Kinek, mit jelent a szerelem? Mikor mondjatok azt, hogy "szerelmes vagyok"?
Az érzésekben és az emberi kapcsolatokban nem lehetnek követelmények.Ha felállítasz egy sor követelményt,akkor ezeket a partnered esetleg észre is veheti.És ekkor jönnek a problémák,ha észrevette:lehet,hogy maximalista és boldoggá akar tenni..akkor ő akar számodra úgymond a "tökéletes" lenni.Ez pedig nem fog sikerülni senkinek.Ennyi követelménynek NEM lehet megfelelni és vannak amelyiknek jobb is,ha nem felel meg a partner.Ilyen például az állandó egyetértés.Miről beszélgetnék vele,ha mindig egyetértene?Semmiről,mert tudom,hogy "ááá,úgyis egyetért,akkor meg?".És ezzel érvényét vesztette a kommunikáció,és életbe lépett ennek hiánya.A kapcsolat folyamatosan romlik.
De,hogy a kérdésedre válaszoljak a szerelem nekem azt jelenti,amikor a másik emberre ránézve rögtön elkap a mosolyoghatné meg a somolyoghatnék.:) És ha ő ugyanúgy szeretettel tud rám nézni,akkor őszintén,igazán,teljes szívéből szeret.Számomra ez a szerelem.Kicsit másabb érzés,mint a szeretet,mert a szerelemben a vonzalom is jelentős szerepet játszik,és ezzel együtt az is,hogy minél többet akarod látni,de nem akarsz tőle függeni,és nem akarod megfojtani..cserébe pedig igazából csak azt várhatod,amit te adsz/adtál.
20: Köszönöm, sőt a 6. is, és két későbbi is én vagyok.:)
Te férfi vagy?
Igen, most olvastam a többit is és azokkal is egyetértek! :) Pedig komolyan mondom, hogy már-már szeretném azt mondani, hogy "igen, ezzel és ezzel azonosulok, ám e pontban vitatkoznék". De nem tehetem, mert olyan, mintha a soraid belőlem szólnának. Az a benyomásom, hogy Te is sokat dolgoztál/dolgozol önmagadon, hogy mindezt elérd!
Nő vagyok. Az az érzésem, hogy Te is, mert férfiaktól ilyen gondolatmenetet sajnos ritkán olvasok. (Tisztelet a kevés kivételnek!)
"amikor a ragaszkodást a félelemmel azonosítja."
Nem tudok róla, hogy azonosítanám.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!