Kinek, mit jelent a szerelem? Mikor mondjatok azt, hogy "szerelmes vagyok"?
11: Ez egyértelműen az akkor, amire gyanakszol.
Ilyen fiatalon nem tudsz önálló, felnőtt partnert találni, mert Te Magad is félig gyerek vagy.
"a jellemevel elvarazsol"
Ez nagyon tetszik! Ha felnezek rá, tisztelem őt, becsülöm öt minden porcikammal.... Atalakulhat a lángoló szerelem, mély szeretette az idő múlásával? Es akkor is beszelhetunk meg szerelemről?
"Ilyen fiatalon nem tudsz önálló, felnőtt partnert találni, mert Te Magad is félig gyerek vagy."
Megmagyaraznad ezt, kerlek!
15: Egész eddig ezt magyaráztam, avyg 5 hozzászólásban.
Mit tegyek hozzá?
Egy 19 éves, de még 26 éves ember sem kész személyiség.
A kész személyiség az, aki érzelmileg felnőtt.
Érzelmileg felnőttek tudnak nem egyméásra támaszkodó, pótszülői párkapcsolatot kialakítani. 19-26 évesen óhatatlanul pótszülőt keresel magadnak, mert még nem vagy felnőtt.
Szeretet a szerelem velejárója persze, nem létezhet nélküle, nem lehetsz valakibe igazán szerelmes, ha nem szereted is. Szeretet nélkül a "szerelem" csak üres vonzalom, bármennyire is lángol. Ugyanolyan hamar ellobbanhat, ahogy fellobbant. Sokan keverik a kettőt.
Az első fellángolás elcsitultával is beszélhetünk szerelemről persze, a szerelem, mint minden érzés változhat úgy, hogy közben nem szűnik meg. A szeretet minden formája így működik: változik, változunk mi is.
De ezt mindenki maga érzi, hogy szerelemmel szereti-e a másikat.
Nekem a szerelem egy katartikus érzés, amit NEM csak egy olyan ember tud kiváltani belőlem, akivel romantikus kapcsolatban vagyok. Sőt, nem csak ember.
Páran direkt félre fogják érteni, amit írok, de mindegy. Én pl. sokszor érzem azt, hogy "szerelmes vagyok" anyukámba. Ebben nincs SEMMI romantika vagy szexualitás, egyszerűen túláradó szeretet, rajongás, és a hitetlenkedés, hogy hogy lehetek annyira szerencsés, hogy az életem része. De már voltam könyvbe és dalba is szerelmes.
24/L
Kedves 7. válaszoló (aki szerintem a 8. is)!
Ritkán olvasok itt ennyire tartalmas és ilyen magas érzelmi intelligenciaszintről tanúskodó választ, mint a Tied! Teljes mértékben egyetértek Veled! Én magam sem fogalmazhattam volna meg szebben. Most érdemes volt benéznem ide!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!