A férjem szeretné, ha az első házasságából született lányai is hozzánk költöznének. Én attól félek, hogy ez nekem már túl sok lenne. Mit tegyek?
Szerintem is üljetek le még döntés előtt, mondjátok el a lányoknak a szabályokat. Hallgassátok meg őket is, ők hogy gondolják, mi nem tetszik nekik, mik az ő elvárásaik. Persze nem kell engedni nekik vagy átalakítani az egész életeteket, de nyilván nektek is alkalmazkodnotok kell hozzájuk.
Beszélj a férjeddel is, hogy hétvégén neki is jobban ki kell vennie a részét a gyereknevelésből, nem hagyhat mindent rád.
De mindezzel együtt ha a lányok úgy döntenek, hogy nálatok akarnak lakni, nincs jogod nemet mondani.
A te gyerekeid hány évesek?
Hat az anyuka szegyelheti magat meglep kulfoldre a ket kamaszt meg a nyakadra kuldi.
En mindkettot semmi keppen nem vallalnam es tapasztalatbol beszelek.
Ra fog menni a kapcsolatotok egyezetek meg egy lany johet a masik menjen az annyaval kulfoldre.
Tudod az a gond a ferjedet a ket kamasz erzelmileg zsarolni fogja es te leszel a gonosz mostoha otthon.
En minden evben 12 hetet kenytelen vagyok te gyerekeid en gyerekeim mi geyrekeunk eltolteni 4 kamasz ne tudd meg minden evben oromtancot jarok ha vege a nyarnak es vegre pihenhetek.
Az a baj, hogy ha nemet mondasz, akkor mindenki szemében te leszel a "gonosz".
Először a férjeddel kéne megbeszélned ezt, hogy akkor mi legyen a lányokkal, a sulival, meg hogyan fogjátok őket együtt nevelni. Aztán ha ti megegyeztetek, akkor beszéljetek a lányokkal.
Mondjuk anyucitól tényleg szuper jó fej dolog, hogy mikor kamaszodnak a gyerekei, akkor lepasszolja őket... grat neki. -.-" Ha én már anya lennék, nem tudnék soha lemondani a gyerekeimről!
#10 -es hozzászóló vagyok. Bocs, hogy megint írok, de ahogy olvasom a kommenteket, nem tudom szó nélkül hagyni 1-2 válaszoló hozzáállását.
Hihetetlen, hogy mennyire le tudják egyesek sarkítani a történetet. Miből gondoljátok, hogy azért "passzolja" le a gyerekeket, mert tinédzser korba lépnek, és neki nem kell a "nyűg"? Írta a kérdező is, hogy az anyukának akadt munka külföldön, ami gondolom jobb mint itt Magyarországon van/volt neki, így lépett. Vinni akarta a 2 gyereket is, de mivel azért már nem olyan kicsik, ők maradni akarnak (netán levágtak egy jó nagy hisztit is, és elkezdték kikönyörögni, hogy "jó lesz apunál, csak hadd maradjanak itthon!) Valamint, ezeknek a gyerekeknek nem csak anyukájuk van, hanem apukájuk is, s hiába váltak el, attól még ugyanolyan fontos személy a gyerekek életében mint az anyjuk! Ja, hogy ha már apunak és az ő új családjának kell a gyerekekről gondoskodni, akkor már teher és "nyakba varrás"?! Csak addig szuper minden míg hetente mennek 1-2 alkalommal? Ugyanolyan felelőssége, és kötelezettsége van az apának is a gyerekek felé, mint a anyának! És ha máshogy nem lehet megoldani a helyzetet, akkor igen is, vállaljon szerepet az apuka is! Kire bízza őket, ha nem az apjukra?? Hihetetlen...
Köszönöm!
Megpróbálni megpróbáljuk, de félek, hogy mi lesz belőle. Már azzal is nagyon megküzdöttem mikor a kicsik megszülettek, mert onnantól 3 gyerek helyett már 5-ről kellett gondoskodnom, és minden igényüket összeegyeztetni. Igazából rettegek attól, hogy hogyan fogok 7 gyerekkel boldogulni. Szerencsére az elhunyt férjem szüleivel együtt lakunk és sokat segítenek, most is azt mondták, hogy számíthatok rájuk. A két nagy fiam 17 és 15 éves, a nagyobbik lányom 10, a mostani férjemmel közös ikreink egy kisfiú és egy kislány 4 évesek lesznek.
Hétvégente a férjem tényleg csak a családjával foglalkozik, és hétköznap is nagyon igyekszik segíteni, de a nap neki is csak 24 órából áll. Pont azért kérte az én véleményemet, mert tudja, hogy ő ennél többet már nem tud tenni és nekem lesz több dolgom, ha a lányai beköltöznek.
Fúha, így aztán tényleg nagyon bonyolult a dolog, ha már amúgy is van 5 gyerek. Bár ez elég ritka, szerencsések vagytok azért, hogy tudtok ennyi gyereket vállalni. :)
Én megértem a lányokat is, de ahogy előttem írták, hogy lehetséges, hogy hisztiztek is, hogy nem akarnak menni... hát ne haragudjon meg a világ, de ha nekem külföldre kell mennem és a gyerekek velem élnek... van beleszólása az apának de ha ő engedi őket én akkor is vinném magammal...
No de ez nem válasz a kérdésedre, illetve ezzel nem segítek sokat. :D
Még mindig azt tudom tanácsolni, hogy üljetek le a férjeddel és beszéljétek át, hogy mit hogyan csinálnátok. Írj egy listát, hogy mik lennének a problémás pontos azokat beszéljétek át. :) Hidd el, aztán tisztábban fogod látni az egész helyzetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!