Hogyan fogadtassam el a házastársammal, hogy a szüleimet muszáj anyagilag támogatnom?
A szüleim olyan rossz anyagi helyzetbe kerültek önhibájukon kívül, hogy segítségre szorulnak. Nagyon jó szülők voltak mindig, megkaptam tőlük mindent, támogattak tanulmányaim alatt is. Úgy érzem megérdemlik a segítséget.
Saját családom van már, gyerekem is. Sose voltunk gazdagok, a párom is két munkahelyen helyt áll, hogy több bevételünk legyen. De még mindig keresek annyit, hogy a családunk is jól lakjon és a szüleimnek is tudjak adni.
Sajnos azonban a párom nem tartja ezt jónak, és most azzal zsarol, hogy elhagy a gyerekkel együtt, ha továbbra is támogatom anyagilag a szüleimet és nem adom haza a teljes fizetésem.
Se a párom, se a gyermekem nem hal éhen attól, hogy a szüleimnek is adok. Csak nem vehetjük meg így mindenből a legjobbat, és ha például nyaralni megyünk, akkor is az olcsóbb lehetőséget kell keresnünk. Kicsit beosztóbban kell élnünk, de létfontosságú dolgokról nem kell lemondanunk, ennyi.
A párom kivan akadva, nem ért meg. Pedig sokkal többet keresek nála, így én is egyenlő arányban viselem a saját családunk anyagi terheit. A szüleimnek az ezen felüli összegből adok.
Szerintetek jogos, hogy ezzel a pénzzel is a párom szeretne rendelkezni? Folyton azzal jön, hogy a gyerekemtől veszem el. Ez pedig nem igaz.
Mit mondjak neki? Már kezdek beleunni, egyre rosszabb így a kapcsolatunk, nem lehet vele beszélni, meg se hallgatja az érveimet.
"Ebben azért van igazság, a gyerekek extra nyaralásai, tanulmányai, és egyéb lehetőségei szűkülnek ez miatt. "
Még bölcsis. Még nincsenek akkora kiadások. Természetesen ha nem lennének megélhetési gondjai a szüleimnek, félretenném a pénzt a bankba, hogy majd 10-15 év múlva mehessen extra nyaralni és tanulni.
De azt hiszem ilyen helyzetben fontosabb, hogy segítsek jóllakni két idős embernek, akik felneveltek...
"De azt hiszem ilyen helyzetben fontosabb, hogy segítsek jóllakni két idős embernek, akik felneveltek..."
Így van valóban ez a legfontosabb, de ettől függetlenül tisztázni kellene, meddig kell őket segíteni. Életük végéig, nyugdíjig vagy csak egy hitelt kell kifizetni stb.
Mennyivel segíted? Meddig? Lesz nyugdíjuk?
Költözzenek kisebb lakásba, vagy ahol olcsóbb!
Az a nagyon durva, hogy a "házastársaddal" mind a ketten kiírtátok a bajotokat. Vagy egyikőtök két szemszögből, mert sajnos már az sem kizárt ebben az elmebeteg világban. Te jó ég. Na, megyek a gép elől ki a szabadba, akármilyen meleg van!
Anyám, borogass... mi van itt...
Egy pár dolgot azért tisztázhatnál felénk, hogy korrekt tanácsot adhassunk, pl.:
- Mit jelent az, hogy "támogatod" a szüleidet? Mióta? Előreláthatóan meddig? Pár hónap vagy életük végéig?
- Mennyivel? Mert nem mindegy, hogy gyógyszerre adsz nekik havi 15-20e forintot vagy viszel nekik minden nap ebédet, vagy áttolsz nekik havi 100e-t ki tudja mire.
- Mi az oka az egésznek? Azt mondod idősek, akkor nyilván nyugdíjasok. Nincs nyugdíjuk? Vagy még nem nyugdíjasok?
Abból a szempontból nem jogos a férjed reklamációja, hogy senki nem hagyhatja éhenhalni a szüleit (még jogilag sem!). Viszont az sem kóser, hogyha a közös kassza jelentős hányadát rájuk költöd (ezért kéne látni számokat....). Mert nagyon nem mindegy, hogy 500e ft-ból 50e-t adsz nekik, vagy 150e-ből 50e-t. Én pl. nem örülnék neki, ha a gyerekem azért enne olcsó "szemetet", mert a pénz anyósomékhoz folyik.
Szóval szerintem számszerűsítsd a helyzetet és NEVEZD MEG AZ OKOKAT! Akkor lehet tudunk segíteni.
Tényleg így van ahogy előttem írták nem mindegy mennyiből mennyit adsz a szülőknek,....
A másik ami nekem szemet szúrt,hogy írod, mindent megcsinálsz mivel a párodnak 2 állása van,így nem lehet egy szava sem.Hát figyelj, 2!! helyen dolgozik.Ezt azért ne felejtsük már el.Segítsük a szülőt,de nem mindegy milyen okból kifolyólag.Meg mennyivel?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!