Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondtátok el a szülőknek,...

Hogy mondtátok el a szülőknek, hogy hamarosan nagyszülők lesznek?

Figyelt kérdés
Egyelőre nem személyes okokból kérdezem, egyszerűen csak kíváncsi vagyok. Egy hétköznapon odaálltatok és elmondtátok, hogy gyermeketek lesz, vagy valamilyen alkalmon? Arra is kíváncsi lennék, hogy párotoknak hogy mondtátok el az örömhírt!
2009. nov. 1. 18:14
 1/7 anonim válasza:
100%
Én ahogy megtudnám, rögtön felhívnám a páromat, anyukámat és a legjobb barátnőmet és rettentő boldogan újságolnám nekik, hogy kisbabám lesz :)
2009. nov. 1. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem anno a párom egy pici fehér gyermekcipőt rakott a párnámra.

a szülőknek meg vettünk egy aranyos kis könyvet, a címére már nem emlékszem, de vmi olyasmi volt volt, hogy miért jó nagyszülőnek lenni és aranyos idézetek voltak benne.

2009. nov. 1. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1.fiamnál egy kismamuszt vettem, és abba hajtogattam helyesírásokkal teli gyerekkírással egy levelet a babám nevében. A mamuszt az ágyába rejtettem a takaró alá. Mikor bejött a párom a szobába, rátelepedett az ágyra, forgolódott, mocorgott, és méltatlankodott, hogy mi a fene nyomja a hátát. Mikor meglátta mi az, majdnem elsírta magát. Már egy éve próbálkoztunk.....

Mivel első férjem, sajnos meghalt, évekkel később új párra találtam, s így kis változtatással, de újból jó ötletnek tűnt a kis esti ajándék. 2. fiamnál egy 3 versszakos verset írtam, szintén a babám nevében, amit szintén egy dobozba csomagoltam, de ebben az esetben egy bébizokni társaságában. Feladatként volt a versben megszabva, hogy vigyázzon erre a zoknira, amíg megszületik. Az ő reakciója a nagy csönd volt. Utólag elmondta, hogy nem hitte, hogy igaz lehet ez esetben (volt előtte több vetélésem ugyanis). A kis ajándékos doboz, ma is ott áll szülei polcán.

3. gyermekemnél annyira meglepődtem, amikor egy gyanú miatt tesztet csináltam és pozitív lett, hogy eszemben sem volt az amúgy is meglepetést még jobban kiszínezni. Egyszerűen csak a tesztet mutattam meg neki, míg ő a kádban lubickolt. Az én ijedtségem nagyobb volt (későbbre terveztük ugyanis a harmadikat), de az ő öröme teljesen megnyugtatott, s biztatott.

A nagyszülőknek pedig általában egy vasárnapi ebéd során egyszerűen közöltük a jóhíreket, vagy utóbbi két esetben férjem telefonon közölte a szüleivel. Ebben már semmi kreatív nem volt, sajnos.

2009. nov. 1. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Ilyen tájt lehetett! Megkérdeztük anyóst mit szolna egy ultrahangképhez a karácsonyfa alá! Volt öröm meg ujjongás.
2009. nov. 1. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól is függ, mennyire örömhír ez. Úgy értem, egy tizenévesnél nem tudom mi lenne a jó megoldás. Ilyen esetben azt hiszem a legjobb, ha a pár a lány szüleivel leül és elmondja, aztán ugyanez a fiú szüleinél is. Persze ha már egy komoly kapcsolatról van szó, ahol a szülők is ismerik egymást, ott egy közös vacsin lenne a legjobb. A lány a fiúnak meg szerintem úgy adhatja legjobban a tudtára, ha pl. egy kiscipőt is szervíroz a reggeli mellé vagy ilyesmi :)
2009. nov. 1. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi ebédeltünk anyósoméknál, és a párom (azóta már férjem) mondta, hogy egyek rendesen, ne éhezzen az a baba :O
2009. nov. 2. 09:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Eddig mindenki azt írta hogy örültek a szülők neki. Mi mikor megmondtuk a szülőknek, az uh-s képet a kezébe dtuk anyósomnak. Az meg csak nézte és gúnyosan ennyit kérdezett: Csak nem terhes vagy??. Előtte meg állandóan ezzel b*tak, hogy mikor lesz már gyerek. Ekkor 5 éve voltunk együtt. Persze mire a lányom megszületett már ott ugráltak a szülőszoba előtt. Nekik is kellett a 9 hónap hogy hozzászokjanak a nagyszülő szerephez. Most várjuk a második babánkat. Most meg kitalálta, egy beszélgetésből. De most abszolút az ellenkezőjeként reagálták le.
2009. nov. 2. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!