Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Múlt hónapban lettem 16 éves....

Múlt hónapban lettem 16 éves. Kései lánygyerek vagyok, és szüleim azt akarják, hogy menjek férjhez karácsonyig, hogy minél előbb szülhessek nekik unokát. Én nem akarok, de függök tőlük. Mi tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 11:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Kamukérdés. Jó szórakozást! :)
2009. nov. 2. 12:19
 12/27 anonim ***** válasza:
52%
Látom megint itt vannak a rasszisták! Miért kell egyből azt feltételezni hogy cigány. Egy bármilyen más nem nemzetiségű is ugyan úgy kerülhet ilyen helyzetbe, bárkinek lehetnek ilyen elmebeteg szülei. Kedves kérdező kérj segítséget a gyámügytől, tanároktól bárkitől. 16 évesen nem mehetsz férjhez és nem szülhetsz gyereket a szüleid kedvéért. Ha igazán szeretnek akkor nem kérnek ilyet. Légy erős és ne tedd tönkre az életedet.
2009. nov. 2. 12:30
 13/27 anonim ***** válasza:

Gyámügy, vagy valami. Van barátod egyébként, vagy a férjedet is a szüleid akarják kiválasztani? Mindenképp kérj segítséget!

Amúgy sajnos nem biztos, hogy ez kamu, tényleg van ilyen :( Elég ódivatú szokás, de vannak, akik még mindig így csinálják. Egyik középiskolai osztálytársam (nem roma) is 16 évesen maradt ki a suliból, mert kivették a szülei, hogy férjhez adják. Mondjuk ő még a szerencsésebb eset, mert a barátjához adták hozzá, akivel szeretik egymást, de az még rosszabb, ha a pasit is a szülők nézik ki a fiatal lánynak.

2009. nov. 2. 12:33
 14/27 anonim ***** válasza:
és már ki is keresték a jövendőbelit?
2009. nov. 2. 12:34
 15/27 anonim ***** válasza:
38%
Ez egy unatkozó "tini" kérdése,de jól ráugrottatok!
2009. nov. 2. 12:53
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy kamu! Mi barátikörön megismertünk egy 18 éves roma lányt, akit a szülei férjhez akartak kényszeríteni olyanhoz, aki többször megverte, emiatt öngyilkosságot is megkísérelt, erre meg bezárták egy lakásba! Azóta se tudjuk, mi lett vele, egy idő után nem írt, és nem tudtuk, pontosan hol van, hogy odaküldhessünk valakit :(

Sajnos van ilyen! De azt is tudom, hogy a cigány kultúrában nagy tekintélye van a családban egy idős asszonynak, nagymamának - miért nem kérsz tőle segítséget? Bár ha ő is ezt akarja, akkor nem tudom... Akkor tényleg gyámhatóság. Csak az a baj, hogy sokszor ilyen esetben maga a lány is megtörik, nem mer a szülei ellen vallani, és akkor tényleg nem tudnak tenni érte.

2009. nov. 2. 12:58
 17/27 anonim ***** válasza:
kissebbségi-e vagy?
2009. nov. 2. 13:53
 18/27 anonim ***** válasza:
apád,anyád tedd el láb alól, ha idosek,akkor elég egy kevés arzén reggeli kv-ba, karácsonyig mindketto elpatkol.... utánna szabadság....
2009. nov. 2. 13:55
 19/27 anonim ***** válasza:
ne vegyétek már be :) kamu :)
2009. nov. 2. 15:30
 20/27 anonim ***** válasza:
Azt sem tudtam, hogy 18-nál fiatalabbak házasodhatnak.
2009. nov. 2. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!