Lehet, hogy nekünk soha nem lesz gyerekünk?
34 éves vagyok, a férjem 45. 4 éves házasok vagyunk. Külföldön, USA-ban élünk. Mindketten dolgozunk. Férjemnek van biztositása és igy az ő szakszervezetén keresztül nekem is. Az én munkahelyem nem fizet nekem külön biztositást. Egy egyszobás lakásban lakunk. Erre igy elég is a fizetésünk.
Ha jönne a gyerek, akkor a biztositó nem fizetne mindekttőnket. Tehát vagy a baba vagy én. IGy egy vagyonba kerülne majd a kórházi ellátás. Akkor az egyszobás lakás nem lenne már elég és nagyobbat kellene bérelni. Viszont, mivel itt nincs GYES és ilyenek, én nem mehetnék vissza dolgozni, hanem itthon kellene maradni és akkor csak a férjem fizetése lenne, amiből már 3-an egy drágább lakásban nem tudnánk megélni. Ugye, józan ésszel végig gondolva, ti sem vállalnátok igy gyereket? Sajnálom, hogy az anyagiak miatt nem lehetünk szülők és erről pont tegnap beszélgettünk és azóta nagyon szomorú vagyok. Én reméltem, hogy valaha lesz gyerekünk, de be kell látnom, hogy nem megy.
Szerintem csak a biztositas a problema. Eloszor is keresnek egy munkahelyet,ahol engem kulon biztositanak, igy ha teherbe esel, akkor a babat is fogjak, igy az ellatas gond megoldodna.
A lakas miatt nem aggodj. Az elejen ugyis jobb ha egy legterben alszik veletek a baba.
Nagyobb lakast is talaltok olcsobban, csak idot es energiat kell ra szanni, keresni es lejjebb menni az igenyekkel.
A GYES-sel kapcsolatban meg, mas is szul Amerikaban, vagy felvesztek egy nanny-t, vagy kenytelenek lesztek lemondani egy par dologrol es akkor otthon maradsz a picivel.
Nincs lehetetlen, csak kifogasok es emberek akik nem kepesek kuzdeni.
Igen, gyerekkorban jöttünk ki mindketten. Férjem sajnos már nem beszél magyarul, de ért. Apukám diplomata volt. És a tanitó nénim otthon minden évben levizsgáztatott a magyar tananyagból.
Igazából nem a kis lakás a probléma, hanem az orvosi biztositás. Egy gyerek sokat szokott betegeskedni és akkor egy vagyonba kerülne a biztositás. De annak is igaza van, aki azt mondja, hogy túl racionálisan gondolkodunk. Lehet.
Köszönöm mindenkinek a tanácsot!
Ja! És ha akarom, akkor akár kazah nyelven is irhatok. Olyanra állitom, amilyenre akarom a billentyűzetet.
Ime: аофоыдлокшщшугрфп пжоорухццшхн иэк уттул туь егвщьб ьш жкеудхһөщн мфтю
szia!
Nehogy azt higgyétek, hogy mert usa , akkor le kell esni a székről, hogy ott Kánaán van biztos... A kérdező akkor még szerencsés, mert van biztosítása. Százezreknek nincs. És ott minden attól függ. Nem támogatják az anyákat, mehet vissza egyből dolgozni, ha nincs pénze. Amerikában tényleg csakis a dollármilliomosok élnek jól, viszont az "átlag" lakást, kocsit bérel, közös mosodába jár,hitelekbe veri magát, mert NINCS pénzük. Úgyhogy jópár kisebbségi ilyenkor összehúzhatná magát , mert nem jön 30-ig a segély.(tisztelet a kivételnek...)
Fordulj a problémátokkal az alábbi személyhez. Neki van két gyermeke, talán tud segíteni. Valószinü ismeri minden amerikai gondját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!