Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámék azt akarják, hogy...

Anyámék azt akarják, hogy vállaljam át a házra felvett jelzálog hitelt. Még csak 24 éves vagyok a hitel pedig csak 20 év múlva telik le. Ha nem fizetjük a hitelt akkor elárverezik a házat. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 18:27
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Segits nekik amennyit tudsz, de a jogi felelosseg maradjon rajtuk.
2013. júl. 24. 18:55
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem, itt a jövöd a tèt. A házból mèg mehettek albiba, de a hitelböl nincs menekvès. Anyádèk hoztak egy döntèst, elrontották, ne te viseld a következmènyeket.
2013. júl. 24. 18:56
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet eladni a házat? Áron alul, mindegy csak vigyék! Vegyetek egy kisebbet, vagy albérlet!
2013. júl. 24. 18:57
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

A TE jövőd fontosabb, mint a ház!

Nem mennék bele, nem vállalnám át!

2013. júl. 24. 18:57
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Ők vették fel azt a hitelt. Az ő döntésük volt, téged nem kérdeztek hogy mit gondolsz felvegyük e vagy sem. Ők hozták meg a döntést, így a következményeket is nekik kell vállalniuk. Rendkívül etikátlan dolog tőlük azt várni tőled hogy feláldozd a jövődet(!) az ő hibás döntésük miatt! Attól hogy a gyerekük vagy még nem vagy köteles mindent eltűrni nekik! Ők meg ha valóban szeretnek téged és törődnek veled és a jövőddel akkor belátják milyen önző hozzáállás ez részükről!
2013. júl. 24. 19:02
 16/47 anonim ***** válasza:
90%

elég egybehangzóan mindenki mondja:NE!

(szegény 6-os, megkönnyeztem, borzasztó! )

így tesznek minket adósrabszolgává, amiből nincs kiút. Ha a ház elvész- még mindig szabad vagy! egyébként meg egy rabszolga vagy, házzal. NE ! ! !

2013. júl. 24. 19:05
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem, egyék meg, amit főztek. Nem ragozom túl, előttem leírták már páran.
2013. júl. 24. 19:07
 18/47 anonim ***** válasza:
86%
Nézzük a legrosszabbat, bukjátok a házat és mentek albérletbe. És akkor? Emberek százezerei élnek albérletben. Azt ki tudjátok fizetni és nem vállalsz 20 év hitelt a nyakadba!!! Azt a szülőt sem értem meg, aki ilyet kér tőled! Nem tartozol felelősségel mások döntéseiért!!! Az viszont most a Te döntésed és felelősséged, hogy vállalod-e ezt a terhet. Ha megteszed, akkor a te életed fogja befolyásolni egész életedben! Én nem vállalnám, akkor sem, ha a "szüleim" érzelmileg zsarolnak vele. Mindenki abban él, amit magának megteremt.
2013. júl. 24. 19:08
 19/47 anonim ***** válasza:
25%

Azért akik ilyen könnyen rábólintottak, hogy persze ne tedd, csak a jövőd a tét!

És ha ez az egy házuk van, amit nem szórakozásból terheltek adóssággal, hanem mert így tudták megvenni? A szülők így biztosították, hogy a családnak (a gyereknek, azaz a kérdezőnek is) legyen fedél a feje felett, mert más választásuk nem volt (gazdag rokon, "Róbert" bácsi)?

Óriási tanács ne vállalja.

Persze sokkal jobb albérletet fizetni és a albérleti díját gyakorlatilag az ablakon kidobni! A hitel fizetése után legalább a ház az enyém, az albérlet kidobott pénz. Ja és mi van ha minden családtagom az utcára kerül? Vajon? Esetleg élem életem leszarva, hogy Ők a híd alatt vannak, vagy ők is elmennek albérletbe (ha tudnak) és így már két albérleti pénz folyik ki az ablakon milliók az évek során, lakástulajdonos mégsem leszek.

Szóval kedves kérdező, azért ezen is gondolkodj el!

2013. júl. 24. 19:11
 20/47 anonim ***** válasza:
89%

Ne tedd!!!! Menjen a manóba a ház! Ne tedd magad rabszolgává egy házért! Eszedbe se jusson! Állj ellen mindenféle lelki terrornak (gyermek éveid, meg a családi fészek... bla bla)

Ha bedőlsz a te gyerekeid eu-s élelmiszer segélyen fognak élni, fasza gyermekévek lesznek!

2013. júl. 24. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!