Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem szeretné, ha az első...

A férjem szeretné, ha az első házasságából született lányai is hozzánk költöznének. Én attól félek, hogy ez nekem már túl sok lenne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
12 és 14 éves lányok. Az anyjuk most külföldre akar költözni a férjével, a lányok pedig nem akarnak vele menni, ezért a férjem megkérdezte, hogy mit szólnék, ha hozzánk költöznének. Még kértem egy kis gondolkodási időt, mert nem tudom, mi legyen. Jó a kapcsolatom velük, de félek, hogy nem bírnám a szervezést és nem tudnék minden gyerekre odafigyelni. A férjem elég sokat dolgozik, én csak napi 9 órát, így a gyerekek körüli feladatok nagy része az enyém. Attól is tartok, hogy a gyerekek úgy már nem fognak annyira szeretni mint eddig (a saját gyermekeimnél is kemény munka volt, hogy a férjemet elfogadják, pedig szeretik), mert akkor már fegyelmeznem is kellene őket, míg eddig csak mint a barátnőjük voltam képben.
2013. aug. 16. 08:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
67%
Foleg ha jo veluk a kapcsolatom, akkor természetesen megengedném, mert elfogadtam a férjemmel a gyerekeit is.
2013. aug. 16. 10:44
 22/34 anonim ***** válasza:
10%

A Te fiaid hol tanulnak? Ők is négy órát utaznak? A nagylány nem lesz középiskolás ősztől? Koliba nem mehet?

Hát nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen, csak nagyon észnél kell lenni. Meg ahogy már előttem írták: alaposan körbe kell járni, hogy tényleg tudják-e a lányok, mi az ami a Ti élethelyzetetekben vár rájuk? Tényleg ezt akarják minden következményével? A kinti életről mennyi fogalmuk van? Komoly ez a döntés, vagy csak nyafi, hogy hátha akkor anyu is maradna? És még sok más kérdés...

2013. aug. 16. 10:58
 23/34 A kérdező kommentje:

Nem, az anyjuk nem kirakja őket, egyszerűen a lányok nem akarnak menni, az anyjuk viszont nem tud maradni, mert anyagilag a férjétől függ és ő az mondta, hogy mennek, mert előléptették.

A másik variáció, hogy a nagyszülőknél lesznek és akkor marad minden a régiben (iskola, barátok stb.), de ott meg az a kérdés, hogy két 86 éves ember miként tud ellátni két kamaszt, mikor már nekik is segítségre van szükségük.

A gyermekeim közelebbi iskolákba járnak, oda el tudjuk vinni őket autval, de a két nagyobb már inkább busszal jár. Az lenne a legjobb, ha a lányok is oda járnának, de erről hallani sem akarnak.

Azt mondják, tudják mire vállalkoznak, de ez majd csak akkor derül ki, ha már nálunk lesznek. Most úgy érzem csak az a céljuk, hogy maradhasanak a megszokott környezetükben és nem fogták még fel, hogy ez nem megoldható még akkor sem, ha maradnak.

2013. aug. 16. 11:26
 24/34 salvadorina ***** válasza:
77%
Ezt magyarázom, hogy ha ezek a kislányok már most elég sok dologról hallani sem akarnak, akkor nem tudod majd őket kezelni, meg ilyen-olyan szabályokhoz szoktatni.
2013. aug. 16. 11:47
 25/34 anonim ***** válasza:
87%
Én megértem a kérdező aggályait.Már 5 gyerek is sok,nem hogy még 2 kamaszt odavenni.Egyébként itt annyian írjátok,hogy ha a kérdező gyerekei ott lehetnek velük,akkor ők miért nem.De én itt azt olvastam,hogy a kérdező férje elhunyt,szóval nem tudta volna a gyerekeket másra a hagyni.Persze joguk van a lányoknak is az apjukkal lenni,de akkor kompromisszum.A kérdező azt mondja,nem tudják vállalni,hogy a távolabbi iskolába járhassanak.Akkor mennek egy közelebbibe.Nem hinném,hogy 7 ember napirendjét kellene felborítani 2 kamasz miatt,akiknek semmi sem jó.
2013. aug. 16. 11:52
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálam sajnos alap lenne, hogy napi négy órát nem fognak buszozni/vonatozni az iskoláig, tehát ha maradni akarnak, akkor iskolaváltás, vagy tessék anyuékkal menni. A szegény öregekre én se pakolnám rá őket. Szóval nagyon gyerekek még, de jó előre tudniuk kell, hogy miből választhatnak. Négy órát elég koliból utazgatni, naponta szóba se jöhetne.
2013. aug. 16. 11:57
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Ezt szerintem is csak úgy tudjátok megoldani, ha a férjeddel, a lányok anyukájával és a két lánnyal összeültök, és tisztázzátok a feltételeket. Én mindenképp próbálnék afelé hajlani, hogy az anyuka vigye magával a gyerekeket, nem is értem egyébként, ahova a szülő megy, oda megy a gyerek is, nem vélemény kérdése a dolog. 7 gyerekkel rengeteg dolgod és problémád lesz, az ésszerű megoldás abszolút az lenne, ha a lányok külföldre mennének.
2013. aug. 16. 13:09
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Na azért álljon meg a harci menet. Nem akarnak kimenni külföldre, de iskolát sem akarnak váltani? o.O Nem azért a huszasért de ha már ennyire akaratosak, mi lesz később? Ha már ti vállalnátok őket, akkor ne két gyerek patttogjon már, hogy hallani sem akar a suli váltásról... szeretem a gyerekeket de nekem egyik se hisztizzen...

Nem tudom, hogy anyuci milyen neveltetést adott nekik, de érdekes én és bátyám sem voltunk ilyenek soha. Nekem is rengeteg dologról kellett lemondani mert nem volt pénzünk pl.... ha hisztiztem volna, biztos jól összeszidott volna idesanyám.

2013. aug. 16. 20:44
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem mennék bele

mindegy kihez mennek az életük megváltozik, ezt nehezen fogjáék viselni ilyen helyzetben igenis kell az anyuk.

Nem is értem mért hagya az anyuka hogy ők diktáljanak.

Hozzátok 7-ik gyereknek vagy 90-en hez közelitő öregekhez 2 kamaszt teljes képtelenség egyszerüen egyik se opció az anyukának és a kedves párodnak se ártana kicsit bele gondolni a dolgokba.

2013. aug. 16. 21:54
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Meg amúgy is van egy nyomós érv a külföldi élet mellett: Addig kell kimenni amíg lehet, mert akárhogy is nézzük, ott egy átlag ember jobban megél, mint itthon egy átlag ember. És ezzel nem lehet vitatkozni, mert így van. Egy hajléktalan jobban él, mint itthon sok dolgozó ember! :O
2013. aug. 17. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!