nem kell a párodnak pénzt adnia. Az anyjáék ketten vannak az újdonsült férjével, oldják meg az anyagi ügyeiket. Tudom nem ide tartozik, de milyen dolog már hitelt felvenni az esküvőre? Akkor miért nem csináltak egy egyszerű szertartást aztán kész? Miért kéne a párodnak felvállani ezt?
Inkább azon gondolkozzatok, hogy a te szüleidnek hogyan háláljátok meg az ott töltött időt. Főleg ha külföldre mentek dolgozni, gondolom ott jól/jobban kerestek majd, abból kéne adni a szüleidnek utólagos egyszeri nagyobb összegű "köszönöm, hogy eltartottak minket két évig" juttatást. Amúgy ha kint megy a szekér és megélhetési gondjai lesznek a párod anyukájának, akkor egyértelmű, hogy segítsen neki, na de ne az esküvői hitel miatt kérjen...

Igen, hát bonyolult.. Párom anyukája elvált 5 éve. És most kötött újra házasságot.. Páromon kívül még van 3 gyerek otthon.
Őszintén én sem értem hogy miért pont most kellett ezt a házasság hajcihőt..
Az a baj hogy páromnak semmi rossz szándéka nincs, de tényleg, ilyen meg se fordul a fejében hogy kihasználják.. Majd beszélek vele, hogy mi legyen.. Mert ez már engem kezd kicsit zavarni, hogy mindig le van párom húzva anyagilag ha van neki valamennyi kis megkeresett pénze.. :(
Mert hát persze, ha odakinnt jól megy a munka meg ilyesmi, természetesen én is segítek anyuméknak is nagyon szívesen.
De ugye az a baj hogy ez az utazási pénzünk lenne, amit párom odaadna anyujának.. És ha azt elkérik tőle és nem kapja vissza, akkor meg párom lesz pácban. :( Ezért sem kérnek anyumék tőlünk pénzt. Bár, azért belesegítek a rezsibe, meg a kajába, de páromtól 2x annyi pénzt elkértek már otthon.. Amikor nincs is otthon szinte.. Mondhatjuk hogy ez az otthona már..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!