Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csalad mellett tanulas?...

Csalad mellett tanulas? Keptelen vagyok megerteni, hogy egy edesanya, vagy egy apa hogyan tud foiskolara, egyetemre jarni, mikozben nevelnek mar legalabb egy vagy ket kisgyereket?

Figyelt kérdés
Sokan vannak, akik miutan csaladot alapitottak, elkezdenek fosulira, egyetemre jarni. Amit nem ertek, hogyan kepesek erre, nekik is csak 24 orabol all egy napjuk, mint mindenkinek. A napi 8 oras munkahely utan mikor jut ido a tanulasra? Ki van a gyerekekkel, veluk ki foglalkozik? Mert a hazimunka is sok idot elvesz, viszont ott lehet kicsit csalni.
2009. okt. 25. 19:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
Nekem 1 éves a fiam és most kezdtem el a fősulit (második, mert már van egy diplomám). Igazából nem nagy dolog az egész. Nálunk úgy van, hogy reggeltől este 6ig csak vele foglalkozom, akkor megjön apa és átveszi a stafétát. Akkor állok neki főzni, felmosni, ilyesmi. Este legkésőbb 9-ig elalszik és utána pedig házimunka kb. 1-1,5 órában és utána 1 óra tanulás. Ez így megy minden áldott hétköznap. Kéthetente szombatonként suliban vagyok reggeltől estig, ilyenkor apa vigyáz a picúrra. A házimunka nagy része hétvégére marad. Olyankor szoktam vasalni, takarítani, stb. Szóval a nagyobb dolgokat olyankor csinálom, de nem több mint 4-5 óra az egész, utána még a pihenésre is jut időm. De én nem minden nap főzök, csak minden második nap és akkor többet készítek. A kicsinek persze minden nap főzök, de ő még mást eszik mint mi, s azt lényegesen egyszerűbb elkészíteni.
2009. okt. 25. 22:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

amikor kicsi voltam, 4-5 éves anyukám itt pesten dolgozott és tanult. mivel nem sok ideje lett volna rám, és szerette volna rendesen megtanulni azt a szakmát amiből most élünk, ezért a nagyinál és a papinál laktam vidéken. csodálatos gyerekkorom volt, pesti létemre meg tudom különböztetni a tyúkot a kakastól :) és sok más érdekes és fontos dolgot tudok.

anyukám hétvégente lejött hozzánk, akkor csak velem foglalkozott, viszont nagyon sírtam amikor elment, péntekenként meg úgy vártam mint a messiást :)

nagyikáék sajnos már nem élnek, de imádtam velük lenni, és szerintem főleg nekik köszönhetem, hogy nem az óvoda meg a bölcsöde nevelt fel, hanem szerető családi körben lehettem. anyukámra ezért sosem nehezteltem, mert már elég kiskoromban megtanultam azt, hogy milyen sokat kell küzdeni azért, hogy normális megélhetésed legyen.

szóval én ebből csak profitáltam :)

2009. okt. 26. 10:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem unokanővérem csinálja ezt. Tanítóként dolgozik egy általános iskolában, 3-4 óra körül megy el a gyerekekért az oviba, a pici kiscsoportos, a nagy nagycsoportos. A nagyobb 2 éves volt, amikor neki állt hogy tanulni fog, a picinél is csak egy félévet halasztott. Mivel messze laknak, e-mailben tartjuk a kapcsolatot. Azt mondta 4-től lefekvésig a gyerekeké, nem látja őket egész nap, ilyenkor inkább velük és a vacsorával foglalkozik. A férje 3 napot dolgozik, 3-at otthon van, amikor otthon van nem nagyon van tanulás, amikor nincs, akkor éjszaka, miután elaludtak a gyerekek, neki áll. Múltkor éjjel fél 12-kor válaszolt az e-mailemre, hogy elaludtak végre nagy nehezen, el kéne kezdeni tanulni, de már nagyon nincs kedve. Nem csodálom...
2009. okt. 26. 10:38
 14/15 anonim ***** válasza:
75%
A mai világban egy ember egy szakmával nem éldegélhet el a nyugdíjig. Az, h. ki hogy oldja meg, Mindenki, ahogy tudja. Ez függ a gyermek vérmérsékletétől is, mondjuk kevés csecsemő van, aki eljátszik az anyja háta mögött, míg az a gép előtt ül. Vannak rendes nagyik, akikre lehet számítani, és ugyanúgy olyanok is, akikre nem. Van aki be tudja adni bölcsibe, és nagyon sokakat elutasítanak. A férjek sem mind egyformák. Szóval meg kell valahogy oldani és kész. Senki nem jelentheti ki, h. ő már nem tanul, az sem, aki már diplomázott szülés előtt. 2. 3. diploma sem ér semmit, ha arra a szakmára már nincs kereslet. A mai nőkön csodálkozó középkorúaknak üzenem, hja! régi szép idők már elmúltak. Itt már nincs biztos munkahely, megbecsült dolgozó, csak munkaerőpiaci igények vannak, meg a hozzá való alkalmazkodás.
2009. okt. 28. 19:36
 15/15 anonim ***** válasza:
édesanyám is ezt csinálja 3 gyerek mellett lassan 1 éve. állandóan mondogatja hogy nincs ideje tanulni, meg fog bukni stb, aztán mégis 4-5ösre sikerülnek a vizsgái... ő maga se tudja hogy. de szerintem van esze!:)
2009. dec. 30. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!