A férjem szeretné, ha az első házasságából született lányai is hozzánk költöznének. Én attól félek, hogy ez nekem már túl sok lenne. Mit tegyek?
Jó fejek vagytok azért, hogy itt sokan letámadjátok, hogy ezt kanyar nélkül vállalnia kell, mintha döntési jogköre sem lenne benne.
Egy részt nem tudom elkerülte-e a figyelmeteket, hogy a Kérdező a nagyobb gyerekeivel abban a házban, ami az elhunyt férjének a szüleié!! Szóval máris hibás amit mondatok, hogy és akkor mi van ha az új apuka (aki ezek szerint odaköltözött) ki akarja tenni a gyerekeket.
A másik amit nem vesztek figyelembe: a Kérdező szintén napi 9 órát (!!) dolgozik, és a gyerekek odaköltözésével az ő plusz feladati nőnének még nagyobb mértékben. A férj is segít, de mivel még többet dolgozik, lényegében a gyerekkel való törődés, ellátásuk szinte csak a Kérdező dolga lesz. És ne mondjátok azt, hogy ahol 5 gyerek el van látva, akkor már mindegy, ha 7 gyereket gondoz egyszerre. Mert akkor ilyen alapon mindig lehet eggyel több a létszámuk és a végtelenségig el lehet menni.
Összességében azt gondolom, hogy egy részt a ház miatt, más részt a plusz feladatok miatt igenis joga van a Kérdezőnek is részt venni a döntésben (nem egyedül meghozni, én sem azt mondom!!), mint kész tényként elfogadni a tényeket.
Attól mert valaki gyerekes férfival jön össze, el kell fogadnia a gyerekeit, de nem jelenti azt, hogy akkor a szülői feladatokat neki kötelessége ellátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!