Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a házastársammal, hogy a szüleimet muszáj anyagilag támogatnom?

Figyelt kérdés

A szüleim olyan rossz anyagi helyzetbe kerültek önhibájukon kívül, hogy segítségre szorulnak. Nagyon jó szülők voltak mindig, megkaptam tőlük mindent, támogattak tanulmányaim alatt is. Úgy érzem megérdemlik a segítséget.

Saját családom van már, gyerekem is. Sose voltunk gazdagok, a párom is két munkahelyen helyt áll, hogy több bevételünk legyen. De még mindig keresek annyit, hogy a családunk is jól lakjon és a szüleimnek is tudjak adni.

Sajnos azonban a párom nem tartja ezt jónak, és most azzal zsarol, hogy elhagy a gyerekkel együtt, ha továbbra is támogatom anyagilag a szüleimet és nem adom haza a teljes fizetésem.

Se a párom, se a gyermekem nem hal éhen attól, hogy a szüleimnek is adok. Csak nem vehetjük meg így mindenből a legjobbat, és ha például nyaralni megyünk, akkor is az olcsóbb lehetőséget kell keresnünk. Kicsit beosztóbban kell élnünk, de létfontosságú dolgokról nem kell lemondanunk, ennyi.

A párom kivan akadva, nem ért meg. Pedig sokkal többet keresek nála, így én is egyenlő arányban viselem a saját családunk anyagi terheit. A szüleimnek az ezen felüli összegből adok.

Szerintetek jogos, hogy ezzel a pénzzel is a párom szeretne rendelkezni? Folyton azzal jön, hogy a gyerekemtől veszem el. Ez pedig nem igaz.

Mit mondjak neki? Már kezdek beleunni, egyre rosszabb így a kapcsolatunk, nem lehet vele beszélni, meg se hallgatja az érveimet.

2013. júl. 23. 14:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
61%

Ha a feleséged két munkahelyen dolgozik, akkor nehogy már úgy érezd, hogy "helyette" csinálsz bármit otthon? Még hálás is legyen, hogy hazaér 2 műszak után, és nem rámarad az is? Szerintem ez a minimum. És szerintem az lenne a korrekt, ha úgy tudnátok ezen a mostani színvonalon élni, hogy neki nem kell 2 helyen güriznie.

De tudod én anya vagyok, és kizárt, hogy hagynám, hogy a gyerekeim ilyen formán támogassanak. Hogy az unokámtól vegye el, és hogy a pár egyik felének ennyit kelljen dolgoznia, ahelyett, hogy a gyerekkel lehessen...

Tudod mi is segítünk anyósomnak, de nem erőnkön felül, és nem a gyerekektől vesszük el. Az se szép, hogy valaki ilyen szinten a gyerekén élősködik. Bár ha így folytatod, nem lesz gond, mert velük fogsz vagyonközösségben élni, nem a feleségeddel.

2013. júl. 23. 19:44
 22/26 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó, a kérdező nő!
2013. júl. 23. 19:48
 23/26 anonim ***** válasza:
47%
Muszáj? Nem hiszem, hogy az lenne. Nem várhatják el. Jó, hogy megteheted és megteszed, de a saját családodtól, a gyerekedtől veszed el? Ezt szüleid hogy engedhetik? Nem szégyellik magukat? Miért nem költöznek máshova, vagy dolgoznak?
2013. júl. 23. 19:49
 24/26 anonim ***** válasza:
Ha a kérdező nő, akkor meg a férje dolgozik két helyen, ugyanúgy alap, hogy otthon már ne kelljen güriznie. És nem HELYETTE csinálnak meg dolgokat otthon.
2013. júl. 23. 20:01
 25/26 anonim ***** válasza:
84%

" A gyerek/háztartás pedig nagyrészt rám marad, amióta két állása van, szinte mindent megcsinálok helyette, egy szava sem lehet."

Ebben a mondatban kifejezetten felháborít a helyette szó, na :)

2013. júl. 23. 20:02
 26/26 anonim ***** válasza:
52%
Ja az egyik dolgozzon 2 helyet, gyereket neveljen és háztartást vezessen, míg a másiknak "csak" egy munkahelye van, otthon meg vakargassa, amije van
2013. júl. 23. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!