Ti elhagynátok vagy nem? Túlreagálom vagy tényleg itt az ideje hogy vége legyen?
Figyelt kérdés
Párommal 10éve vagyunk együtt, három éves a kislányunk. Szeretjük egymást, de iszik. Sört. Egyre többet - többször találtam az udvarban,melléképületben itt-ott eldugva sörös dobozokat. Amikor rákérdeztem, azt mondta régóta ott van, épp csak ott tette le. De nem mindenhova teszi az ember "csak úgy". Ezek miatt nem is bízom benne. Nem bánt amikor iszik, nem agresszív, nem kocsmázik, de a mennyisége egyre több. 3-4 dobozzal minimum, 1-1 nap marad ki hogy nem iszik. Ez minden vitánk forrása, emiatt megy tönkre az életünk. Nem tudom mire várok, félek váltani és nem tudom helyes lenne-e. Megbeszélni próbáltuk, szerinte ezzel semmi baj nincs. De ha alkoholista lesz...? Nem szeretem ahogy olyankor viselkedik, ahogy beszél, ahogy gesztikulál. Látszik rajta hamar hogy ivott, a szagról nem is beszélve :( A környezetemben senki sem tudja, nem is akarom megbeszélni velük, de valakivel már muszáj. Évekkel ezelőtt is ivott, de hetente max.2*2 sört. Aztán lassan egyre gyakoribb,több lett. Nem hanyagoltam el a gyerek után sem, volt házasélet, együttalvás, összebújás. Amúgy dolgozik minden nap, a pénzt hazahozza. Bár olyan volt, hogy hó végén is hozott sört, amikor tényleg alig volt 2-3000 forintunk. Nem tudom mit tegyek?!2013. aug. 25. 23:30
11/15 anonim válasza:
A gyerek a fő szempont! Neki pedig ez nem életforma. Ha ebben nő fel, nagyon sok az esély, hogy kamasz korában menekülni fog otthonról, mert nem az ő mindennapi boldogsága a fő program. Ha még nem jutott el odáig, hogy a sör mellé rövidet is igyon, előbb-utóbb be fog következni, mert nem lesz elég a szervezetének. Már most alkohol függő, vagyis alkoholista, csak a mértéke még nem érte el a teljes züllés szintjét. De a személyiségét akkor is rombolja. Egyre nehezebb lesz. Most hagyd ott! Az is lehet, hogy észre tér, megváltozik, s akkor még bármi lehet, ha szeretitek amúgy egymást. De egy élete van a gyereketeknek és neked is. Gondolom, nem akarod, hogy ebben élje le a gyerekkorát, te meg a fiatalságodat. A férjed az alkoholtól megy tönkre, te meg az ő életformájának a következményeitől: boldogtalan vagy, nem juttok egyről-kettőre, állandó feszültség, vita. Állja sarkadra, mert ennél már csak jobb lehet, ha kiszállsz.
12/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Nem tudom, hogy valaki olvassa-e majd még...de leírom, lehet hogy csak azért, mert jól esik leírni. Szóval ugye tudatosítottam benne azokat a tényeket, amik az alapjai annak a "következő életemnek" amit Nélküle kívánok élni. És láss csodát, azóta nem iszik. Persze tudom hogy ez nem sok, de azért mégiscsak 4nap telt el. Tehát szerintem még nem alkoholista, mert gond nélkül bírta és tuti hogy tényleg nem ivott. Egyszerűbb lett volna ha ennek ellenére is iszik és nem megijed, mert látja hogy komolyan gondolom. De az a baj, hogy volt már ilyen, és félek, hogy mi van ha ez is csak az a fajta ami 3 napig tart .... :(( De az időm ketyeg :((
2013. aug. 30. 09:43
13/15 anonim válasza:
Előszöris ne a magatok érdekeit nézd,hanem a kislányét!!Semmikép se tünjön fel neki hogy ti veszekedtek (ne előtte) mert az hat a lelki világára is!!! Adj időt a férjednek és probalj vele minnel tobbet errol beszelni és a beszed kozben hozzátok elotérbe a kislany erdekeit..nagyon megviselheti hogy ha elváltok Leginkább ezt beszéljétek meg hogy mennyire fontos nektek a lány és hogy ennek keretében mértékkel igyon és ne minden nap.Remélem segíthettem valamit.nem vagyok felnőtt ..gyerek vagyok (15 eves) de szerintem ez ideális válasz foleg hogy énis átéltem :(
14/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy átéltél bármi ilyet, hasonlót! :( Nagyon sokat rágtuk már, szépen is meg csúnyán is. Én csak a gyereket nézem, Ő annyira nem-legalábbis ha erről a dologról van szó. Köszönöm, hogy írtál!
2013. okt. 18. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!