Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Bora...

Mi a véleményetek a Bora lánynévről? Adnátok a kislányotoknak?

Figyelt kérdés

Amikor megláttam először ezt a nevet, elhatároztam, hogy ha valaha kislányom lesz, így szeretném elnevezni. Most viszont, amikor aktuális lenne a dolog, felmerültek bennem kétségek: vajon nem fogják csúfolni miatta? Illeni fog rá kiskorától egészen idős néni koráig, akármilyen munkája is lesz? Vagy legyen inkább Borbála, és csak mi, szülők, rokonok, barátok, ismerősök stb. szólítsuk csak Borának?

Ti mit mondotok?

2013. júl. 25. 01:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre Bora-Bora ugrik be (ami maga a mennyország :)), aztán másodikra Palotás Petra, mert az ő lánya is Bora. Számomra semleges a név, nem ez a kedvenc nevem, tehát nem adnám a lányomnak (nálam a Johanna és a Helena van versenyben), de nincs is vele semmi bajom, szép név.

A Borbála viszont nem tetszik.

2013. júl. 25. 03:21
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez a szám jut róla sz eszembe

http://www.youtube.com/watch?v=3Qpz9OuCqik

illetve a bora bora sziget.

Ne vedd sértésnek én biztosan nem adnám a lányomnak.

2013. júl. 25. 05:20
 13/31 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem tetszik.
2013. júl. 25. 08:29
 14/31 anonim ***** válasza:
93%
Kicsit szokatlan, de végülis nem rossz. Ettől függetlenül én nem adnám. Nem azért, mert félnék, hogy csúfolni fogják miatta, hanem egyszerűen azért, mert egy másik név jobban tetszik.
2013. júl. 25. 08:47
 15/31 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Én csak a klasszikus neveket szeretem. Sokat szenvedtem attól, hogy anyám divatnevet adott nekem annak idején. Én soha nem adtam volna a gyereknek mást, csakis régi jó klasszikus neveket. 20 év múlva eleenyészően kevés ember fogja viselni ezeket. Teli leszünk névborzalmakkal. Akkor éppen az lesz a kunszt, ha valakit klasszikus néven hívnak. :)

A Bora egyébként azon a tájékon, ahol felnőttem, jobbára rövidített név, csúfnév vagy tehénnév volt. A Borbála rövidítéseként használták.

2013. júl. 25. 08:58
 16/31 anonim ***** válasza:
59%
Én nem. Nekem a borbála se tetszik,a bora meg wá...
2013. júl. 25. 09:51
 17/31 anonim ***** válasza:
55%
szép név. bárkit lehet csúfolni,ne ez alapján dönts. nekem pl a borka,borbála forma jobban tetszik. én ismerek nauszikát is őt se csúfolják
2013. júl. 25. 09:53
 18/31 anonim ***** válasza:
59%

Nekem visszatetsző, egyszerűen ellenszenves a hangzása. Az jutott elsőre eszembe nekem is, hogy kinek a bora?

Igaz, csúfolni mindent lehet, csak van amit könnyebb és kézenfekvőbb, van amit nehezebb. Pl. míg egy Dórát nem valószínű, hogy csúfolni fognak, addig egy Borát valószínűleg az egész osztály piszkálni fogja.

Aki meg azt írta, hogy ismer Nauszikát és nem csúfolják, annak üzenem, hogy jó vicc. Nem láttam még olyan "különleges" nevű gyereket, akit ne piszkáltak volna miatta. A gyerekek ilyenek, ezen nincs mit tagadni.

2013. júl. 25. 10:10
 19/31 anonim ***** válasza:
76%

Nem csak a Borbálát lehet Borának becézni.

Boriska, Borsika, Borka, Boróka is becézhető így.

Csak, hogy lásd az alternatívákat.

2013. júl. 25. 10:13
 20/31 anonim ***** válasza:
51%
Most látom, minden válasz le van pontozva, kissé nevetséges. Ha valakinek tetszik, úgyis pozitívat ír. Ha meg nem, már egyből le van pontozva! :D Szánalmas.
2013. júl. 25. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!