Ha meghalna az aki a legtöbbet jelenti az életetekben, ti hogyan élnétek túl?
Nekem a legfontosabb a kisgyermekem.
Nem tudom, mit tennék..szerintem itthagynám ezt az egész szar országot, mindenkit, mindent, ami rá emlékeztet és egy teljesen más földrészen kezdenék teljesen új életet.
Persze nem lehet tudni, hogy hogyan reagálna az ember egy stresszhelyzetben.
Van egy kollegám. Szuper a szakmájában. 56 éves nő. 2 gyermekét balesetben vesztette el, egy unokáját betegségben, férje már régebben meghalt.
Nála tündéribb embert és jószándékúbbat még nem láttam. A szeretet csak úgy ömlik belőle. Akkor beleroppant. Az utolsó eset tavaly volt. Külsőleg is látszik rajta.
De a szeretetbe temetkezett. És ettől valahol neki is jobb, hogy tud adni az embereknek, így a fájdalma is valószinűleg mérséklődik, mert adhat.
Nekem meghalt az aki engem nevelt, ak harcolt értem egész életem során, nagyon befordultam, de aztán elgondolkodtam, hogy ő nem azért nevelt engem fel és tanított és adta át a tapasztalatait, hogy egy sötét szobában éljem le az életem.
És akiket ti is elvesztettetek, ők sem ezt akarnák. Nagyon tud fájni, feldolgozni sosem lehet, főleg egy gyerek halálát, de nem szabad túl sokáig önsajnálatba hagyni magunkat. Akik "itthagytak" minket, nekik már úgyis jobb, itt hagyták ezt a világot, és vele minket is. Csak nekünk fáj a hiányuk, és ilyenkor nem őket, hanem magunkat sajnáljuk. Mindig annak rossz aki itt marad.
Próbáljatok meg ti is talpra állni, még ha nehéz is, és új életet kezdeni. Másnak is sikerült. legaláb teszünkvalamit azért, hogy a rosszban is jobb legyen. Be csukhatod a szobádat magadra, meg a lakást, meg a telefont is kihúzhatod egy életre. De minek?hogy vegetálva haljunk meg? Előbb utóbb úgyis eljön mindeki ideje, de addig szerintem a helyzethez képest minőségi életet kéne élnünk. Hiszen ez is ajándék.
10:18 leírnád pár mondatban...
hogy milyen halál közel élményed volt? hogy történt? tényleg van fehér fény, meg lepörög előtted az életed? kíváncsi vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!