Mit csináljak ha bunkó anyum?
(Szállj magadba.... )
Semmi rosszat nem mondtam! Nem értelek. Az előzőket nem én a kérdező írtam.
Az, hogy bunkó az anyukád, nem rossz?
Én kérek elnézést.. felénk szülőről így beszélni nem szokás, ha felétek igen, ám legyen.
Ezzel most nem értek egyet, szerintem itt ugyanis feltehetőleg konkrétumokról van szó, ill. egy nehezen kimondható érzésről, amit igenis ki kell mondani, és ennek az első lépése igenis valami ilyesmi. Egyáltalán nem baj, ha első lépésben csak vulgáris szavakkal lehet körülírni, az a fontos, hogy valahogy igenis ki lehessen mondani.
Igen, van az a szabály, hogy szülőről ilyent nem mondunk, az én gyerekkoromban is ez volt, de énszerintem ez a szabály veszélyes, vagy legalábbis az én családomban nagyon rosszul értették a felnőttek, mert ezek a rosszul értelmezett szent dolgok megakadályozták még azt is, hogy az ember egyáltalán megfogalmazzon dogokat, és akkor egyes rossz dolgok ijesztően el is húzódhatnak.
Konkrétumok nélkül persze nem lehet megmondani, hogy igazad van-e vagy hogy mi lenne a megoldás, de akár lehet igazad is, vagy lehetnek akár valós problémák is, szóval szerintem csak azért önmagában még ne szégyelld Magad hogy kitetted a kérdést, meg hogy így tetted ki. Virágnyelven nem lehet előrelépni.
Először én is azt hittem hogy csak velem gyerekkel van a hiba, de nálunk voltak piálások is, felnőttek verekedése, felnőtt családtagok öngyilkossága amik el lettek titkolva meg ilyenek. Szóval így a nyers szavak kimondásától még nem kell szégyenkezned, inkább az a lényeg hogy megoldódjanak a konkrét problémák. Ha esetleg itt nem tudna senki segíteni, és nyomasztanak a dolgok akkor majd megpróbálhatod ezt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!