Mi lehet ennek az oka, hogy egyre több a panaszkodó anyuka, aki szabadidőt, szórakozást követel magának?
Mostanában elég sokszor olvasom azt,hogy az anyukák arról panaszkodnak,hogy kevés a szabadidejük a gyerekvállalás miatt,nem jut idő szórakozásra....stb
illetve a párjuk nem gondoskodik a gyerekről,csak az ő vállukat nyomja az egész.......
1.Szerintem sokan vannak úgy vele,hogy már-már görcsösen gyereket szeretnének,az lényegtelen,hogy a párjuk nem úgy gondolkodik mint ők,illetve nem annyira akarják,csak rábólintanak (sok ilyen ismerősöm van),most az ilyentől,akin látszik hogy nem az a minta apuka típus,mit várnak?Nekem konkrétan van egy olyan nő ismerősöm,aki egy alkesznak szült gyereket,az el akarta vele vetetni,mégsem ment bele,most meg sír hogy apuci megpattant.....
Ismerek olyan párokat,ahol mindkét fél akarta a gyermekvállalást,érdekes,ott nem tapasztalok ennyi konfliktust......
2. Ki mondta hogy a gyermekvállalás fenékig tejfel?
Ezek a nők mit gondolnak?
Hogy ez az egész,olyan,mint mikor veszek egy aranyhörcsögöt,dobok be neki egy kis kaját,ami napokig elég,én meg elmegyek nyaralni a balcsira.....?
Szerintem (lehet kritizálni,de min tudjuk h van ilyen,nem is kevés))sokszor azzal van a gond sokszor olyan nők döntenek a gyermekvállalás mellett,akik gyakorlatilag szinte alkalmatlanok rá......
Nálunk pl. a volt férjem volt az, aki már megismerkedésünkkor felvetette a gyerek témát, szóval nem bepalizva lett, hanem közös döntés. Mégis két gyerek után kitalálta, hogy akkor mégis inkább szórakozna.
Nem mondom, hogy nincs bepalizott férfi mert van bőven, de olyan is, aki maga akart gyereket. Van ismerősi körben olyan, aki azért hagyta el a feleségét, mert nem tudott neki gyereket szülni, több beültetés után sem maradt meg egy baba sem. Szóval nem minden férfi szegény szerencsétlen átvert balek.
Viszont a kezdeti lelkesedés után elég sokan utána már belefáradnak. És akkor itt van az, hogy a nőre aránytalanul sok teher jut, és azért jogos a reklamáció, hogy közösen vállalták a gyereket, mind a ketten dolgoznak, akkor közösen osszák meg a munkát is. És amíg az apukák simán lelépnek egy-egy baráti sörözésre, céges partira, addig a nőnek ez ritkán adatik meg.
Az én volt férjem az első gyereke születése után nem akart sehová menni, mert az esti fürdetést az ő feladatának tekintette. Szóltak a haverjai, hogy menjen velük egyik nap sörözni, én győzködtem, hogy menjen már, most egy este miért ne mehetne el....
A második gyerek születése után (aki elég kalandosan fogant, szóval véletlen, de amikor felhívtam a férjem a dokitól, hogy ez van most mi legyen mert kérdezi az orvos, akkor ő mondta azt, hogy ha ennyire jönni akar, akkor jöjjön csak) meg heti 3-4 este is eltűnt, én meg egyedül próbáltam a kicsit és a picit etetni, fürdetni, altatni. A maradék estéken meg a gép mögé vonult.
ma 23:22
na pont erről beszélek....
azért van aki érti
Az kifelejted, hogy nem csak és kizárólag a nők ragaszkodnak a gyerekhez. Egy bizonyos kor után a férfiak is. Van több kollégám, még férfiakat is hallottam csevegni a "babaprojectről", meg hogy a nagyszülők is unokáznának, stb.
Nem kell mindent a nőkre kenni.
Nahát Kérdező!! :)
Én is ezzel szembesültem, éppen tegnap tettem fel ezzel kapcsolatos kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Igen amúgy, nekem is jött olyan tanács, hogy vigyázzak én a barátnőim gyerekére, hogy menjenek szórakozni. Ha ezt nem is (nem véletlenül nem akarok gyereket), de abban benne vagyok én is, hogy járjunk el kikapcsolódni, ha valaki vigyáz a gyerekeikre.
Hátha ez segít rajtuk. Vagyis remélem!! :)
ma 23:48
Ez tényleg kiborító!
És itt milyen álszentek,hogy itt nincsenek a való életben ilyen nők...stb.
Persze!
Rengeteg rengeteg ilyet ismerek én is....biztos van,ill. létezik olyan mint írta egy válaszoló hogy a pasik is foglalkoznak a gyermekvállalással,na de inkább egyértelműen abból van a kevesebb :D
"a pasik is foglalkoznak a gyermekvállalással,na de inkább egyértelműen abból van a kevesebb :D"
Hány éves korosztályban mozogsz? Mert a 35+ évesek között már nem ritkaság, főleg, ha állandó társuk van. Beszéltem olyan férfivel, aki a gyereke halála után mesélt arról, hogy próbálkoznak a következővel de nem jön össze lelki okok miatt, ha nem lehet, akkor örökbe fogadnak, mert a gyerek az kell... Kollégák, rokonok - egy idő után kevés kivétellel szinte mind akar.
Persze, van aki nem akar, de ugyanígy vannak nők is, az sem olyan ritka manapság.
Amúgy meg vicc ez a sok "jaj szegény férfi, juj a sok gonosz nő" kérdés.
A nő a hibás, mert nem szül, fogy a magyar, de a szemét karrieristák képesek egyetemre menni és utána dolgozni, ahelyett, hogy gyarapítanák a hazát. Valami KSH-s főmufti nő értekezett a tévében egyszer, hogy a nőknek már az egyetem ideje alatt meg kellene szülni a gyerekeiket (kinek???? Hogyan élnek meg, ha nincs jövedelme??), hogy utána tudjon karriert építeni, ha már oviba-iskolába mennek a gyerekek (pályakezdőként 30-35 évesen kisgyerekes anyaként állást keresni?????).
Ha szülnek, akkor biztos csak bepalizták azt a szegény szerencsétlen férfit. (fogantatás idején hol volt???)
Ha hamar visszamennek dolgozni, akkor minek szültek a karrierista r..bancok, ha otthon maradnak, akkor büdös nekik a munka, a gyerekkel takaróznak, hogy ne kelljen dolgozni.
Ha ápoltak, sportolnak, kozmetikushoz mennek, akkor a gyerektől rabolják az időt/pénzt a cicomára és a kenceficére, ha nem ápoltak, akkor hogy néznek ki az elhanyagolt tehenek.
Dolgozzon a nő, mert nehogy már egy kisgyerekes anya lábat lógasson a munkahelyen (örüljön ha nem rúgták ki, úgyhogy teperjen), de a házimunkát csinálja meg örömmel utána, mert nem nagy cucc a mosás-főzés-takarítás. Ugyan, csak pár óra, semmiség. Nevelje a gyerekeket, ne felejtse el melyik nap kell bevinni az oviba 5 kiló gyümölcsöt mert ők a felelősök, tanítsa be az évzáróra a verset.
Ha a férje megcsalja, akkor azért történt, mert a drága férfit elhanyagolta, miután bepalizta a gyerekkel a napi munka, gyereknevelés és háztartás mellett nem lejtett neki csábtáncot. Ha egy szingli nő lefekszik egy házas férfivel, akkor egy szemét utolsó r...banc, aki tönkretett egy családot. A férfi? Őt elhanyagolták és elcsábították a gonoszok, átok rájuk!
Komolyan kezd unalmas lenni.
Szia 00:26-os,
azt kifelejtetted a felsorolásból, hogy amellett persze, hogy legyen a nő örök szexistennő, azért szoptassa a gyerekét 3 éves koráig, meg egyébként is, akkor is utasítsa el a császármetszést, ha az élete múlik rajta. Vannak attól nagyobb dolgok is: csak és kizárólag természetes úton szüljön, különben mint nő egy életre elásta magát.
Ja: és nehogy merjen magára is költeni a férje fizetéséből amíg otthon van a gyerekkel, hiszen mások is túlélték a 6 év nonstop cukorborsó babukázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!