Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha meghalna az aki a legtöbbet...

Ha meghalna az aki a legtöbbet jelenti az életetekben, ti hogyan élnétek túl?

Figyelt kérdés
Ne azt írjátok kérlek, hogy nem bírnátok elviselni, hanem,hogy mit tennétek, hogy ne legyen a mindennapotok olyan szörnyen üres, mivel nyugtatnátok magatokat.
2009. okt. 29. 00:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem meghalt.tudom hogy soha nem leszek már igazán boldog az életben.most úgy érzem hogy nem érdekel már semmi és a lelkem félig halott.nem akarok élni.addig MARADOK még itt a földön amíg ki nem próbálok még egy-két dolgot aztán valószinű kinyírom magam.
2009. okt. 29. 08:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem a legfontosabb a kisgyermekem.

Nem tudom, mit tennék..szerintem itthagynám ezt az egész szar országot, mindenkit, mindent, ami rá emlékeztet és egy teljesen más földrészen kezdenék teljesen új életet.

Persze nem lehet tudni, hogy hogyan reagálna az ember egy stresszhelyzetben.

2009. okt. 29. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:
teljesen megváltoztatná az életem. újra kéne értékelnem mindent. az már egy másik élet lenne, mert én csak vele képzelem el jövőt. nem írom, hogy "nem bírnám elviselni", nem tudom mit tennék. valószínű sokat lennék barátok, családtagok között, meg gondolnék rá sokat.
2009. okt. 29. 09:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Én megpróbálnék azokból erőt meríteni, akik még maradtak nekem. Mindenképpen próbálnám lefoglalni magam, hogy ne nagyon gondolkozzak ezen. Nekem 4 nagyon fontos személy van az életemben: az édesapám, a nővérem, a párom és a fiam. Ha bármelyikükkel történne valami, akkor valószínűleg a munkába menekülnék vagy igyekeznék a megmaradt szeretteimmel minél többet foglalkozni. Mást nem igen tehet az ember ilyen helyzetben. A halált amúgy normális dologként élem meg mert tudom, hogy jó helyre kerül az, aki meghal. Mivel egyszer már pár percre én is meghaltam így tudom, hogy ez egyáltalán nem rossz dolog, nem is félek tőle.
2009. okt. 29. 10:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Van egy kollegám. Szuper a szakmájában. 56 éves nő. 2 gyermekét balesetben vesztette el, egy unokáját betegségben, férje már régebben meghalt.

Nála tündéribb embert és jószándékúbbat még nem láttam. A szeretet csak úgy ömlik belőle. Akkor beleroppant. Az utolsó eset tavaly volt. Külsőleg is látszik rajta.

De a szeretetbe temetkezett. És ettől valahol neki is jobb, hogy tud adni az embereknek, így a fájdalma is valószinűleg mérséklődik, mert adhat.

Nekem meghalt az aki engem nevelt, ak harcolt értem egész életem során, nagyon befordultam, de aztán elgondolkodtam, hogy ő nem azért nevelt engem fel és tanított és adta át a tapasztalatait, hogy egy sötét szobában éljem le az életem.

És akiket ti is elvesztettetek, ők sem ezt akarnák. Nagyon tud fájni, feldolgozni sosem lehet, főleg egy gyerek halálát, de nem szabad túl sokáig önsajnálatba hagyni magunkat. Akik "itthagytak" minket, nekik már úgyis jobb, itt hagyták ezt a világot, és vele minket is. Csak nekünk fáj a hiányuk, és ilyenkor nem őket, hanem magunkat sajnáljuk. Mindig annak rossz aki itt marad.

Próbáljatok meg ti is talpra állni, még ha nehéz is, és új életet kezdeni. Másnak is sikerült. legaláb teszünkvalamit azért, hogy a rosszban is jobb legyen. Be csukhatod a szobádat magadra, meg a lakást, meg a telefont is kihúzhatod egy életre. De minek?hogy vegetálva haljunk meg? Előbb utóbb úgyis eljön mindeki ideje, de addig szerintem a helyzethez képest minőségi életet kéne élnünk. Hiszen ez is ajándék.

2009. okt. 29. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:

10:18 leírnád pár mondatban...

hogy milyen halál közel élményed volt? hogy történt? tényleg van fehér fény, meg lepörög előtted az életed? kíváncsi vagyok

2009. okt. 29. 11:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Én megpróbálnék az élő szeretteimből erőt meríteni a továbbiakra. Jujj belegondolni sem merek ebbe. Szerencsére többen vannak, akik nagyon-nagyon közel állnak hozzám. No ezért nem hagyhatnám el magam. (SZüleim, férjem, kislányom - nem sorrendben).
2009. okt. 29. 13:15
 18/19 anonim ***** válasza:
Természetesen először világvége hangulat lesz urrá az emberen.... De túl kell lépni, előre kell nézni az életben, hiszen az megy tovább.
2009. okt. 29. 21:41
 19/19 A kérdező kommentje:
A 10:18-as halálközeli élményére én is nagyon kiváncsi vagyok, kérlek oszd meg velünk, ezt.A 10:21-es aki a legtöbb erőt adott nekem és köszönöm, de ti mindannyian megleptetek.Először is nem számítottam ennyi válaszra, másodszor meg rűjöttem, hogy mennyi embernek van hasonló problémája mint nekem.Így most már szégyellem is magam, de az ember mindig a saját gondját éli meg a legteljesebben.Nagyon köszönöm neketek, még írjatok bátran.
2009. okt. 30. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!