Összevesztem a 16 éves nagylányommal. Szerintetek mi a megoldás ebben a helyzetben? Tényleg én vagyok a túl maradi?
Egyedül nevelem a 16 éves nagylányomat, de ettől függetlenül nagy szeretetben, megértésben élünk. Gimnáziumba jár, jól tanul, nemigen járt el itthonról, esetleg csak ilyen helyi együttesek koncertjeire a barátnőivel, vagy legfeljebb születésnapi házibulikra.
Most viszont, egy fél éve szerelmes egy 20 éves fiúba, aki eleinte tudomást se vett róla, most viszont úgy tűnik, ő is szimpatizál a lányommal. Talán két hónapja mondhatom, hogy járnak, már be lettünk mutatva egymásnak, és a lányom is találkozott a fiú szüleivel.
Pár nappal ezelőtt azzal az ötlettel állt elém a nagylány, hogy mi lenne, ha a fiú itt aludna nálunk valamelyik hétvégén, mert "innen egyszerűbb bejutni a gimibe". Elbeszélgettem a lányommal, elmondtam neki a véleményemet, hogy igazán nem szükséges ennyire sürgetni a dolgokat, lesz még idő mindenre, nem kell rögtön az első csettintésre ugrania. De ő hajthatatlan, senkire sem hallgat és azt mondta, ha én nem engedem, majd átmegy az apjához, ott lesz egy hétvégén, és elviszi oda a fiút, mert ő úgyis megengedi neki. Mondtam neki, hogy gondolkozzon egy kicsit józan ésszel, gondolja át a dolgokat.
Azóta nem beszél velem. Itthon van egész nap, segít a házimunkában, kivasal, elmosogat stb., de nem kommunikálunk, hiába próbálok kezdeményezni.
Szülők! Ti mit gondoltok? Mi lenne a megoldás ebben a helyzetben?
és egészen eddig hasonlóképpen látta a dolgokat, mint én, csak aztán jött ez a fiú, és én nagyon úgy érzem, hogy azért akar vele hamar-hamar lefeküdni, mert fél, hogy különben elveszíti.
Akkor elméletben tudja, DEE ha a srác azzal jön, hogy vigyázok, meg bezzeg az exeim engedték gumi nélkül, akkor belemenne! Írassatok fel tablettát!
Igen, sajnos valószínű, hogy az lesz. De 16 évesen fogamzásgátló tabletta? Istenem, ennek annyira nem örülök...
Még azért próbálok vele beszélni, megtudakolni, hogy tényleg csak alvás lenne-e. De előre tudom a választ, hogy annyit várt erre a fiúra, hogy most nem fogja elszúrni.
Tipikus 16 éves... Ne engedj, te vagy a szülő, egyelőre neki azt kell tennie, amit te mondasz.
Beszélj az apjával, hogy ő is legyen következetes. Majd visszavesz a kisasszony a nagy arcából.
Egyébként tényleg nincs nagy arca, nem szoktunk veszekedni, a kisebb vitákon kívül nincsenek köztünk nézeteltérések.
Persze, tudom én, hogy következetesnek kell lenni, csak nagyon nehéz egyedül, hogy egyszerre engedékeny, megértő anya, jó barátnő és következetes szülő is legyek.
Nem feltétlenül rossz döntés egy 16 évestől, ha lefekszik a barátjával. 16 éves már nem gyerek. Ha bemutatta neked, és ő is bemutatta a szüleinek, akkor komolyan is gondolják.
Lehet, hogy nem ez a fiú lesz élete szerelme, de azért nem kell egyből rosszat feltételezni. 16 évesen bőven lehet jó szexuális élménye a lányodnak - igazából, talán jobb, ha most veszíti el ezzel a fiúval, mintha 20-22 éves koráig őrizgeti és görcsöl miatta és önbizalma sincs. Én tudom milyen ez, mert átéltem.
Nekem akkor jött meg az önbizalmam az élethez, amikor 22 évesen végre - szörnyű körülmények között, részegen, nem is tudtam magamról - végre lefeküdtem valakivel. Borzalmas szexuális élmény volt, de addig olyan szinten nullának tekintettem magam amiatt, hogy 22 évesen még szűz vagyok, hogy még így is pozitív volt, csak amiatt, hogy egyáltalán végre megtörtént! Így, egy pocsék, lélekromboló élménnyel, 22 évesen kezdhettem el végre a szerelmi életem.
Sokkal jobb lett volna, ha 16 évesen van egy megbízható barátom, akit szeretek, és akivel elveszítem otthon, biztonságos körülmények között.
Én meg soha nem értettem ezt az együttalvás dolgot. Lehet, hogy velem van a baj, de álmomban soha nem tudom, hogy egyedül vagyok-e az ágyban, vagy a párommal.
Ezért tartom az egészet "felnőtt majmolásnak", hogy "de hát a tévében is szerelmesen szuszognak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!