Nagyon utálom az apámat. Ugye jogosan? Mit tegyek? Többi lent
Jogosan utálod, sőt, szerintem jobb is, hogy így ki tudod mondani, sokan ilyenkor leöntik cukormázzal az egészet, az szerintem sokkal rosszabb, mint amikor valaki így ki tudja mondani. A képek meg nem bűnök, mégcsak nem is szégyen, semmi erkölcstelen nincs bennük. (A szerelem hozhat veszélyeket, de ez nem erkölcsi kérdés.) Nem kell szégyellned Magad. Sajnos a gyerekek olyan dolgok miatt is szégyellni tudják magukat, amik igaziból felnőttszemmel nézve egyáltalán nem szégyenletesek.
Anyukáddal is baj lehet, ha nem segít, ez nem természetes. Ezek a verések, molesztálások, terrorok komoly bűncselekmények, ha anyukád nem segít akkor zavarodott lelkű lehet ő is. Érdemes lenne igazi felnőttekkel beszélned, főleg olyanokkal, akik éppen erre lettek kiképezve, hogy segítsenek ilyen helyzetekben. Névtelenül is lehet egyes segítő telefonszámokat hívni:
A megélhetés dolgában lehet hogy tudnátok valami segítséget kapni az önkormányzattól.
Persze rossz a szegénység, de a terror általában még rosszabb, sajnos sokszor csak utólag látszik hogy mennyi erőt ki tud venni az emberből.
A telefonszámokat névtelenül is hívhatod, ők csak segítségadásra, tanácsadásra vannak, semmit nem tesznek amit Te nem akarnál, nem tukmálnak Rád semmit az akaratod ellenére.
A gyámhatósághoz is bemehetsz bármikor, ma már nem úgy van hogy csak úgy viszik az embert. A Te akaratodat is meghallgatják, és mindent komoly tárgyalások előznek meg.
Anyukádat nem Neked kell megvédened, ő ebben kaphat segítséget a hatóságoktól, önkormányzattól. Te sebezhetőbb vagy nála, Neked kellene mihamarabb segítséget kapnod, akár a gyámhatóságtól, vagy legalább akár csak névtelenül valami eligazító tanácsot egy hozzáértő felnőttől.
Ismertem egy hasonló szörnyet. Amikor megtudtam miket csinál a 4 fal között az első adandó alkalommal megmutattam milyen amikor összezárnak egy szörnnyel. Kapott egy kisebb anatómia órát.
Azóta nem emelt kezet egyik családtagjára sem.
85 ezer Ft-ból anyukád maga meg tud élni, legrosszabb estben szegényen, de meg tud, Te pedig kaphatsz segítséget a gyámhatóságtól úgy hogy anyukádat mindennap láthasd. És ez még csak a legrosszabb eset, valószínűleg lesz ennél jobb megoldás is, a gyámhatóság nem arra fog utazni hogy Nektek rossz legyen, hanem arra, hogy lehetőleg a legjobb megoldást lehessen megtalálni. Szóval a terrornál minden jobb.
Ha meg anyukád nem akar külön kerülni a férfitól, akkor Te akkor is külön kerülhetsz tőlük a gyámhatóság segítségével. Ez után meg egy új helyzet lenne, lehet, hogy anyukád ennek láttán már hajlandó lenne különmenni a férfitól, és akkor Te visszamehetnél haza biztonságban.
Igazából ezt az egészet át kellene beszélni, Te mindenképp kaphatsz segítséget, Neked megélhetés, ellátás jár 18 éves korodig mindenképp, akár az államtól. Anyukádnak meg, hatóságok segítségével, meg kell találnia a módját, hogy véget vessen a terrornak. Ő felnőtt ember, szerintem nem szabad Neked féltened őt, mert egy felnőtt mindig tud dönteni, de Te meg ki vagy téve a szülők érzelmi viharainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!