Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Otthon hagynátok egyedül a 17...

Otthon hagynátok egyedül a 17 éves lányotokat 1 hónapra?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömmel mennék 1 hónapra Németországba munka lehetőség miatt, ami fizetne rendesen. A munka szeptembertől októberig tart. Ő azt mondja menjek nyugodtan ő meglesz. Bízni nem tudom senkire, az apja külföldön él, a család többi része pedig messze Pesttől. De a munka viszont nagyon kéne, mert több tartozást is ki tudnék belőle fizetni. Normális dolog ha egyedül hagyom?
2013. aug. 14. 16:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés.. nagyon sok befolyásoló tényező van. Függ attól is, hogy a lány mennyire érett, önálló. Én nem biztos hogy itthon merném hagyni egy hónapra teljesen egyedül, habár én is sokat voltam szülőktől távol hasonló okok miatt, de nekem legalább egy utcával lejjebb lakott a nagymamám, így igazán sosem voltam teljesen egyedül. Neked kell tudnod hogy milyen kapcsolatban állsz a lányoddal, hogy milyen személyiség és hogy megbízol -e benne annyira, hogy egy hónapig suli időben ő tarsta kézben a dolgokat. Ettől függetlenül én inkább valahogy megoldanám hogy legyen mellette azért felügyelet, hiszen még 18 éves sincs.
2013. aug. 14. 17:15
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha megbízol benne, és megbízható környéken laktok, akkor igen
2013. aug. 14. 17:25
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen csak úgy hagyd otthon, hogy tudjon segítséget kérni, bármi is történik vele. Menj el és beszélj az osztályfőnökével, valamelyik NŐrokonnal, vagy szomszédNŐvel.

Telefonszám legyen nála, amin elérhet bármikor, és legyen valaki felnőtt körülötte, ha baj van. Akár a rendőrség száma is.

Pl. a család többi részéből valaki odaköltözhetne a gyerekhez, ha meg lehet ezt oldani, vagy a gyerek hétvégente elutazhat hozzájuk.

Szögegyedül hagyni egy 17 évest nagyon kemény dolog, azt ugye, tudod? 18 éves kor alatt bármi történik vele, te iszod meg a levét (büntetnek érte!), mert nem figyeltél rá, nem beszélve arról, hogy lelkileg menyire megviseli (bármit is mond most). Én nagyon sokat voltam egyedül, tudom.

2013. aug. 14. 17:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy benőtt-e már a feje lágya, engem itthon hagytak már sokszor annyi idősen, nem csináltam hülyeséget.
2013. aug. 14. 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Hú, micsoda bulikat tud majd rendezni.:D
2013. aug. 14. 18:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen már egész nyarat is egyedül töltöttem otthon. Én otthon hagynám.
2013. aug. 14. 18:17
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem egy léha buta lány, akkor csont nélkül. Ez később a javára válhat, belekóstolhat abba, milyen is az önálló élet. Lehet, sőt biztos, hogy szervezni fog egy-két bulit, kicsit szabadjára engedi magát, de ez összességében, ha eszénél van, nem lehet probléma. 17 éves, mostanában az ilyen korú fiatalok egyre kevesebb mindent tudnak önmaguknak megcsinálni. Szerintem jót tenne neki, de azt osztom, hogy legyen egy valaki, akárki, akihez bajban fordulhat, nehogy bepánikoljon a hirtelen egyedülléttől és felelősségtől.
2013. aug. 14. 18:36
 18/22 anonim ***** válasza:

Valóban sok mindentől függ.

Engem lehetett volna.

Biztonságos környéken laktunk, szomszédok normálisak voltak, én pedig rendes, jó tanuló.

Max. a barátom lébecolt volna többet nálunk a szokásostól, de a ház épségéért (=bulik) nem kellett volna aggódni.

Meg attól se, hogy "felügyelet hiányában" nem tanulok, nem járok iskolába... stb.

Ezeket mérlegeld!

Mennyire önálló; mennyire kell még fogni a kezét; tudja-e önmagától, hogy mi a kötelessége;Ţ mennyire hagyja el magát, ha beteg...

2013. aug. 14. 18:43
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Naná! Elég nagy már, jesszusom, itt sokan az őskorban élnek... Főleg, hogy ő is egyetért azzal, hogy ezt a melót nem lehet kihagyni!

A szükség sajnos nagy úr. :-( Egyébként pedig engem egyedül lehetett volna hagyni ennyi idősen, nem csináltam semmi hülyeséget.

Szeptembertől már suliba fog járni, nem? Akkor ha belegondolsz tanítási napokon a fél napja már meg van oldva. :-)

Másrészt pedig nyilván beszélni fogtok minden nap, a kommunikáció számos formája adott már, akármi baj van, száz és száz módja van a megoldásának.

2013. aug. 14. 19:17
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Nem is értem mi ebben olyan nagy dolog. Pont most olvastam az újságban, hogy régen már 8 évesen megfőzték az ebédet a gyerekek, most meg 17 évesen nem lehetne őket egyedül hagyni?? Ugyan már.
2013. aug. 14. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!