Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összevesztem a 16 éves nagylán...

Összevesztem a 16 éves nagylányommal. Szerintetek mi a megoldás ebben a helyzetben? Tényleg én vagyok a túl maradi?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 16 éves nagylányomat, de ettől függetlenül nagy szeretetben, megértésben élünk. Gimnáziumba jár, jól tanul, nemigen járt el itthonról, esetleg csak ilyen helyi együttesek koncertjeire a barátnőivel, vagy legfeljebb születésnapi házibulikra.

Most viszont, egy fél éve szerelmes egy 20 éves fiúba, aki eleinte tudomást se vett róla, most viszont úgy tűnik, ő is szimpatizál a lányommal. Talán két hónapja mondhatom, hogy járnak, már be lettünk mutatva egymásnak, és a lányom is találkozott a fiú szüleivel.

Pár nappal ezelőtt azzal az ötlettel állt elém a nagylány, hogy mi lenne, ha a fiú itt aludna nálunk valamelyik hétvégén, mert "innen egyszerűbb bejutni a gimibe". Elbeszélgettem a lányommal, elmondtam neki a véleményemet, hogy igazán nem szükséges ennyire sürgetni a dolgokat, lesz még idő mindenre, nem kell rögtön az első csettintésre ugrania. De ő hajthatatlan, senkire sem hallgat és azt mondta, ha én nem engedem, majd átmegy az apjához, ott lesz egy hétvégén, és elviszi oda a fiút, mert ő úgyis megengedi neki. Mondtam neki, hogy gondolkozzon egy kicsit józan ésszel, gondolja át a dolgokat.

Azóta nem beszél velem. Itthon van egész nap, segít a házimunkában, kivasal, elmosogat stb., de nem kommunikálunk, hiába próbálok kezdeményezni.

Szülők! Ti mit gondoltok? Mi lenne a megoldás ebben a helyzetben?

2013. aug. 30. 11:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
29%

és egészen eddig hasonlóképpen látta a dolgokat, mint én, csak aztán jött ez a fiú, és én nagyon úgy érzem, hogy azért akar vele hamar-hamar lefeküdni, mert fél, hogy különben elveszíti.

Akkor elméletben tudja, DEE ha a srác azzal jön, hogy vigyázok, meg bezzeg az exeim engedték gumi nélkül, akkor belemenne! Írassatok fel tablettát!

2013. aug. 30. 12:06
 12/32 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos valószínű, hogy az lesz. De 16 évesen fogamzásgátló tabletta? Istenem, ennek annyira nem örülök...

Még azért próbálok vele beszélni, megtudakolni, hogy tényleg csak alvás lenne-e. De előre tudom a választ, hogy annyit várt erre a fiúra, hogy most nem fogja elszúrni.

2013. aug. 30. 12:14
 13/32 anonim ***** válasza:
57%
A fiú 20 éves, a kislány meg akar neki felelni, egy ágyban vannak, egész este... ennyire ne legyünk naívak. Minimum egy gumit adnék neki, és nem, nem értenék vele egyet. Ezt is elmondanám neki, egyenesen, hogy szerintem hibát követ el és azt is, hogy egy döntés hatással lehet az egész életünkre, de ezt a döntést neki kell meghoznia, és ha rosszul alalkulnak a dolgok, majd vígasztalom.
2013. aug. 30. 12:17
 14/32 anonim ***** válasza:
89%
Le leszek pontozva, de elmondom az én példámat. Igaz, 17 voltam, amikor elkezdett szédíteni egy akkor 26 éves férfi. Nem tetszett a dolog, nem volt még előtte barátom, féltem tőle. Aztán sokat beszélgettünk, ő csapta nekem a szelet,én meg engedtem. Édesanyámnak nem tetszett a kora, noha nekem sem, de mégsem kötött belénk. Kb. 1.5 - 2 hós ismerkedés után egyik este sokáig beszélgettünk kint a teraszon, hűvös volt és beinvitáltam. Ott maradt éjszakára. 9 év korkülönbség van közöttünk és nem történt semmi. Jól esett odabújni, érezni hogy tartozom valakihez. Ennek több, mint 5 éve, azóta szülők vagyunk :) Ültesd le a lányod és kérdezd meg tőle, hogy jól átgondolta e ezt a dolgot. Ne papolj neki, csak tedd fel a kérdést. Erre ha az mondja, hogy hagyj már nem csinálunk semmit, akkor tudod a választ a kérdésre, hogy miért szeretné ott altatni a fiút. Ha azt válaszolja, hogy igen, tisztában vagyok vele, akkor is tudod mire számíts. Én semmiképp nem íratnék fel neki fogamzásgátlót, inkább a fiókjába tennék egy doboz óvszert. Nem érzi így annyira kellemetlennek. Mellesleg kicsi még a tablettához, nem is biztos, hogy állandó partnere lesz. Nem hülyegyerek, tudja mit és mikor kell használni. Bízz meg egy kicsit benne.
2013. aug. 30. 12:38
 15/32 anonim ***** válasza:
49%

Tipikus 16 éves... Ne engedj, te vagy a szülő, egyelőre neki azt kell tennie, amit te mondasz.

Beszélj az apjával, hogy ő is legyen következetes. Majd visszavesz a kisasszony a nagy arcából.

2013. aug. 30. 12:43
 16/32 A kérdező kommentje:

Egyébként tényleg nincs nagy arca, nem szoktunk veszekedni, a kisebb vitákon kívül nincsenek köztünk nézeteltérések.

Persze, tudom én, hogy következetesnek kell lenni, csak nagyon nehéz egyedül, hogy egyszerre engedékeny, megértő anya, jó barátnő és következetes szülő is legyek.

2013. aug. 30. 12:48
 17/32 anonim ***** válasza:
48%

Nem feltétlenül rossz döntés egy 16 évestől, ha lefekszik a barátjával. 16 éves már nem gyerek. Ha bemutatta neked, és ő is bemutatta a szüleinek, akkor komolyan is gondolják.

Lehet, hogy nem ez a fiú lesz élete szerelme, de azért nem kell egyből rosszat feltételezni. 16 évesen bőven lehet jó szexuális élménye a lányodnak - igazából, talán jobb, ha most veszíti el ezzel a fiúval, mintha 20-22 éves koráig őrizgeti és görcsöl miatta és önbizalma sincs. Én tudom milyen ez, mert átéltem.

Nekem akkor jött meg az önbizalmam az élethez, amikor 22 évesen végre - szörnyű körülmények között, részegen, nem is tudtam magamról - végre lefeküdtem valakivel. Borzalmas szexuális élmény volt, de addig olyan szinten nullának tekintettem magam amiatt, hogy 22 évesen még szűz vagyok, hogy még így is pozitív volt, csak amiatt, hogy egyáltalán végre megtörtént! Így, egy pocsék, lélekromboló élménnyel, 22 évesen kezdhettem el végre a szerelmi életem.

Sokkal jobb lett volna, ha 16 évesen van egy megbízható barátom, akit szeretek, és akivel elveszítem otthon, biztonságos körülmények között.

2013. aug. 30. 13:06
 18/32 anonim ***** válasza:
35%
Előző vagyok. Lehet, hogy nem érthető, hogy a hosszú ideig őrizgetett szüzesség miért lélekromboló. Azért, mert 16 éves korodban bőven azt hallod minden osztálytársadtól, hogy ő már 12-13-14-15 éves korában elveszítette. (Én 12 éve voltam ilyen korú, már akkor is így volt!) És egy kamasz lányban nem az van ilyenkor, hogy ő erkölcsileg mennyire felette van a többieknek, hogy még nem szexelt, hanem az, hogy bárcsak neki is lenne egy barátja, akivel érdemes. Ha hosszú ideig hallgatja a többiek kalandjait, annyira nem lesz önbizalma, hogy a végén rosszabba megy bele, mint amit most kaphat, csak hogy meglegyen végre az első...
2013. aug. 30. 13:10
 19/32 anonim ***** válasza:
52%

Én meg soha nem értettem ezt az együttalvás dolgot. Lehet, hogy velem van a baj, de álmomban soha nem tudom, hogy egyedül vagyok-e az ágyban, vagy a párommal.

Ezért tartom az egészet "felnőtt majmolásnak", hogy "de hát a tévében is szerelmesen szuszognak".

2013. aug. 30. 13:25
 20/32 anonim ***** válasza:
40%
Álmodban nem, de az azért baromi jó, amikor a pasid karjaiban ébredsz, még akkor is, ha előtte nem csináltatok semmit :)
2013. aug. 30. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!