Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összevesztem a 16 éves nagylán...

Összevesztem a 16 éves nagylányommal. Szerintetek mi a megoldás ebben a helyzetben? Tényleg én vagyok a túl maradi?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 16 éves nagylányomat, de ettől függetlenül nagy szeretetben, megértésben élünk. Gimnáziumba jár, jól tanul, nemigen járt el itthonról, esetleg csak ilyen helyi együttesek koncertjeire a barátnőivel, vagy legfeljebb születésnapi házibulikra.

Most viszont, egy fél éve szerelmes egy 20 éves fiúba, aki eleinte tudomást se vett róla, most viszont úgy tűnik, ő is szimpatizál a lányommal. Talán két hónapja mondhatom, hogy járnak, már be lettünk mutatva egymásnak, és a lányom is találkozott a fiú szüleivel.

Pár nappal ezelőtt azzal az ötlettel állt elém a nagylány, hogy mi lenne, ha a fiú itt aludna nálunk valamelyik hétvégén, mert "innen egyszerűbb bejutni a gimibe". Elbeszélgettem a lányommal, elmondtam neki a véleményemet, hogy igazán nem szükséges ennyire sürgetni a dolgokat, lesz még idő mindenre, nem kell rögtön az első csettintésre ugrania. De ő hajthatatlan, senkire sem hallgat és azt mondta, ha én nem engedem, majd átmegy az apjához, ott lesz egy hétvégén, és elviszi oda a fiút, mert ő úgyis megengedi neki. Mondtam neki, hogy gondolkozzon egy kicsit józan ésszel, gondolja át a dolgokat.

Azóta nem beszél velem. Itthon van egész nap, segít a házimunkában, kivasal, elmosogat stb., de nem kommunikálunk, hiába próbálok kezdeményezni.

Szülők! Ti mit gondoltok? Mi lenne a megoldás ebben a helyzetben?

2013. aug. 30. 11:25
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
51%
Egy szerelmes tiniről van szó! Aki mindent megtesz, hogy az a srác ne hagyja el. Ez nem nevelés kérdése. Kérdező is írta, hogy amúgy rendes gyerek, de ez most más. Hormonok, szerelem...
2013. aug. 31. 09:44
 32/32 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen igazad volt. Sajnos tudom mit érzel, igaz, nem vagyok szülő, de a húgom is most lesz 16 éves, és 20 éves fiúkkal járkál kézen fogva. (Ennyi amit láttam, remélem több nem volt.)

Sokat alszik nálunk, és én is beszéltem vele ilyen dolgokról, hogy vajon mit akar egy 20 éves fiú egy 15 éves kislánytól... De ugyanaz volt a reakciója mint a lányodnak. Ráadásul annyira jószívű, naiv. A cigire is az új gimis társaság miatt szokott rá, gondolom a szex is hasonló lehet. Már mindenki elvesztette a szüzességét az osztályban, csak páran maradtak. Mintha valami verseny lenne, az a ciki, ha még szűz valaki 15-16 évesen.

Szerintem próbálj a háttérben maradni, de azért figyeld őket.

2013. aug. 31. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!