Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valakinek pozitív tapaszta...

Van valakinek pozitív tapasztalata ebben a témában?

Figyelt kérdés
Már 3 gyerekünk van a párommal. Védekeztünk, de 1x kiszakadt véletlen a gumi és hát.. úgy néz ki terhes vagyok a 4-kel. (gyakorlott tesztelő lévén vettem egyet). Régebben megbeszéltük, hogy nem lesz több gyerekünk, ez is "soknak" számít, és ha "besikerülne" tutibizti, hogy elvetetjük. Akkor még én is így voltam ezzel de most a kétvonalas teszt megmozdított bennem valamit.. nem állunk túl fényesen, lakás és autótörlesztőnk van, anyósék támogatnak állandóan...Elárultam az egyik nagyon közeli rokonomnak a dolgot, azt mondta "bolond vagy, ha megtartod". De én vacilálok erősen...Ezek után hogy mondjam el a páromnak? Tényleg nincs más kiút, mint a műtét??
2009. okt. 26. 11:42
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
74%

Oszinten szolva, egy ilyen fontos kerdesben soha nem kerdeznek meg idegeneket! Nezd, a te, a ti eletetek. Te tudod, hogy hogyan birjatok a paroddal a nagycsalados eletet 3 kicsivel. Anyagilag, lelkileg, fizikailag, mindenfele szempontbol.

Nincs mas kiut, mint a mutet? Ezt tolunk kerdezed? De van, az hogy megtartod.

En nem tartanam meg.

A mai vilagban szerintem 3 gyerek is boven eleg, mindenfele szempontbol.

Persze, majd most sokan fogjak neked irni, hogy ahol 3 gyerek elfer, ott elfer a 4. is. Hat en ezen csak felhaborodom, es jokat mosolygok. Mert ez igy egyaltalan nem igaz.

Ne tartsd meg, ne nehezitsd meg a sajat eletedet!

Es ha majd az 5.-el is veletlenul terhes leszel, azt is megtartod? Es igy tovabb, mindig, mindig?

2009. okt. 26. 11:48
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a pároddal kell megbeszélned, meg azt is, hogy bizonytalan vagy, hogy el kell-e vetetned az ujabb jövevényt. Általában a negyedik gyerek már nem olyan nagy plussz kiadás, de nektek kell tudni, hogy meg tudjátok-e oldani.

Annak idején én is kicsit hasznló helyzetbe kerültem, mert sikerült két gyerek után ujra teherbe esni, pedig már nem igazán akartunk harmadikat. Hosszas törperngések után ugy döntöttünk, hogy ha már jön, akkor jöjjön. Három hónapos voltam, amikor aztán az igazi meglepetés jött: ikreket vártam. Akkr már s

2009. okt. 26. 11:50
 3/33 anonim ***** válasza:
78%

Ha az ember "elméletileg" foglalkozik a dologgal, az egészen más, mint egy élő kis embrióról dönteni. Nem csak az a lehetőségetek, hogy elvetetitek, természetesen, de ezt jól meg kell fontolnotok a másik 3 gyerek miatt főleg. Lehetséges, hogy majd, ha férjed megtudja, ő is hasonlóan fog reagálni, mint Te, bár egy anyánál ez mindig sokkal mélyebb dolog, meg persze, mi fekszünk a műtőasztalra is, ha netán úgy döntenénk... :(

Többen is mondták már, ahol 3 gyerek van, ott a 4. is megél, az anyukám 4. gyerekként született, nem várt babaként, és a nagypapám bizony sokat vigasztalgatta nagyanyámat, hogy higgye csak el, meglesznek majd valahogy. És így is lett :) Én ennek nagyon örülök, mert enélkül én sem lennék most, sőt, bár csak 3. vagyok, én magam is nem tervezett babaként születtem e világra, bár a szüleimnél nem volt kérdés, hogy megtartsanak-e... szerencsére :)

2009. okt. 26. 11:50
 4/33 anonim ***** válasza:
78%

mindig van egy B lehetőség, Te is tudod!

A használt cuccok nincsenek már meg? ha törlesztitek a lakást meg az autót, akkor már van egy jól szituált életviteletek,ha anyósék támogatnak főleg nem lehet gond! a gyekerek jó állapotban levő cuccaikat félreteszed, ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól lehet kapni sok mindent, kreativitás meg segit a cuccok szerzésében, előállitásában...ha nem álltok nagyon rosszul és nincs hely szűke, és úgy érzitek szeretni fogjátoka kis jövevényt el ne vetessétek!!! én nem tudnám elvetetni a közös gyerekünket a párommal, főleg ha van lakás, kocsi, és a szülők is mellettünk állnak...vigyázz nehogy megbánjátok a döntést...a férjed teljesen ellene van?:(

a párom családjában most volt egy hasonló eset, vallásosak révén (szerintem ez volt az egyik ok) meg sem fordult a fejükben, hogy elvetessék a babát...pedig már a korban is benne vannak kicsit, és a gyerekek is nagyobbak... azóta már a keresztelőn is voltunk, csodaszép kisbaba:) kicsit összehúzták a nadrágszijat, de jól élnek s szeretik egymást. gondoljátok meg...

2009. okt. 26. 11:52
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, csak hülyül a pc-m: tehát akkor már szóba se jött, hogy elvetesssük, és sikerült összehozni, hogy mindketten szépen felnöttek (pedig az ikrekkel több a kiadás, mert mindent duplán kell venni és nem örökölnek a nagyobbtól.)

Beszéld meg a pároddal és döntsetek együtt.

2009. okt. 26. 11:52
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö 11:50-es és a 11:52-es vagyok, a ket válasz összetartzik.
2009. okt. 26. 11:54
 7/33 A kérdező kommentje:
a párom már a 3-at se akarta, úgy kellett rábeszélnem, majdnem akkor is mentem a nődokihoz, hogy nem szeretnénk... ...Á, nagyon nehéz... vannak ruhák természetesen, meg játékok is... csak 4 gyereksájat ellátni mégiscsak másabb... és ugye én velük vagyok itthon, csak a párom dolgozik....
2009. okt. 26. 11:56
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok az abortusz híve.De azért gondolni kell arra is,hogy hiába igaz,hogy ahol 3 gyerek van elfér a negyedik is,nem csak akkor kerülnek pénzbe amíg kicsik.Most még hordhatják a nagyok levetett ruháit,de 10 éves koruk után már nem nagyon.Ha pedig kamaszok lesznek,akkor sokkal többe kerülnek,sokat esznek,nem hordják egymás holmiját,az iskola is nagyon sokba kerül..Akkor lehet teher a sok gyerek.Ezt nektek kell eldöntenetek a párotokkal.És a gyerekeiteknek nem kell elmondani.
2009. okt. 26. 12:00
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Hat ha a parod mar a 3.-at sem akarta, akkor egyertelmu a valasz! Tuti merges lenne, ha megtartanad. Hiszen csak azert dolgozni, hogy a gyerekeknek enni legyen, ez igy tul keves.

Szerintem dontsd el, hogy eleg nektek a 3 gyerek, oket neveljetek fel normalisan!

Menjel el a dokihoz, beszelj vele!

2009. okt. 26. 12:04
 10/33 anonim ***** válasza:
74%
Én lebeszélnélek!Mondjuk én teljesen abortusz ellenes vagyok!Most még tényleg jók a többi gyerek ruhái, mire meg kamasz lesz, ki tudja?Lehet addigra sokkal jobban fogtok állni!addig még sok idő van!Ennyire nem lehet kiszámítani előre a dolgokat!Főleg ha megmozgatott benned valamit, nagyon nagyon fogod majd bánni azt a pici életet később!
2009. okt. 26. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!