Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megtudnátok bocsájtani?...

Ti megtudnátok bocsájtani? Vissza tudnátok fogadni?

Figyelt kérdés
Férjemmel (exemmel) 6 éve vagyunk házasok, van két fiúnk. Amikor a kicsi fél éves volt, a nagy meg 4, akkor bekattant, fogta magát és kiment Londonba, hogy neki most kell a szabadság. Nem mondta mikor jön, nem lehetett elérni, egyszerűen itthagyott minket. Most megjelent másfél év múltán, hogy visszajönne, és legyünk megint egy család. Undorító, amit tett, összetörte a szívem, az életem, itt maradtam egyedül a két gyerekkel (mondjuk anyukám ideköltözött hozzánk, ami nagy segítség volt, de akkor is). Most hogy gondolja, hogy mintha misem történt volna, folytathatjuk? A kicsi nem is ismeri, a nagy meg már nem emlékszik rá. Én pedig nem tudok többé megbízni benne. Nagyon szerettem és rettenetes időszakot okozott, kemény volt "elfelejteni". Nem váltunk el, mert akkoriban kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy kerestessem, válóper stb., szóval házasok vagyunk. A lakás anyukámé, ahol élünk. Ti mit tennétek? Adnátok még egy esélyt, ha igazán megbánta? Persze jó lenne nem egyedül lenni, de nem tudom, hogy tudnék-e vele lenni megint ezek után.

2013. aug. 13. 13:39
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
29%
Adj még egy esélyt, az egész életed ne rúgd fel, csak rosszabb és bonyolultabb lesz. Talán megváltozott, megértett valamit, amíg távol volt tőletek. Mindenképpen hosszú beszélgetések várnak rátok. Ne hozz elhamarkodott döntést.
2013. aug. 13. 13:43
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg is bocsájtasz, eléggé paranoiás leszel egy ilyen kapcsolatban...Pl amint kilép az ajtón, agyalhatsz, hogy ezúttal vissza jön-e...Lehet, hogy tudnék bocsájtani neki, de sosem tudnék benne megbízni, úgy viszont nem lenne értelme a kapcsolatnak...Egyelőre nem folytatnám vele a helyedben, ha meg is változott, akkor bizonyítson!
2013. aug. 13. 13:45
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Felejtsd el! Ő is felejtsen el! Add be most a válópert, az ilyenbe én se tudnék megbízni soha! Ez rosszabb, mint egy megcsalás, legalábbis az én szemembe. Mint egy cserbenhagyásos gázolás.

24/N

2013. aug. 13. 13:46
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a formában semmiképp nem. Ha már nem szeretném, elválnék. Ha még szeretném, erősen elgondolkoznék azon, megéri-e megkockáztatni, hogy megint megcsinálja ugyanezt vagy hasonlót, és ha úgy döntenék, hogy megéri, mert annyira szeretem, akkor visszaköltözés nélkül bizonyíthatna: kvázi a randizással kezdeném, aztán kiderülne, hogy lehet-e még közös jövő. Mert lehet, hogy ilyen távlatból már nem is működne.

Nekem volt egy pasim, aki miatt 2 évig szenvedtem, mert megcsalt, és ezért sajnos ki kellett rúgnom. 2 év után visszakullogott bocsánatot kérni, tök boldog voltam. Aztán 2 hét múlva rájöttem, hogy már nem szeretem. Észrevétlenül elmúlt, ő pedig idegenné vált.

2013. aug. 13. 13:50
 5/21 A kérdező kommentje:
Amúgy 28 éves vagyok, és azt elfelejtettem írni, hogy 2 hónapja elkezdtem találkozgatni egy férfival, aki eléggé érdekel, és én is őt. Most igazából ez is dúl bennem, hogy 28 évesen "áldozzam fel magam" egy rossz kapcsolatba, mert megbízni nem fogok tudni benne soha, és olyan mély fájdalmat okozott, hogy nem hiszem, valaha is begyógyul, vagy adjak esélyt másnak, aki lehet, hogy jobban meg fog becsülni. Nem mondom, hogy biztosan ő, akivel most találkozgatok, de 28 évesen nagyon fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy elássam magam.
2013. aug. 13. 13:51
 6/21 anonim ***** válasza:
61%
Ne esélyt, hanem időt adjál neki, hogy be tudja bizonyítani, hogy megbánta. Kezdjen el közelebb kerülni a gyerekeihez, támogassa őket, mint lelkileg, mint pedig anyagilag. És teperjen utánad. Találkozgassatok, próbáljatok ismét kiépíteni egy bizalmi kapcsolatot. Ha erre hajlandó, és hosszú hónapok után is akar titeket, na akkor el lehet gondolkodni a megbocsátáson. Addig nem engedném vissza, mert mi van ha ez a családegyesítés csak egy átmeneti hóbort és pár hónap múlva ismét ellép?! A gyerekek akkor megint sérülnének. Inkább időt adj neki.
2013. aug. 13. 13:52
 7/21 anonim ***** válasza:
73%
Szó sem lehetne róla. Apaként és férjként is megbukott. Ezek után fel sem merülne bennem, hogy érdekeljen, hogy ő mit szeretne, vagy mire vágyik. Lesz*rom. Az életem nem átjáróház és a gyerekeké sem. Tehetne egy szivességet!
2013. aug. 13. 14:15
 8/21 anonim ***** válasza:
92%
Megbocsátani? Igen! Visszafogadni? Nem!(Aki otthagyta 2 pici gyerekét, mert neki kell a szabadság. Felelöségtudata=0 Megbizhatoság=0. Leirta saját magát. Találkozz csak az ujabb lehetöséggel.)
2013. aug. 13. 14:28
 9/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem bocsájtanék meg, és nem fogadnám vissza....de ez én vagyok
2013. aug. 13. 14:28
 10/21 anonim ***** válasza:
81%
Utolsoval érték egyet.az ilyen nem apa, nem is akarnék ilyen embert se magam se a gyerekeim mellett
2013. aug. 13. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!