Mi lehet ennek az oka, hogy egyre több a panaszkodó anyuka, aki szabadidőt, szórakozást követel magának?
Mostanában elég sokszor olvasom azt,hogy az anyukák arról panaszkodnak,hogy kevés a szabadidejük a gyerekvállalás miatt,nem jut idő szórakozásra....stb
illetve a párjuk nem gondoskodik a gyerekről,csak az ő vállukat nyomja az egész.......
1.Szerintem sokan vannak úgy vele,hogy már-már görcsösen gyereket szeretnének,az lényegtelen,hogy a párjuk nem úgy gondolkodik mint ők,illetve nem annyira akarják,csak rábólintanak (sok ilyen ismerősöm van),most az ilyentől,akin látszik hogy nem az a minta apuka típus,mit várnak?Nekem konkrétan van egy olyan nő ismerősöm,aki egy alkesznak szült gyereket,az el akarta vele vetetni,mégsem ment bele,most meg sír hogy apuci megpattant.....
Ismerek olyan párokat,ahol mindkét fél akarta a gyermekvállalást,érdekes,ott nem tapasztalok ennyi konfliktust......
2. Ki mondta hogy a gyermekvállalás fenékig tejfel?
Ezek a nők mit gondolnak?
Hogy ez az egész,olyan,mint mikor veszek egy aranyhörcsögöt,dobok be neki egy kis kaját,ami napokig elég,én meg elmegyek nyaralni a balcsira.....?
Szerintem (lehet kritizálni,de min tudjuk h van ilyen,nem is kevés))sokszor azzal van a gond sokszor olyan nők döntenek a gyermekvállalás mellett,akik gyakorlatilag szinte alkalmatlanok rá......
Ez nem külön követelés attól hogy egy nő szül még nem szünik meg önáló emberi lényként létezni, nem úgy müködik hogy 3 évre bezárjuk a nyégy fal közé...
Nagyanyáink korában minden családtagnak ki kelet vennie a részét a gyerek gondozásból nygyszülő, sogornő, uokatesok...
A mondás szerint az egész falu neveli a palántát
ez ma is igaz csak megszünt a nagycsaládi rendszer hogy a lustákat fenékbe bilentsaék,
nem kell másnak neveli a poronytot de havi egyszer igenis kötelező bevállalni a munkát ami a gyerekkel jár
"nem kell másnak neveli a poronytot de havi egyszer igenis kötelező bevállalni a munkát ami a gyerekkel jár"
Már miért lenne nekem kötelező MÁS gyerekével bajlódni?
Ha én nem akarok ilyen nyűgöt, akkor nem nemzek gyereket, vagy nem szülök.
Ez ilyen egyszerű!
Ha valaki nem akar valamit, akkor ne csinálja, ne vállalja, ha pedig annyira nagyon akarja, akkor akarja ő, de ne mások kontójára.
Nekem sosem lesz gyerekem, pontosan azért, mert nem hiányzik. A világon semmi közöm nincs hozzá, hogy más valaki viszont akar. Ő oldja meg az ő életét, én meg megoldom az enyémet. És ha valamit bevállalok, akkor nem a szám sír utána, hogy az nekem milyen rossz.
"nem kell másnak neveli a poronytot de havi egyszer igenis kötelező bevállalni a munkát ami a gyerekkel jár"
Te nagyon el vagy tévedve!
Mi lenne kötelező?
Hol volt ez kötelező?
Aki ilyen felfogással/stílussal szül gyereket,az ne csodálkozzon ha apuci lekapja a nyúlcipőt,és meglép,de persze most jönnek az olyan komentek,hogy ilyen nincs,csak a mesébe,kiderül hogy az összes férfi elvisel mindent,és elvált háklis anyuci nem is létezik,csak Andersenék találták ki az ilyet.......mert megcáfolni,érvelni úgy látom sokan tudnak,csak akkor az nem fér a fejembe,hogy
miért látni azt a sok nőt,aki egyedül él a gyerekkel?
Persze tudom!
A rossz,és gonosz pasi otthagyta őket!
Azt ne is feltételezzük,hogy anyuci a meseszép stílusával,vagy a folyamatos hisztijével elkergette.....esetleg szexre sem hajlandó már,hisz neki gyereket kell nevelnie napi 24 órában,és néha főznie is kell!
Ez a "kapcsolatfüggőség" valami új mantra, divatszó.
Egyszerűen: egyoldalú szeretetről van szó.
Én baromira nem azt látom, amit te írsz. Gyakran a pasi akar nagyon gyereket, aztán tojik a fejére, miután megszületik, és csak akkor megy, ha játszani kell vele, mert az buli. Anyukára meg rászakad minden, amit egy jó kapcsolatban közösen végeznek el, még akkor is, ha nyilvánvaló okokból az anyukára több hárul ebből.
Szabadidőre meg mindenkinek szüksége van. Ezt mindenki belátja. Nyilván a gyerekkel felelősség is jár, de az sem normális, ha a pasi munka után még napi szinten eljár sörözgetni, de hogy a nő elmenjen fodrászhoz vagy barátnőzni egyszer egy héten, amíg apuka, az idejébőúl remekül kitelve vigyázni a gyerekre, na, az nem megy. Mert a nő ne merjen kimozdulni amíg gyerek van.
Az nyilván az ellenkező véglet, amikor a konzump.csa anyuka úgy szül gyereket, hogy nem kész rá, csak mert trendi, aztán nem foglalkozik vele, mert a manikűr meg a szoli fontosabb. De ez csak egy töredéke a panaszkodó anyukáknak. A nagy többségük azért panaszkodik, mert a férjük/élettársuk baromira nincsen rájuk tekintettel, és egy cseppet sem segítenek a gyerek körül... így meg tényleg meg lehet őrülni, ha anyukának még egy magazin végigolvasására sincs ideje (sőt ismerek olyat, aki már annak is örül, ha meg tudja mosni nyugiban a haját), de apuka meg visszapofázik, hogy ő márpedig most pihenni fog, anyuka meg ne is merjen gondolni arra, hogy ő vigyázni fog a gyerekre egy percre is.
Itt sztem legnagyobb részt abban van a hiba, hogy rossz apajelöltet választanak. Csak hát nem minden ember szuper pszichológus és emberismerő...
Vannak bizonyos nők, akiknek még ha nincs is pasi a közelükben, már egy gőgicsélő baba képe lebeg a képzeletükben, és a közelükbe érkező első hímnemű egyednek rögtön gyereket akarnak szülni, utána meg az összes férfi egy utolsó szemét szaralak, mert nem törődik vele...
Célszerű lenne x időt eltölteni a párnak egymással, mielőtt ilyen történne, és akkor talán normális életek is születnének.
Én meg pár olyan sztorit is hallottam, hogy csak babázni tudjon otthon a nő, összeszedett a netről egy pasit, csináltatott magának egy gyereket, apuka le lett pattintva, aki persze fizetgethette a gyerektartást jódarabig.
Az adott nő eleve úgy állt hozzá, hogy egyedül neveli majd a gyerekét, a pasinak esélye nem volt, hiába szerette volna a nőt.
"sok nő hiszi hogy a férfi majd megváltozik "
Na itt van az alapvető ellentét!
Mert a férfiak meg azt hiszik, hogy nem fog megváltozni majd (külsőleg) a feleségük.
Nem panaszkodom, mert csinálok magamnak szabadidőt!
Heti kétszer sportolok, addig mamizik a gyerek. De ha más dolgom van, akkor apa van vele! Szó nélkül elvállalja, ha mondjuk két hetente el akarok menni délután inni egy kávét a barátnőkkel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!