Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valakinek pozitív tapaszta...

Van valakinek pozitív tapasztalata ebben a témában?

Figyelt kérdés
Már 3 gyerekünk van a párommal. Védekeztünk, de 1x kiszakadt véletlen a gumi és hát.. úgy néz ki terhes vagyok a 4-kel. (gyakorlott tesztelő lévén vettem egyet). Régebben megbeszéltük, hogy nem lesz több gyerekünk, ez is "soknak" számít, és ha "besikerülne" tutibizti, hogy elvetetjük. Akkor még én is így voltam ezzel de most a kétvonalas teszt megmozdított bennem valamit.. nem állunk túl fényesen, lakás és autótörlesztőnk van, anyósék támogatnak állandóan...Elárultam az egyik nagyon közeli rokonomnak a dolgot, azt mondta "bolond vagy, ha megtartod". De én vacilálok erősen...Ezek után hogy mondjam el a páromnak? Tényleg nincs más kiút, mint a műtét??
2009. okt. 26. 11:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
én is attól félek, hogy megbánom.. az is bennem van, hogy a 3.ha nem születik meg, ma nem lenne egy gyönyörű kislányom...de a párom meg mereven elzárkózik... hát este próbálok beszélni vele...tudtok valami jó dumát, amivel esetleg meg lehet győzni??
2009. okt. 26. 12:08
 12/33 anonim ***** válasza:
74%
Hát én nem tartanám meg ebben a helyzetben. Tényleg egy igazi csoda a gyermekáldás és csodálatos érzés, de egyúttal nagyon rossz is, amikor látod, hogy nem tudsz neki mindent megadni. Tudod milyen érzés lesz majd a gyereknek, ha nem fogtok tudni neki ruhát venni ha kamaszodik? Ha csak azt látja majd, hogy a másiknak van ez is meg az is, neki meg semmi sincsen? Hidd el, tapasztalatból beszélek, én így nőttem fel. A párod felelősségteljesen gondolkozik. Ha nem tudjátok normálisan felnevelni, mindent megadni neki, akkor jobb ha nem tartjátok meg mert csak szenvedni fog ő is, ti is meg a meglévő 3 gyermek is. Mert mindenkinek kevesebb jut. Mindenképpen közös döntés legyen, hogy megtartjátok e vagy sem, mert különben könnyen egyedül maradhatsz 4 kicsi gyerekkel. És akkor kezdődnek majd csak a bajok.
2009. okt. 26. 12:19
 13/33 anonim ***** válasza:
65%

Ha megtartod, igen bator es nagyon felelotlen vagy!

Nem felsz attol, hogy a ferjed otthagy teged a 4 kicsivel? Eltudnal menni dolgozni? Es a nagyszulok ok. hogy most tamogatnak, de nyomorultaknak is van am eletuk! Ne szamitsal mindig masra! Te megtudnal lenni a 4 kicsivel egyedul?

2009. okt. 26. 12:23
 14/33 anonim ***** válasza:
65%

Jó dumát sajna nem tudok, talán ha őszintén elmondanád, hogy terhes vagy, és nem szeretnéd elvetetni...aztán az alapján válaszolsz, amit mondott.

Csak arra reagálnék, amit írtak, hogy persze hogy áldás, de ha nem tudsz nekik mindent megadni az rossz a gyereknek is.

Hát mi sem voltunk túl gazdagok, mikor már 5en voltunk testvérek, mondjuk jobban álltunk, mikor 3an voltunk, de becsúszott a két öcsém, szüleimnek meg sem fordult a fejében, hogy elvetessék!Szóval igaz, hogy nem álltunk jól, de megoldották szüleim!És nagyon szerettek, az otthon boldog hangulatát mindig megteremtették, ehhez nem kell pénz...tudom, közhelyesnek hangzik, de mesélte anyukám ilyen nehéz volt nekik, mikor kicsik voltunk, nekem pedig csodás emlékeim vannak a gyerekkoromról.

Csak ennyit akartam, és én semmiképp nem mondanék le róla kapásból!Próbálj beszélni a férjeddel!

2009. okt. 26. 12:27
 15/33 anonim ***** válasza:
Konyorgom ne legyel felelotlen! Es ha ferjednek megszunik a munkahelye, mi lesz veletek??? Most oszinten, vegig gondoltad te a dolgokat???
2009. okt. 26. 12:32
 16/33 anonim ***** válasza:

Olvastad azt a kerdest, hogy -ma elpakolt a ferjem, mert magas a hitelunk, es nem tudjuk fizetni. Itt maradtam a gyerekunkkel.

Mit szolsz hozza??? A kerdezo csak egy gyerekkel maradt ott, veled mi lenne 4 gyerekkel? Ne legyel felelotlen!!!

2009. okt. 26. 13:14
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem meg nem kell általánosítani!

Kedves kérdező, te ismered a férjed, beszéljétek meg!

2009. okt. 26. 13:19
 18/33 anonim ***** válasza:
65%

a nagycsaládosok sokféle támogatást kapnak, és ha már enni tudsz neki adni, akkor minden rendben lesz.

régen, nagyimék 9en voltak testvérek, és egyik sem halt éhen, pedig akkor is volt válság, meg háború. ha vidéken laktok, van kert, akkor lesz mit enni. ruhát lehet kapni családsegítőből, egyháztól, barátoktól, rokonoktól.

egy kisgyerek amúgy sem eszik meg egy vagyont.

2009. okt. 26. 13:26
 19/33 anonim ***** válasza:
65%
Itt mindkét variációra fogsz választ kapni, arra is, hogy megtartsd, arra is, hogy elvetesd. Azt mondom, még szerencse, hogy ezzel nem valakinek a tanácsára cselekszel vagy így vagy úgy. Merthogy ezt nektek kettőtöknek a férjeddel kell eldönteni, nektek (legfőképpen neked) kell eldönteni, hogyan éreznéd magad az egyik, illetve a másik megtörténte után. Ha a pici meg nem született babára tudnál csak gondolni és nem tudnál megbocsátani a tettedért, akkor tartsd meg. Én ismeretlenül úgy látom, a gondolataidban inkább ez van! Ha túl tudnál lépni rajta, akkor tedd az ésszerűbbet! (Hű ez utóbbit nagyon nehéz volt leírni is). 17 hónapos kislány anyukája.
2009. okt. 26. 14:36
 20/33 anonim ***** válasza:
49%
Bár nem írták előttem, de van más kiút is. Például örökbe is adhatod. De gondolom erre sem lennél képes, ha elvetetni nem akarod. De gondolj bele a gyerekek helyzetébe is kicsit. Nem kell messzire menni, már itt az oldalon is rengeteg olyan kérdést találsz ahol egy gyerek panaszkodik arra, hogy nem bírja már tovább a szegénységet/pénztelenséget, ő nem tud így élni. Sokan mondják, hogy ahova bárányt ad Isten, oda ad legelőt is. Hát ezeknél a szerencsétlen gyerekeknél nem így történt. Abba gondolj bele, hogy tudod e majd fizetni az osztálykirándulásokat, az új ruhákat (nem a családsegítőtől, hanem boltból), esetleg néha 1-1 fagyit, mozit, ilyesmit. Ezek nem nagy igények egy gyerek részéről szerintem. Máskülönben a gyereked sem lesz boldog, hiszen azt fogja látni, hogy a többi gyereknek márkás ruhái, cipője van, stb. neki meg még új sincsen nemhogy márkás. A gyerekek nagyon kegyetlenek. Azokat, akik kevesebb pénzzel bírnak, kiközösítik és megalázzák. Ez jut majd a gyerekeidnek, ha felelőtlen vagy. Amellett te magad sem fogsz tudni és a férjed sem az elkövetkező 18 évben akár csak egy nadrágot vagy egy pulcsit venni. Nem lesz miből. Emellett bár a nagycsaládosok többnyire a szeretetteljes családi légkört hangsúlyozzák, többnyire ez sincsen meg. A szülők ugyanis reggeltől estig dolgoznak, a gyerekekkel meg nem foglalkozik senki mert nincs idő rá. Szóval a végén szegény gyerek két szék közül a pad alá esik. Mert se pénz nem lesz se szülővel töltött idő.
2009. okt. 26. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!