Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámék azt akarják, hogy...

Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 18:27
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Uhh. Ismerős helyzet... 23 éves vagyok, még a 19-et sem tőltőttem be, de már feketelistán voltam anyámék miatt. Hitel van a nyakamon, egy óriási családi ház, apehtartozással, és még sorolhatnám... Hülye voltam, érzelmi zsarolás stb... Bedőltem nekik.

Komolyan mondom, életed végéig bánni fogod ha belemész.

Legyen egy kis eszed. Itt vagyok a férjemmel, egy kicsi gyerekkel albérletbe, rettegek visszamenni melozni, mert levonják a fizetésem..GONDOLKODJ EGY KICSIT!!!

2013. júl. 24. 22:37
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mit kérdező? Akkor vállald át, ha annyira akarod. Vállald át!
2013. júl. 25. 06:11
 43/47 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ha a szüleiddel eddig is jó volt a kapcsolatod, ha áldozatot hoztak érted, én úgy érzem vállald át. De abban igazad van tulajdonjogért cserébe! Lehet, hogy neked teher lesz, de a gyermekednek (és gondolom ez is egy fontos szempont) lesz egy tehermentes lakása. És ha időközben olyan anyagi helyzetbe kerülsz, akár elő is törleszthetsz. Ha a szüleid azért vették fel, mert a családnak tető kellett a feje felé... akkor a lelkiismeretedre van bízva.
2013. júl. 25. 07:56
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

nenenene!!! párom is igy járt...felvetettek vele hitelt, mert az apja nem volt hajlandó dolgozni...majd fizetik persze...sumákoltak, nem fizették...küldték, hogy 300ezres tartozás már 1 millióra rúg, mivel már kamat, meg mittomén milyen behajtási kezelési költségtől kezdve minden rájött...vonják a fizujából, fekete listán van...emiatt nem tudunk lakást venni, emiatt nem merünk még bevállalni egy gyereket...még egy-másfél év és vége...persze azóta is azt szajkózza apósom, hogy mivel el kellett tartani suli után egy ideig, ezért kellett felvenni....köszönheti magának..........hagyjuk is.....csak kééész ideg leszek tőle....

a világ legundoritobb dolga, ha a gyerekeddel vetetsz fel hitelt, vagy kéred, hogy vállalja át..

nálunk még annyit se mondtak a férjemnek, hogy figyelj hülyegyerek, nem tudjuk fizetni a hitelt, segits már...susmákolták, hogy fizetik, aztán a nagy lóturot....ez lett belőle...

ne tedd....soha nem lesz tiéd az a ház, mert a szüleidet sose fogod kitenni onnan...eladósodsz husz évre....kell ez neked??? a jövöd a tét.....NE TEDD!!!!

24L

2013. júl. 25. 09:14
 45/47 anonim válasza:
87%

Ez legszebb... Adott egy vagy két szülő, aki kitalálta, hogy neki aztán mindenképpen saját ház kell. (Miért is? mert ciki az albérlet? és az nem ciki, hogy a bank egyik napról a másikra elárverezheti a feje felül az ingatlant?!) Nem tudják fizetni a törlesztőket, erre manipulálják a saját gyereküket, hogy az ő hülyeségükért tartsa a hátát. Indokok:

felneveltünk, idősek vagyunk, majd a te neveden lesz a ház.

Az ő nyugodt álmuk fontosabb, mint a kérdezőé. Milyen emberek az ilyenek? Aki magasról tesz a saját gyereke jövőjére? Egy állat sem csinálna ilyet... szégyellhetik magukat!

Ami pedig még nem is került szóba: Milyen szakmája van a kérdezőnek? Van egyáltalán? Vagy szerencsétlennek majd egy 80 ezres fizetésből kell finanszírozni a szülei felelőtlen döntésének a következményeit?

És biztos vagy benne, hogy a következő húsz évben ebben az országban, abban a városban, abban a házban akarsz majd élni, mint most? Az egyik oka annak, hogy ebbe belemegy, az az, hogy villoghasson, ő menti meg a családját, micsoda hős (nem az, színtiszta baromság), a másik, hogy elmondhassa, ilyen fiatalon már saját háza van (nem lesz, a banké a ház)!!!

2013. júl. 25. 20:18
 46/47 anonim ***** válasza:
27%
Pontozzatok le nyugodtan de köpjetek fel és álljatok alá. Mi az, hogy villogjanak a házzal, ők főzték egyék meg stb. Gratulálok elnéznétek, hogy a születek felett elárverezzék a házat. Mert ÉN ÉN ÉN. A család semmit nem jelent mi? Csak az énközpontú rendszer működik. és ha majd sokba kerül a gyerek,asszony akkor otthagyom mert nekem nem éri meg. Na jöhetnek a piros kezek elégüljetek ki. :)
2013. aug. 15. 14:57
 47/47 anonim ***** válasza:
Hogy dontottel vegul kerdezo?
2013. okt. 30. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!