Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 6 év együttlét után fizetnéd...

6 év együttlét után fizetnéd az útiköltéget a vőlegényednek?

Figyelt kérdés

El kell jutnom a megyeszékhelyre, a benzinköltség kb 4000 Ft-ba kerül addig. Több dolgot kellene elintéznem, plusz valamit elszállítanom és másvalamit hazahoznom, ráadásul mindezt hétvégén, amikor ritka a buszjárat, ezért megkértem a vőlegényem, hogy lenne olyan kedves, hogy elvigyen? Az útiköltségbe 2000 Ft tudok pótolni, ugyanis annyiba kerül a buszjárat is és sajnos jelenleg nincs munkahelyem, le vagyok égve és nagy kiadások előtt állok (aminek előreláthatóan felét sem tudom fedezni). Ő dolgozik, van félretett pénze is (nem élünk együtt).

A kérésre az volt a reakciója, hogy neki nincs útja oda, ő nem fog 2000 Ft benzinpénzt fizetni csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen. Ha fizetem teljes összeget szívesen elvisz, de ő nem ad ki ennyit csak úgy, ha nincs ott tennivalója.

Megharagudtam. Ti hogy reagáltatok volna?

2013. aug. 27. 21:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

ő nem fog 2000 Ft benzinpénzt fizetni csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen.

Akármennyit fizetnék/Akármit megtennék/stb. hogy a páromnak kényelmesebb legyen! És fordítva!!!!

2013. aug. 27. 22:30
 42/67 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem éltek együtt? Ki kéne próbálni minél előbb! A kassza nagyon nagy buktató lehet!
2013. aug. 27. 22:36
 43/67 anonim ***** válasza:
100%
Én is megharagudtam volna. Én a helyedben átgondolnám, hogyan tovább...
2013. aug. 27. 22:55
 44/67 anonim válasza:
Mi 2,5 éve együtt vagyunk,az elejétől kezdve közös kasszán vagyunk.Hát elég f...fej,ha nem segít neked!Találnál jobbat!
2013. aug. 27. 23:22
 45/67 anonim ***** válasza:

"Sporlós családban nőtt fel"

Én is!És?

Ha a barátnőmről lenne szó,bármit......

Szerintem ezen gondolkodj el.....

Ész érvek?

Magyarázkodni akarsz neki,hogy ez miért gáz?

Úristen!

Házasodjatok össze,és ezt nem csak alkalomadtán,mindennaposan el kell viselned majd!!

2013. aug. 27. 23:39
 46/67 Nádszálkisasszony ***** válasza:
100%

Az én párom is sporolós családban nőtt fél, mégsem fukarkodik velem. Soha! Nem számít, hogy "új terület-e az agyacskájának vagy sem"-(hogy a szavaiddal éljek)családon belül nem irigykedünk, nem önzősködünk.

Észérvek az elmagyarázáshoz, hogy neked ez mennyire fájt teljesen felesleges. Ez önmagában borzalmas. 6 év után úgy kezel mint egy jöttmentett. Egy ilyen szíveséget egy barát megtenne, vagy esetemben jónéhányan a szomszédaim közül. Most komolyan, nem félsz, hogy milyen lesz a házasságotok? Írtad, hogy ő másképp szemléli a pénzügyeket? Nem akarok vészmadár lenni, de mivel még nem költöztetek össze elbírta a kapcsolatotok ezt a mentalitást, de nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan erős kapcsolat vagy házasság ami egy fedél alatt is képes ezt tolerálni!?

Nem akarlak semmire rábeszélni, mert ki vagyok én ehhez, de én tuti menekülnék.

2013. aug. 28. 07:40
 47/67 anonim ***** válasza:
100%

A házasság arról szól, hogy két ember kitart egymás mellett jóban, rosszban, egészségben, betegségben...

Ha erre részéről nincs garancia, és semmi sem lesz soha közös, akkor az életetek sem. Most még változtathatsz.

2013. aug. 28. 07:40
 48/67 anonim ***** válasza:
65%
Gondolkodj el, és mérlegelj, szerinted ez normális? Hasonló volt az alaphelyzet, mint nálad, én tanultam, a párom dolgozott, volt autója. Nekem még nem volt pénzem, ő már tudott félretenni. Az ő pénzéből indultunk el, és ezt nem szokta a szememre vetni. Igaz, sosem vártam a sült galambra, nekem is lett munkahelyem, aztán jött minden sorban, ahogy a nagy könyvben lenni szokott. Mi hat év alatt már a második gyereknél járunk. Gondolkodj el, kire vesztegeted az idődet.
2013. aug. 28. 08:14
 49/67 anonim ***** válasza:
0%

Tehát nincs munkahelyed, de ő fizessen azért, hogy te minnél hamarabb hazaérj, plusz neki is elmenjen egy fél nap?

A válaszoló 50 embernek azt üzenem, hogy a megspórolt pénzt még elkölthetik közösen, talán fontosabb dologra.

Ez nem ugyanaz, mint hogy nem vehetsz cipőt magadnak, hanem, viszont az ő pénzén élsz.

Mielőtt dobod: nem sok pasi venne el egy munkanélkülit

2013. aug. 28. 08:36
 50/67 anonim ***** válasza:
100%

Idővel majd rájössz,hogy sok évet veszteettél el rá.

Én is rájöttem,igaz csak 4 évem ment el egy ilyen pasira.

Akkor döbbentem rá,amikor napok óta fetrengtem a fájdalomtól a fogammal,elfogyott a gyulladáscsökkentő,ő nagykegyesen feljött hozzám,addig rám sem nézett,mert betegen ugysem tud mit kezdeni (dögöljek meg egyedül kb),lement gyógyszertárba,majd blokkot betette,pénzt kivette a tárcából.Éd felfalta a hűtőben levő maradék kajámat és lelépett.

gondolj az apró részletekre,ilyen pasi kell neked?

2013. aug. 28. 08:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!