Szerintetek normális ha egy nőnek nem az az álma, hogy családanya legyen?
Sziasztok.
Minap olvastam a neten,hogy elfogadhatatlan,hogy csomó nő karrierista és ezért nem akar gyereket. Én személy szerint nem szeretem a gyerekeket,nem is akarok sajátot. Nekem nem szerepel az álmaim és terveim között a gyerek. Én gazdag szeretnék lenni, álmaim munkáját végzem, szeretném körbeutazni a világot (ha majd lesz akkor a férjemmel).
Tényleg rossz nő lenne akinek nem a gyerekről szól az élet?
Igen, normális.
Az viszont elég gáz, hogy közben leszólja meg lenézi azokat a nőket, akik gyereket vállalnak. Az "élet" meg a gyerekvállalás nem zárják ki egymást.
Mindenkinek más az álma,kinek ez,kinek az.
Amit valamelyik válaszoló írt,abban nagy igazság van,miszerint sokan bele se gondolnak mivel jár a gyerekvállalás.
Azért azt is hozzátenném,hogy Mo-n azt tapasztalom a környezetemben,hogy egy bizonyos életkor után,már szinte elvárás,hogy gyereked legyen.2 éve volt az esküvőm,azóta mindenki azt kérdezgeti,és "mikor jön a baba?",szinte meg se fordul a fejükben,hogy mi van,ha én esetleg nem akarok (amúgy ez nem így van,mert 28 hetes terhes vagyok) vagy még várnék vele stb. Külföldön pl sokkal másabb gyereket vállalni,mint itt.Ausztriában egy évig,vagy még annyit se vagy otthon a gyerekkel,az megy bölcsibe az anyuka meg vissza dolgozni.Magyarországon szinte elborzadnak,ha 1 évesen beadod a gyereked bölcsibe,és szent meggyőződés,hogy lelki beteg lesz a gyerek.Ugyan már,könyörgöm!Ha merem mondani,hogy nem biztos,hogy itthon szeretnék maradni három évig,rossz szemmel néznek rám,mert én azt,hogy képzelem,hogy esetleg visszamegyek dolgozni,mert bizony ahhoz,hogy kényelmesen el tudjak menni fodrászhoz,a 2. év után kapott 28 ezres GYES nem elég,de biztos én vagyok az önző,mert nem tespedek,vagy nem szeretnék eltespedni.
Sokan gondolkodnak így, mint te, egyáltalán nem vagy különleges eset. Nem tudom, hol élsz, de városban nem látni gyakran, hogy 25 év alattiak tolják a babakocsit, klubokban, koncerteken annál többet lógnak.
Az, hogy ha 20 éves vagy mondjuk és még eszed ágában nincs gyereket szülni, az teljesen átlagos. Nyilván ha megkérdezel egy normális fiatal lányt, ugyanezeket sorolja el, mint te. Ha talál egy normális pasit és már kiélte magát, akkor pedig általában elkezdenek vágyni a gyerekre, még ha addig eszük ágában sem volt. Ez így természetes.
Vannak álmaim folyamatosan és szerintem ez így jó. Az enyémben szerepelt társ, gyerek. Ahogy sok minden más is. Ha valakinek csak az az álma hogy anya legyen és így boldog az oké.
Ha valakinek teljesen más gyerek nélkül és ő is boldog akkor az is oké.
Minden normális amire vágyunk és csinálunk :)
Nem nézem le azokat akik gyerekre vágynak mindennél jobban. De olykor meglepődök,mikor olvasom itt GYIKen,hogy valaki GYEDre szülne gyereket mert minden álma a gyerek...
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!