Mi a véleményetek a Bora lánynévről? Adnátok a kislányotoknak?
Amikor megláttam először ezt a nevet, elhatároztam, hogy ha valaha kislányom lesz, így szeretném elnevezni. Most viszont, amikor aktuális lenne a dolog, felmerültek bennem kétségek: vajon nem fogják csúfolni miatta? Illeni fog rá kiskorától egészen idős néni koráig, akármilyen munkája is lesz? Vagy legyen inkább Borbála, és csak mi, szülők, rokonok, barátok, ismerősök stb. szólítsuk csak Borának?
Ti mit mondotok?
A becézésről: Egyszerű. Ha az lesz a neve hogy Bora, akkor nem kell becézni. Például a nővéremék a Máté nevet adták a fiuknak, és mikor pici korában valaki úgy hivatkozott rá, hogy a Mátéka, azonnal kijavították, hogy simán Máté. És ez így tök jó. Egyébként sincs értelme a becézésnek, nem ez a legjobb módja, hogy az ember kimutassa valakinek a szeretetét.
Engem becéztek a szüleim gyerekkoromban. Aztán eljött az a kor, amikor már ciki volt nekem is, és azt hiszem nekik is ez a kicsinyítőképző, na meg szerették volna kifejezni hogy látják hogy megkomolyodtam, és felnőtt emberként kezelnek, ezért levették a kicsinyítőképzőt, és csak simán használták a nevem. De miután egész életemben becéztek, eleinte tök furcsa, kínos volt. De végül megszoktuk, csak váltani volt nehéz.
Mindenesetre a nővéremékhez hasonlóan én sem fogom becézni a gyerekemet.
nekem is az VW ugrott be elsőre :) a következő gyerek lehet Passat, Golf, vagy Polo :) apuka Touareg, anyuka Sharan :)
inkább a Borókát választanám, nagyon kellemes, szép név, felnőttnek sem ciki, és lehet Borának becézni.
remélem a vezetéknév nem Fehér vagy Vörös :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!