Hogy jutnak ide az emberek?
En ugyanigy gondolom, ahogy te kerdezo! Felelotlenek, ennyi.
Azert, mert a szomszed is vett fel kolcsont, ezert ok is vesznek fel.
Hosszu sorokat lehetne irni, de szerintem tok felesleges.
En azon a kerdesen akadtam ki a legjobban ma, hogy valaki a 4. gyerekevel terhes, de meg a tobbi 3-at sem igazan tudja eltartani. Haat...mit mondjak?
Igen,az alberlet nem a sajatod, de megis legtobbszor sokkal olcsobb megoldas! Ha nem tudod kifizetni a reszletetket akkor cseszheted...
De pl,h nincs mit enniuk...az anyuka miert nem vesz a fiztese utan tartoselelmiszert? sose lehet tudni,h mikor ut be a baj... Nalunk is volt,h nem volt tojas, tej, kenyer,... es nem volt penzunk, de mindig volt mit enni, mindig osszedobtunk valami kajat.
Könnyen. Én mindig is hitel ellenes voltam, és inkább güriztem, gyűjtögettem, és közben egy senki lettem.
Egzisztenciálisan lenéznek, mert nincsen saját lakásom, és negyven éves koromra éppen, hogy van egy autóm. De, nem hitelre!
Azt vettem észre, ha nem tudsz felmutatni bizonyos anyagi javakat, akkor egy senki vagy az emberek, a társadalom szemében.
Nos aki egy pici vidéki, szegény családból származik, az mit tud tenni, ha ebből ki akar törni?
Elmehet külföldre, azt vagy sikerül, vagy nem.
Összejön egy nővel, akivel ketten próbálkoznak pld, albérletben Budapesten.
Közben azt látják, hogy x-nek már van háza, van egy autója…stb És akkor mit lehet tenni? Hitelt felvenni! Hogy lássák a szülök, a haverok, hogy megy a gyereknek, aztán közben szépen eladósodnak.
Azért, mert amikor a hitelt felvette:
1. nem tudta, hogy el fog válni, s két gyerekkel marad
2. azt sem tudta, hogy a bankok egyoldalúan fogják megemelni a törlesztőrészletet
3. az árak az égig fognak emelkedni
4. ő viszont minimálbéren marad
És a következő hónap?
Bízott benne, hogy ha kihúzza 25-ig ,megkapja a fizetést, s abból ellesznek 5-ig.
Én volt hogy kéthavi fizetésemet nem kaptam meg(soha)
s nem mondtam fel, mert minden kollégám úgy bízott, s ígérték, hogy lesz fizu majd, csak várjunk. De nem lett volna hová mennem azonnal.
Nekem két gyerekem van s nincs hitelem. Egy panel lakásban lakunk.
Ha a barátom el nem tartana, nem tudnánk a rezsit sem kifizetni.
8 éve 120-140 ezer ft-ot kerestem+jutalom.
5 éve 100 ezer ft-ot,+ tanévhez hozzájárulás(ohne jutalom)
ma 78 ezer ft-ot, s még 6 e. kajajegy.
A fűtés-melegvíz közös ktg.
8 éve 17 ezer ft volt.
Öt éve 23 ezer.
ma 41 ezer havonta. Ehhez jön 8 ezer villany(régi a hűtő, mosógép) 5 ezer víz, tv, telefon, internet is, gáz a főzéshez, bérlet, ebédbefizetés, javítás, iskolai kiadások, utazás, cipő, ruha is kéne, meg új mosogató, mert szétrohadt.
2003-ban egy vaj 30-40 Ft volt, most 150-250 ft.
Ha vajban kapnám, akkor nekem most e szerint 700 ft-ot kellene hazavinnem. És igen, abból élnénk is úgy.Hogy jut arra, amire kell.
Nem a fizetésemből élünk.
De nincs mindenkinek lehetősége plusz pénzhez jutni. Ha kis helyen él, ha nem olyan a szakmája, csak elmegy a napja 50 vagy hetvenezer forintért, s még a rezsire sem elég.
Nem nagylábon élnek, hidd el. Csak nem akarják eladni a lakást, és felélni az árát. Mert nem őrültek meg.
Ez az utolsó biztonság. Az albérlet sem olcsóbb, mint a hitel, s rezsi ott is van, viszont onnan csak egy lépés a hajléktalanság.
Szerinted normális, hogy húsz év körüli lány cipők s ruhák s fiúk helyett a napi kenyéren töri a fejét? Nem várná el az anyja, ha lenne más kiút.
Nincs autónk se
Nincs autónk se
Én is egy senki vagyok. Diplomával, tehetséggel.Rozsdás bicajjal járok, tényleg ciki.De a gyerekek elmentek a húszezer forintos bicajjal, s ellopták egyből.Még jó, hogy nem 100 ezres volt! S most havonta bérletet kell venni. És nem olcsó.
Nincs hitelünk. De van hol laknunk.Nem bírnám, hogy ne legyen otthonom. Akkor tényleg elég két hónap, hogy ne fizessen a munkáltató s mehetsz a szélnek. Nem tudnak ma tartalékolni.
És vidéken sokkal drágább ám az élelmiszer és a rezsi mint Pesten. És vidéken sincs kertje mindenkinek, de sajnos a krumpli sem nő ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!