Szerintetek ez azt jelenti, hogy nem bír anyósom, vagy csak én vagyok túl érzéken?
Itt lakunk náluk, átmenetileg, ők mondták, hogy jöjjünk nyugodtan.Egyik nap kicsit összekapott a férjem az anyjával, valami kis hülye ügyön, amit anyósom fújt fel.Az a lényeg, hogy mondta a férjemnek, hogy mióta együtt vagyunk nagyon sokat változott amit nem ért.Ott voltam én is, azt mondtam, hogy akkor már hagy kérdezzem meg, hogy milyen irányba, erre azt mondta hogy nagyrészt negatív, de van egy két pozitív is....hát nem nagyon tudtam mit reagálni!Az a baj, hogy mikor bekerültem a családba azt éreztem, hogy minden tök jó, meg bírnak, aztán most már egyre többször azt, hogy nem igazán, mert én vagyok a negatív változások okozója....ami teszem hozzá abban merül ki, hogy anyósom és sógornőm(férjem nővére) iszonyú kemények, beszólósak, és agresszívak néha, férjem is ilyen volt, de megváltozott, mivel én úgymond szelídebb vagyok, és nekem sok volt a durvaság!de ne értsetek félre, nem kényszerből változott, hanem így alakult, látta milyen vagyok, hogy rosszul tud esni a durvaság, és megváltozott mert szeret!De én is változtam hozzá, de ez azt hiszem természetes egy kapcsolatban...na mind1
Ja meg az, hogy szerintem tök kivan, amiért még nincs munkám!De egyszerűen nem találok kb 2és fél hónapja, férjem meg azt nem szeretné, ha olyan helyre mennék, ahol csak kihasználnak.Ebben megegyeztünk, nekem nincs bajom vele, de érzem néha hogy anyósom ettől is kivan...Na mind1, csak kicsit kiborultam, mert ma reggel mikor elmentek sógornőmmel(ő itt aludt) olyan rumliban hagyták a lakást, mint még soha!úgyhogy állok neki takarítani, mosogatni, lesz egy jópár óra....
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, tényleg nem panaszkodom, ne szóljatok le kérlek, csak kb egy éve házasodtunk, előtte nem sokat találkoztam szüleivel, és olyan új, néha fájdalmas a helyzet, tényleg lehet én vagyok túl érzékeny, lehet mert teljesen máshogy szocializálódtam.Nálunk nem volt jellemző ez a "bunkó" stílus.
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok!A férjem teljesen mellettem áll, az a baj, hogy amikor elkezdenek "bedurvulni" én egyszerűen lefagyok, tudom ebből változnom kell, de soha nem voltam a beszólós típus.Mondjuk konkrétan nekem nem szólnak be, csak férjemnek, de ő persze tisztelettel megmondja a magáét, megvéd!Teljesen mellettem van,nagyon szeret, és nem hagyja magát befolyásolni.Ez jó:)
Amúgy meg anyósom sem mindig ilyen, csak mikor rájön valami!Általában elmosogat maga után, de ha nem, akkor én mert itthon vagyok, szóval eddig ez nem volt gond, csak most mivel itt volt sógornőm hajnalig fent voltak, borozgattak, ettek, én már nem tudtam elmosogatni este, mert sógornőm fia ha elalszik, akkor egy tűt sem szabad leejteni, ma meg így mentek el.Szerintem sógornőm mondta anyósomnak, hogy hagyjad, itthon van, megcsinálja....nem rég vagyok a családban, de azért szemem, meg eszem van, látom mi történik...De hamarosan elköltözünk albérletbe, nagyon rajta vagyunk férjemmel!
Amúgy érdekes, mert eddig ideges lettem, de most csak egyszerűen fáj a dolog, mert világ életemben igyekeztem kedves lenni, alkalmazkodó.Én egyáltalán nem vagyok konfliktuskereső...de hát ez van.Jaj bocsi, hogy ennyit írok, csak férjemmel este tudok beszélni, most meg jólesik kiönteni kicsit a lelkem...:)
Köszi neked is, remélem tényleg hamar eltudunk menni most már.
Amúgy ami még fura nekem, hogy anyósomnak volt egy nagyon komoly nőgyógyászati műtéte, amit szerencse hogy túlélt(a dokik mondták) így nehezebb neki akármit csinálni, hamarabb elfárad mint régebben.Ezért igyekszem segíteni a takarításban, meg persze azért is mert itt lakunk. De úgy veszem észre mint ha a sógornőmet nem nagyon érdekelné.Mikor itt van felmos,elmosogat nagy ritkán, de ennyi.Pedig én a helyében egy héten egyszer átpucolnám a lakást.Most azért nem teszem, mert anyósomék cuccaihoz azért annyira nem nyúlok, így csak a közös helyeket meg a szobánkat takarítom.De onnan gondolom, hogy pl a WCt sem takarította ki, hogy mikor ide jöttünk úgy bűzlött, hogy azonnal nekiálltam...és ezt nem értem!Szerintem egy lánynak kötelessége lenne segíteni ilyen szinten az anyukájának, ha ilyen helyzet van.De persze anyósom is ludas, mert akkora mártír!Hogy utána ne takarítson senki!oké én nem, nem nyúlok a cuccaikhoz, de a lánya helyében nem hagynám ennyiben...na mind1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!