Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy jutnak ide az emberek?

Hogy jutnak ide az emberek?

Figyelt kérdés
Ma egesz nap olyan kerdeseket olvastam,h pl dolgozo embereknek nincs mit ennie, anyukak panikolnak,h mi lesz,h ha elhagyjak a ferjuk, vagy o maguk azert maradnak a boldogtalan hazassagba,h legyen penzuk. Szamos hihetetlen hasznos tanacsot olvastam megis azt latom,h nem epito jelleggel hatnak a kerdezore,hanem csak kifogasokat talal a helyzetre. Miert? Miert vesznek fel az emberek irtozat mennyisegu hitelt lakasra, kocsira, vagy csak elszorni,ha nem engedhetik meg maguknak? miert nem eleg egy olcsobb alberlet? ...
2009. okt. 26. 14:52
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
85%

Még a saját otthonban is: egyszer maradtunk el a fűtésköltséggel pár hetet, s rögtön jött az ügyvédi felszólítás , fenyegetve a foglalással. Fél év betegség vagy munkanélküliség, s elviszik felőled a házat. S elárverezik 3 millióért a 10 milliós lakást.

Mint a tv-ben: Csak a szülők tetőterére akart ráépíteni szerencsétlen asszony, s egy hónapot késett engedéllyel, s kilakoltatták távollétében a szülőket is, a régi házukból, s őt is, tv, ingóság eltűnt, s még a gyerekek mackóját is elégették.

S most ő hol hibázott?

Hogy nem akart mamával aludni a XXI. sz-ban egy szobában, hanem be akarta építeni a tetőteret?

A hitelét kiszámolta, s akkor vállalható volt! Értenie kellene a világgazdasági jóslásokhoz?

Az ember azt hinné, ha köt egy szerződést a bankkal, az mindkettőre érvényes. Egy ismerősünk öt éve fizeti, s emeltek, s most tart ott, mint két évvel ezelőtt. Még a kamatját sem fizette ki. Holott, mikor kötötte, a szerint már a tőkét kellene törlesztenie.

Vannak felelőtlen emberek. Csak az a szomorú, hogy nem ennyien. Ezek nagyjából rendes tisztes átlagpolgárok, akik kelepcébe kerültek. S nem vagyok biztos, hogy az ő hibájuk.

2009. okt. 26. 15:37
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Hú, nem tudom. Mi a fiam apjával úgy mentünk szét hogy már terhes v oltam. Nem maradtam volna vele a pénz miatt... Ahogy bánt velem, hát azt nem. Mindegy. Nekünk így is jó, hogy albérletben lakunk és nincs kocsink. Másfél éve még kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egy lakást, de milyen jó, hogy nem tettem meg... Pár héttel az után kezdődött a válságosdi, hogy a bankban jártam érdeklődni. Ott kiszámolták, hogy egy havi 30 ezres törlesztővel tudnának hitelt adni olyan lakásra, amilyet szeretnék. Na, most fizethetném kb. a dupláját. Igy igaz, hogy lakbérként fizetek ennyit, de ezt legalább nem emelik olyan drasztikusan. Mi is nehezen élünk, de nem irigylem azokat, akik törlesztenek is.
2009. okt. 26. 15:41
 13/40 A kérdező kommentje:

Nem csak egyfajta hitel letzik, de az emberek kivalasztajk azt, aminek epp alegkevesebb a torlesztoje, de epp nem fixkamatu aztan kezdodik a baj.

De a lakashitelt felreteve, a tobb mint 50% a hiteleknek szemelyi kolcson. Telefonra, ruhara, laptopra, tv-re,uj mellekre... aztan sirnak,h jaj mi lesz, nem tudom fizetni. Regen divat volt a sporolas es osszegyujtottek a penzt,majd utana mentek megvenni.

Meg az auto, de egyik sem az olcsot veszi,hanem a kozepkategoriasat, de nem nezik meg,h mennyi ra az ado, meg milyen a fogyasztasa, csak legyen nagyobb,mint a szomszede.

2009. okt. 26. 15:50
 14/40 anonim ***** válasza:
76%

Az albérlettel az a baj, hogy ott is kivagy szolgáltatva a tulajdonosnak, és nem alakíthatod kedvedre a lakást, ill az soha nem lesz a tiéd. Én abból indultam ki, ahogy a törlesztő részlet ne legyen több mint, az albérlet havi díja, és nyugdíjas koromra végre a sajátomban ülhetek.

Szóval ez szólt a lakás hitel mellet, aztán jött a válás, és volt lakás, nincsen lakás.

Nekem is van munkatársam, aki nem képes spórolni. Hitelre vesz gitárt, Autót, telefont, mert neki mindig minden azonnal kell, aztán még egy jó kis pénzt el is cigarettázik. 20-án meg szid mindent, hogy mennyire szar a fizetés, mert lám elfogyott, és nem tudja fizetni a hiteleit, meg nem telik cigire…stb.

A TV-ben a reklámok meg arról szólnak, hogy vásárolj, és adunk hitelt! Nem arról, hogy spórolj! Fogyasztói társadalom vagyunk.

2009. okt. 26. 15:58
 15/40 anonim ***** válasza:
74%
Mi van, ha hitelre veszel lakást, és kiadod albérletbe? Akkor nem te fizeted a törlesztő részletett.
2009. okt. 26. 16:08
 16/40 anonim ***** válasza:
68%

Senki nem tudta 3 éve, hogy ez lesz! S most nem tud kilépni belőle.

Lakások garmadáját kínálják áron alul. S úgy sem lehet eladni.

Bementünk a csőbe!

2009. okt. 26. 16:30
 17/40 A kérdező kommentje:
Sajnos ez 3 eve is igy volt, akkor is igy jartak az emberek, csak most van mire fogni. Akkor is voltak,akik addig nyujtoztak csak,amig a takaro ert es most is vannak olyanok. Vannak olyan emberek,akik tudjak fizetni a hiteluket, csak ok nem a 3-szorosat vettek fel annak,amit torleszteni tudnak.
2009. okt. 26. 16:37
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Fogyasztói társadalomban élünk, még a vízcsapból is az folyik, ha nem veszed meg a legújabb kocsit, nem cseréled le a régi ágyadat, hűtődet, telefonodat, nem laksz lakóparkban, akkor egy SENKI vagy. Akik bedőlnek/bedőltek ennek, azok jutnak el oda, hogy viszik a bankok, amit érnek. Néhány éve a köztisztviselők mindenféle hercehurca nélkül vehettek fel egy rakás hitelt. Szinte minden kollégám ész nélkül lakás vett, házat, nagyobbat, szebbet, jobb helyen, húúsz-huszonöt évre eladósodva. Mi vettünk egy szobával nagyobbat, a régi 40 négyzetméteres kecó helyett. (Ami a sajátunk volt, hitel nélkül) Ma egyedül én vagyok a kollégák közül az, akinek nem fáj a feje a hitel miatt, még négy évig kell fizetnünk hatot már gond nélkül lenyomtunk, és nem is egy nagy összeg). Van olyan kollégám, aki újabb és újabb hitelt vesz fel, hogy be tudja tömni a legnagyobb réseket. Borzasztó.
2009. okt. 26. 16:54
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Monstanában a Tv2-őn a Naplóban gyakran adnak le olyan riportokat(pl. tegnap is), amiben eladósodott családokat próbálnak megmenteni, úg hogy különböző spórolási technikákat "tanitanak".

Szóval a egyik ilyen családnak segitett egy ügyvéd, és végül kiszámoltak hogy havonta 20.000 forintot megtudnak spórolni.Az ügyvéd megkérdezi a drága anyukát, hogy mit fognak csinálni ezzel a "fölösleges" 20.000 forinttal,(Egy normális ember erre azt válaszolná: Hogy elrakjuk nehezebb időkre),szóval a nő azt válaszolta, hogy : Mostmár lesz egy kis zsebpénze a gyerekeknek, amit magukra szépen elkölthetnek...

Ezek után no comment...Az ilyen emberek soha, de SOHA nem fognak kitörni ebből a körforgásból...

2009. okt. 26. 17:14
 20/40 A kérdező kommentje:
Komolyan??? na ezt most megnezem!
2009. okt. 26. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!