Otthon hagynátok egyedül a 17 éves lányotokat 1 hónapra?
Mindenképpen csak úgy hagyd otthon, hogy tudjon segítséget kérni, bármi is történik vele. Menj el és beszélj az osztályfőnökével, valamelyik NŐrokonnal, vagy szomszédNŐvel.
Telefonszám legyen nála, amin elérhet bármikor, és legyen valaki felnőtt körülötte, ha baj van. Akár a rendőrség száma is.
Pl. a család többi részéből valaki odaköltözhetne a gyerekhez, ha meg lehet ezt oldani, vagy a gyerek hétvégente elutazhat hozzájuk.
Szögegyedül hagyni egy 17 évest nagyon kemény dolog, azt ugye, tudod? 18 éves kor alatt bármi történik vele, te iszod meg a levét (büntetnek érte!), mert nem figyeltél rá, nem beszélve arról, hogy lelkileg menyire megviseli (bármit is mond most). Én nagyon sokat voltam egyedül, tudom.
Valóban sok mindentől függ.
Engem lehetett volna.
Biztonságos környéken laktunk, szomszédok normálisak voltak, én pedig rendes, jó tanuló.
Max. a barátom lébecolt volna többet nálunk a szokásostól, de a ház épségéért (=bulik) nem kellett volna aggódni.
Meg attól se, hogy "felügyelet hiányában" nem tanulok, nem járok iskolába... stb.
Ezeket mérlegeld!
Mennyire önálló; mennyire kell még fogni a kezét; tudja-e önmagától, hogy mi a kötelessége;Ţ mennyire hagyja el magát, ha beteg...
Naná! Elég nagy már, jesszusom, itt sokan az őskorban élnek... Főleg, hogy ő is egyetért azzal, hogy ezt a melót nem lehet kihagyni!
A szükség sajnos nagy úr. :-( Egyébként pedig engem egyedül lehetett volna hagyni ennyi idősen, nem csináltam semmi hülyeséget.
Szeptembertől már suliba fog járni, nem? Akkor ha belegondolsz tanítási napokon a fél napja már meg van oldva. :-)
Másrészt pedig nyilván beszélni fogtok minden nap, a kommunikáció számos formája adott már, akármi baj van, száz és száz módja van a megoldásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!