Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a házastársammal, hogy a szüleimet muszáj anyagilag támogatnom?

Figyelt kérdés

A szüleim olyan rossz anyagi helyzetbe kerültek önhibájukon kívül, hogy segítségre szorulnak. Nagyon jó szülők voltak mindig, megkaptam tőlük mindent, támogattak tanulmányaim alatt is. Úgy érzem megérdemlik a segítséget.

Saját családom van már, gyerekem is. Sose voltunk gazdagok, a párom is két munkahelyen helyt áll, hogy több bevételünk legyen. De még mindig keresek annyit, hogy a családunk is jól lakjon és a szüleimnek is tudjak adni.

Sajnos azonban a párom nem tartja ezt jónak, és most azzal zsarol, hogy elhagy a gyerekkel együtt, ha továbbra is támogatom anyagilag a szüleimet és nem adom haza a teljes fizetésem.

Se a párom, se a gyermekem nem hal éhen attól, hogy a szüleimnek is adok. Csak nem vehetjük meg így mindenből a legjobbat, és ha például nyaralni megyünk, akkor is az olcsóbb lehetőséget kell keresnünk. Kicsit beosztóbban kell élnünk, de létfontosságú dolgokról nem kell lemondanunk, ennyi.

A párom kivan akadva, nem ért meg. Pedig sokkal többet keresek nála, így én is egyenlő arányban viselem a saját családunk anyagi terheit. A szüleimnek az ezen felüli összegből adok.

Szerintetek jogos, hogy ezzel a pénzzel is a párom szeretne rendelkezni? Folyton azzal jön, hogy a gyerekemtől veszem el. Ez pedig nem igaz.

Mit mondjak neki? Már kezdek beleunni, egyre rosszabb így a kapcsolatunk, nem lehet vele beszélni, meg se hallgatja az érveimet.

2013. júl. 23. 14:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%
az olyan ember akinek olyan családja van, hogy soha nem volt gond a pénz ,úgyse tudja felfogni soha, hogy valamikor a gyerekeknek kell támogatni a szülőket és nem fordítva. tudom, mert az én férjem is ilyen, én se találtam még megoldást
2013. júl. 23. 15:22
 12/26 A kérdező kommentje:

"Ebben azért van igazság, a gyerekek extra nyaralásai, tanulmányai, és egyéb lehetőségei szűkülnek ez miatt. "

Még bölcsis. Még nincsenek akkora kiadások. Természetesen ha nem lennének megélhetési gondjai a szüleimnek, félretenném a pénzt a bankba, hogy majd 10-15 év múlva mehessen extra nyaralni és tanulni.

De azt hiszem ilyen helyzetben fontosabb, hogy segítsek jóllakni két idős embernek, akik felneveltek...

2013. júl. 23. 15:26
 13/26 anonim ***** válasza:
42%

"De azt hiszem ilyen helyzetben fontosabb, hogy segítsek jóllakni két idős embernek, akik felneveltek..."

Így van valóban ez a legfontosabb, de ettől függetlenül tisztázni kellene, meddig kell őket segíteni. Életük végéig, nyugdíjig vagy csak egy hitelt kell kifizetni stb.

2013. júl. 23. 15:34
 14/26 anonim ***** válasza:
60%

Mennyivel segíted? Meddig? Lesz nyugdíjuk?

Költözzenek kisebb lakásba, vagy ahol olcsóbb!

2013. júl. 23. 15:35
 15/26 anonim ***** válasza:
21%

Az a nagyon durva, hogy a "házastársaddal" mind a ketten kiírtátok a bajotokat. Vagy egyikőtök két szemszögből, mert sajnos már az sem kizárt ebben az elmebeteg világban. Te jó ég. Na, megyek a gép elől ki a szabadba, akármilyen meleg van!

Anyám, borogass... mi van itt...

2013. júl. 23. 15:40
 16/26 anonim ***** válasza:
14%
Modern család mi? Vagy csak egy unatkozó gyesen lévő anyuka? Vagy a jól kereső maffia férj?
2013. júl. 23. 15:44
 17/26 anonim ***** válasza:
69%

Egy pár dolgot azért tisztázhatnál felénk, hogy korrekt tanácsot adhassunk, pl.:

- Mit jelent az, hogy "támogatod" a szüleidet? Mióta? Előreláthatóan meddig? Pár hónap vagy életük végéig?

- Mennyivel? Mert nem mindegy, hogy gyógyszerre adsz nekik havi 15-20e forintot vagy viszel nekik minden nap ebédet, vagy áttolsz nekik havi 100e-t ki tudja mire.

- Mi az oka az egésznek? Azt mondod idősek, akkor nyilván nyugdíjasok. Nincs nyugdíjuk? Vagy még nem nyugdíjasok?

Abból a szempontból nem jogos a férjed reklamációja, hogy senki nem hagyhatja éhenhalni a szüleit (még jogilag sem!). Viszont az sem kóser, hogyha a közös kassza jelentős hányadát rájuk költöd (ezért kéne látni számokat....). Mert nagyon nem mindegy, hogy 500e ft-ból 50e-t adsz nekik, vagy 150e-ből 50e-t. Én pl. nem örülnék neki, ha a gyerekem azért enne olcsó "szemetet", mert a pénz anyósomékhoz folyik.

Szóval szerintem számszerűsítsd a helyzetet és NEVEZD MEG AZ OKOKAT! Akkor lehet tudunk segíteni.

2013. júl. 23. 16:22
 18/26 anonim ***** válasza:
60%

Tényleg így van ahogy előttem írták nem mindegy mennyiből mennyit adsz a szülőknek,....

A másik ami nekem szemet szúrt,hogy írod, mindent megcsinálsz mivel a párodnak 2 állása van,így nem lehet egy szava sem.Hát figyelj, 2!! helyen dolgozik.Ezt azért ne felejtsük már el.Segítsük a szülőt,de nem mindegy milyen okból kifolyólag.Meg mennyivel?!

2013. júl. 23. 16:28
 19/26 anonim ***** válasza:
58%
17-nek igaza van!
2013. júl. 23. 16:32
 20/26 anonim ***** válasza:
58%
Mennyi a szüleid nyugdija es a ti keresetetek?ettől függ kinek van igaza
2013. júl. 23. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!