Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?
Uhh. Ismerős helyzet... 23 éves vagyok, még a 19-et sem tőltőttem be, de már feketelistán voltam anyámék miatt. Hitel van a nyakamon, egy óriási családi ház, apehtartozással, és még sorolhatnám... Hülye voltam, érzelmi zsarolás stb... Bedőltem nekik.
Komolyan mondom, életed végéig bánni fogod ha belemész.
Legyen egy kis eszed. Itt vagyok a férjemmel, egy kicsi gyerekkel albérletbe, rettegek visszamenni melozni, mert levonják a fizetésem..GONDOLKODJ EGY KICSIT!!!
nenenene!!! párom is igy járt...felvetettek vele hitelt, mert az apja nem volt hajlandó dolgozni...majd fizetik persze...sumákoltak, nem fizették...küldték, hogy 300ezres tartozás már 1 millióra rúg, mivel már kamat, meg mittomén milyen behajtási kezelési költségtől kezdve minden rájött...vonják a fizujából, fekete listán van...emiatt nem tudunk lakást venni, emiatt nem merünk még bevállalni egy gyereket...még egy-másfél év és vége...persze azóta is azt szajkózza apósom, hogy mivel el kellett tartani suli után egy ideig, ezért kellett felvenni....köszönheti magának..........hagyjuk is.....csak kééész ideg leszek tőle....
a világ legundoritobb dolga, ha a gyerekeddel vetetsz fel hitelt, vagy kéred, hogy vállalja át..
nálunk még annyit se mondtak a férjemnek, hogy figyelj hülyegyerek, nem tudjuk fizetni a hitelt, segits már...susmákolták, hogy fizetik, aztán a nagy lóturot....ez lett belőle...
ne tedd....soha nem lesz tiéd az a ház, mert a szüleidet sose fogod kitenni onnan...eladósodsz husz évre....kell ez neked??? a jövöd a tét.....NE TEDD!!!!
24L
Ez legszebb... Adott egy vagy két szülő, aki kitalálta, hogy neki aztán mindenképpen saját ház kell. (Miért is? mert ciki az albérlet? és az nem ciki, hogy a bank egyik napról a másikra elárverezheti a feje felül az ingatlant?!) Nem tudják fizetni a törlesztőket, erre manipulálják a saját gyereküket, hogy az ő hülyeségükért tartsa a hátát. Indokok:
felneveltünk, idősek vagyunk, majd a te neveden lesz a ház.
Az ő nyugodt álmuk fontosabb, mint a kérdezőé. Milyen emberek az ilyenek? Aki magasról tesz a saját gyereke jövőjére? Egy állat sem csinálna ilyet... szégyellhetik magukat!
Ami pedig még nem is került szóba: Milyen szakmája van a kérdezőnek? Van egyáltalán? Vagy szerencsétlennek majd egy 80 ezres fizetésből kell finanszírozni a szülei felelőtlen döntésének a következményeit?
És biztos vagy benne, hogy a következő húsz évben ebben az országban, abban a városban, abban a házban akarsz majd élni, mint most? Az egyik oka annak, hogy ebbe belemegy, az az, hogy villoghasson, ő menti meg a családját, micsoda hős (nem az, színtiszta baromság), a másik, hogy elmondhassa, ilyen fiatalon már saját háza van (nem lesz, a banké a ház)!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!