16 éves vagyok és úgy gondolom néha jár nekem egy kis szórakozás esténként..de ezt a szüleim nagyon ellenzik..mindig azt mondogaják h nem ebből áll az élet..tudom én ezt jól.. tanulok és minden kötelességemet teljesítem de ebből nem kapok vissza semmit:S ilyenkor micsinálja még??
mond meg nekik,hogy ők is voltak fiatalok,és kérdezd meg,hogy ők ennyi éves korban mit cisnáltak.mond meg,hogy nem fog a tanulás rovására menni,neked is kijár ennyi.Kell a baráti társaság,különben bepunnyadsz otthon :D és rosz kedvű leszel..nem leeht mindig tanulni.mond meg nekik,hogy azzal,hog ytiltsák nem érnek el semmit,beszélj velük és kérdezd meg,hogy miért nem akarják,hogy elmenj.Mond meg,hogy próbálják ki,engedjenek el egy bizonyos ideig és érj vissza időbe,így hátha elengednek majd máskor is
mond meg nekik,hogy nem fogsz drogozni,meg ilyeneket csinálni,mert nem élnél azzal vissza,hogy kiengedtek :) van annyi felelősség tudatod.reméllem segítettem
2009. okt. 28. 13:07
2/12 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogy először is "féltenek".
Gondolom nem mindegy, hogy a társaság milyen, akivel szeretnél szórakozni menni, meddig szeretnél maradni, stb. Mindenképpen beszéljétek át, az sem megoldás, ha mindig tiltanak mindentől, mert ugye a "tiltott gyümölcs...", de az ő érveiket is el kell fogadnod, nem visszaélni a helyzettel ha elengednek, és betartani a megállapodást. Igy mindenkinek jó lesz, de nem hiszem hogy rosszat akarnak, próbálj velük beszélni.
2009. okt. 28. 13:20
3/12 anonim válasza:
Fontos, hogy ismerjék azokat, akikkel elmennél. Hívd meg őket hozzátok, hogy lássák, rendes lányok/fiúk. Mondjátok el, hová szeretnétek menni, és miért. Esetleg a barátaid megpróbálhatnak "elkérni," sok esetben működik, hogy a szülő nehezebben mond nemet, ha hárman-négyen könyörögnek neki, és megígéritek, hogy vigyáztok egymásra Még jobb, ha a barátaid szüleit is ismerik, akkor látják, hogy ők is rendes emberek, és mégis elengedik a gyereküket.
2009. okt. 28. 14:19
4/12 anonim válasza:
Attól függ, mit nevezel szórakozásnak. Ha piás diszkós bulikat, akkor megértem őket, én se engednélek el. De ha normális társasággal, akik mértékkel fogyasztanak alkoholt és nem abból áll a buli, hogy IHB, hanem a társaság miatt mennek oda az emberek, akkor szerintem nyugodtan érvelj azzal, hogy nem az alkohol miatt mész, hanem a barátaid miatt, nem kell neked pia, hogy jól érezd magad, stb. Meg persze jó, ha ismerik a szüleid a barátaidat, akikkel mennél, telefonszámokat összeszednék, meg ilyesmi.
2009. okt. 28. 14:46
5/12 anonim válasza:
Nálam ugyan ez a baj és engem sem akarnak sehova elengedni. Nme tudom mit kezdhetnék már ezzel mert én beszéltem velük de akkor sem engednek :( :( 16/L
2009. okt. 28. 14:58
6/12 anonim válasza:
Ők féltenek..ezt megértem, bár én most 15 éves vagyok..és engem szinte minden este elengednek de 11-re haza kell érnem:S Ahogy nemréiben olvastam egy ötletet, hívd meg a barátaidat hozzátok amikor a szüleid otthon vannak:D
2009. okt. 28. 15:02
7/12 anonim válasza:
15:02 :))))) Ez mekkora!
Ki kell válogatni az eminenseket, hogy bemutatni a barátaim aztán meg elmenni másokkal bulizni XD
2009. okt. 28. 16:34
8/12 anonim válasza:
Miért nem tartotok házibulikat? Talán még a te szüleid is rád hagynák egy éjszakára a lakást, hiszen tudják, hogy egész éjszaka otthon leszel, és ráadásul a házibuliban csak olyan zene szól, amit ti szerettek. Én is eleinte házibulikba mentem, aztán megszokták, hogy néha szórakozni is szeretek, és idővel elengedtek mindenfelé.
2009. okt. 28. 17:01
9/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
tartunk házi bulikat..csak nem nálunk:D biztos nem hagynák rám az egész házat anyáék na mind1
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!