Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megtudnátok bocsájtani?...

Ti megtudnátok bocsájtani? Vissza tudnátok fogadni?

Figyelt kérdés
Férjemmel (exemmel) 6 éve vagyunk házasok, van két fiúnk. Amikor a kicsi fél éves volt, a nagy meg 4, akkor bekattant, fogta magát és kiment Londonba, hogy neki most kell a szabadság. Nem mondta mikor jön, nem lehetett elérni, egyszerűen itthagyott minket. Most megjelent másfél év múltán, hogy visszajönne, és legyünk megint egy család. Undorító, amit tett, összetörte a szívem, az életem, itt maradtam egyedül a két gyerekkel (mondjuk anyukám ideköltözött hozzánk, ami nagy segítség volt, de akkor is). Most hogy gondolja, hogy mintha misem történt volna, folytathatjuk? A kicsi nem is ismeri, a nagy meg már nem emlékszik rá. Én pedig nem tudok többé megbízni benne. Nagyon szerettem és rettenetes időszakot okozott, kemény volt "elfelejteni". Nem váltunk el, mert akkoriban kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy kerestessem, válóper stb., szóval házasok vagyunk. A lakás anyukámé, ahol élünk. Ti mit tennétek? Adnátok még egy esélyt, ha igazán megbánta? Persze jó lenne nem egyedül lenni, de nem tudom, hogy tudnék-e vele lenni megint ezek után.

2013. aug. 13. 13:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bocs: 8- assal értek egyet
2013. aug. 13. 14:31
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
Én már rég beadtam volna a válópert a helyedben, mert ennek semmi értelme. És mi van, ha megint itt hagy? És mi van, ha a legnagyobb baj közepén hagy egyedül téged? Akkor bánhatnád azt a pasit, akivel most ismerkedsz, mert mellette talán neked és a gyerekeidnek is jobb élete lenne. Ha feláldoznád magad, azzal a gyerekeidet is feláldoznád. Szerintem rúgd ki a férjed a francba, követelj rajta jó sok gyerektartást (Londonban biztos jól megszedte magát) és próbáld meg ezt az új pasit. Ez nem szemétség, ez az élet.
2013. aug. 13. 14:46
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

A válókeresetet feltétlenül add be, az érzelmi dolgokat ráértek megbeszélni később is.

A házassági életközösségetek már megszűnt 1,5 éve- nem is értem, miért tudtál nyugodtan aludni úgy, hogy nem kerestetted vagy nem váltál el.

Mivel nem tetted, lehet, hogy ő ebből azt a - téves- következtetést vonta le, hogy neki még van mit keresnie nálatok?

Válj el és attól még meg lehet ezt beszélni, lehet a kapcsolatot újraépíteni vagy rendezni más módon.

Egy ilyen felelőtlen emberrel én nem vállalnék gazdasági közösséget (már pedig a házasság az!)- érzelmileg pedig eldöntöd, hogy akarod-e vagy sem- de ehhez nem kell házasnak lenni.

Csak azért, hogy ne legyél egyedül, azért se a férjedet ne fogadd vissza, se az új férfivel ne ismerkedj.

Akkor tedd ezt, ha valóban felkészült vagy egy kapcsolatra, legyen az a régi felújítása vagy egy teljesen új.

Minden jót.

2013. aug. 13. 14:49
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

És MIÉRT jött vissza?

Szakított vele a barátnője, és nem volt más, ezért úgy gondolta mégis hazajön a családjához, vagy mi? (Csak tippelgetek.)

Először a gyerekeivel kéne törődnie, nem? Látogatni őket, hisz nem is ismerik. Miért akar egyből beköltözni hozzátok, egy ekkora szünet után, mert nincs pénze albérletre?

És ha vissza is fogadnád mi a garancia arra, hogy nem tenné meg megint...?

Először a gyerekeivel kéne apránként a kapcsolatot újraépítenie...

2013. aug. 13. 14:51
 15/21 anonim ***** válasza:
Biztos nem fogadnám vissza! Sose tudnám megbocsátani,hogy így hátat fordított a gyerekeinek. Egy közeli ismerős "apja" egyb. ugyanezt csinálja, mikor kicsik voltak a tesójával szó nélkül ott hagyta őket, évekig feléjük se nézett,senki se tudta merre jár.Felőle éhen is halhattak volna,még ő utazgatott meg bulizott. Később újra tartotta a kapcsolatot a gyerekekkel(a szülők nem békültek ki), de azóta is ez van,néha tartja velük a kapcsolatot (amikor persze épp padlón van és szükség van a családjára),aztán miután rendeződik a helyzete megint eltűnik félévre, 1-2 évre. Szerencsére most már felnőttek és lett erejük elküldeni.Szerintem az ilyen nem apa és semmi lelkiismerete nincsen!
2013. aug. 13. 15:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem adj arra időt, hogy bizonyítson. Mondjuk adj neki 2 hónapot, vegyen ki szépen albérletet, és teperjen. Mutassa meg, milyen ember lett, menj el vele randizni, találjon munkát. Mondd meg neki, hogy mással randizol.

A gyerekekkel pedig óvatosan, nehogy megkavarja őket ez az egész.

2013. aug. 13. 15:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs hol laknia mi? Add be a válási papírokat. Fizesse a gyerektartást és annyi.
2013. aug. 13. 15:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Mondd meg, hogy patkányoknak semmi keresnivalója a lakásban
2013. aug. 13. 16:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez után nem tudnék megbocsátani. Nem azért, mert engem elhagyott, hanem azért, mert a gyerekeit letojta évekig. Erre nincs mentség.
2013. aug. 13. 19:08
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem!
2013. aug. 13. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!