Összevesztem a 16 éves nagylányommal. Szerintetek mi a megoldás ebben a helyzetben? Tényleg én vagyok a túl maradi?
Egyedül nevelem a 16 éves nagylányomat, de ettől függetlenül nagy szeretetben, megértésben élünk. Gimnáziumba jár, jól tanul, nemigen járt el itthonról, esetleg csak ilyen helyi együttesek koncertjeire a barátnőivel, vagy legfeljebb születésnapi házibulikra.
Most viszont, egy fél éve szerelmes egy 20 éves fiúba, aki eleinte tudomást se vett róla, most viszont úgy tűnik, ő is szimpatizál a lányommal. Talán két hónapja mondhatom, hogy járnak, már be lettünk mutatva egymásnak, és a lányom is találkozott a fiú szüleivel.
Pár nappal ezelőtt azzal az ötlettel állt elém a nagylány, hogy mi lenne, ha a fiú itt aludna nálunk valamelyik hétvégén, mert "innen egyszerűbb bejutni a gimibe". Elbeszélgettem a lányommal, elmondtam neki a véleményemet, hogy igazán nem szükséges ennyire sürgetni a dolgokat, lesz még idő mindenre, nem kell rögtön az első csettintésre ugrania. De ő hajthatatlan, senkire sem hallgat és azt mondta, ha én nem engedem, majd átmegy az apjához, ott lesz egy hétvégén, és elviszi oda a fiút, mert ő úgyis megengedi neki. Mondtam neki, hogy gondolkozzon egy kicsit józan ésszel, gondolja át a dolgokat.
Azóta nem beszél velem. Itthon van egész nap, segít a házimunkában, kivasal, elmosogat stb., de nem kommunikálunk, hiába próbálok kezdeményezni.
Szülők! Ti mit gondoltok? Mi lenne a megoldás ebben a helyzetben?
Inkább feküdjenek le otthon, "kontrollált" körülmények között úgy, hogy esetleg te veszel nekik mindent, ami a manőverhez kellhet (gumi, miegymás), mint, hogy a suli WC-jében szexeljenek. Mert hidd el, ha szexelni akarnak akkor fognak is.
Amúgy engem csak az zavarna, hogy a fiú 20 évesen még gimnazista... Rendes emberek 18 évesen érettségiznek.
16 éves voltam, amikor megismerkedtem 18 éves párommal. Előtte nem volt senkim sem, neki voltak már kapcsolatai. Mi szépen, fokozatosan haladtunk, de kicsivel több, mint egy hónap után elkezdtünk pettingelni, de párom semmit sem erőltetett, az én tempómban haladtunk. Szépen megismertük egymást, kívül-belül, de lefeküdni eszünk ágában sem volt még. Mégis felmerült bennünk az igény, hogy jó lenne összebújva aludni, reggel együtt ébredni. Fel sem merült, hogy akkor feküdjünk le egymással! De vágytunk rá, erre a meghitt érzésre, mert a délutáni együtt szundizások teljesen mások voltak. Anya már ismerte, én is ismertem az ő szüleit, mikor 2 hónap után elmondtuk az ötletet és anya belegyezett. Háromszor aludtunk úgy együtt, hogy nem feküdtünk le egymással! Az 4 és fél hónap után történt meg, egy szombat délutánon, amikor anya nem volt otthon. 2 és fél éve vagyunk együtt.
Ezzel csak azt akarom mondani, ha előtte már megbeszéltetek mindent a szerelemről és szexről, akkor bízz a lányodban, hogy nem csinál butaságot. Kérdezd meg tőle, hogy miért szeretnének együtt aludni. Mondd neki, hogy a szexet még korainak tartanád, de ne gátold meg, mert akkor dacolni fog és lehet egy ház tövében éjjel veszti el, fájdalmasan azzal, akit szeret. Én megengedném, de én ismerem magam, tudom milyen vagyok, de szerintem a lányod se olyan elvetemült tinip*csa, mint sokan a korosztályából. 19L
"Álmodban nem, de az azért baromi jó, amikor a pasid karjaiban ébredsz, még akkor is, ha előtte nem csináltatok semmit :)"
Nekem nem jó. Ébredés után mérges és szótlan vagyok. Örülök, hogy más időpontban kelünk.
Szerintem is az a baj hogy úgy is megcsinálja ha te ellenzed. Szerintem beszéljétek meg a védekezést, menjetek el előtte nőgyógyászhoz is.
Szerintem ez a helyzet még mindig a jobbak közé tartozik mivel megkérdezte. Szerintem engedd meg neki. Csak jobb ha a te házadban nem az utcán történik. A védekezést meg ha megbeszéltétek akkor vegyétek meg együtt amit kell.
Nézd, ha a lányod le akar feküdni azzal a sráccal, akkor le fog. Meg fogja találni a módját, ezt már másik is elmondták előttem neked. Egy 16 éves már nem gyerek. Ez az a korszak, amikor az ember próbálgatja a saját határait, új távlatok nyílnak meg (a szexualitás felfedezése), önállósodik, saját döntéseket hoz. Nyilván félted a csalódástól, de vedd tudomásul, hogy ettől nem óvhatod meg. Ha nem most csalódik, majd csalódik 18 vagy 22, 25..stb évesen. Ez hozzátartozik az ember személyiségfejlődéséhez. Aztán ahogy érik, fejlődik, azaz FELNŐTTÉ válik, majd levonja a saját maga számára fontos tanulságokat. Ezt az utat egyedül kell végigjárnia, mert ő már önálló ember, kezd rólad leválni és ez így egészséges, így normális. Engedd, hogy az a fiú ott aludjon és előtte beszélgess el vele a fogamzásgátlásról. Ezt egy pedagógusjelölt mondja neked.
27 N
Előző vagyok
Szerintem engedd meg neki, hogy ott aludjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!