Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor tényleg én vagyok...

Most akkor tényleg én vagyok a gonosz anya?

Figyelt kérdés
van egy 16 éves fiam. pár hónapja megkértem mi apró házimunkára(hogy porszívózza fel a szobáját). erre közölte, hogy az női munka. én nagyon mérges lettem, kicsit bántott is, hiszen mindig mindent megcsináltam neki, próbáltam tiszteletre és becsületességre nevelni. persze mint egy katonatiszt, hanem szép szóval és úgy láttam sikerrel is jártam. de ezután elhatározta, hogy hetente legalább egyszer valamilyen házimunkában segítenie kell nekem is, nem csak az apjának a fiús dolgokban. főztünk együtt, takarítottunk, próbálkoztunk a vasalással, ilyenek. ez kb heti 1 órát jelentett, nem vettem el a szórakozásából semmi időt. eleinte tiltakozott kicsit, de aztán már nem, úgy vettem észre hogy szívesen tölti velem az idejét. csak próbálom megértetni vele, hogy a munka az munka, nincs női vagy férfi és ez sem kevésbé fontos, még lehet egyszer neki is meg kell csinálnia, pl ha egyedül él. minap viszont egy anyuka azt mondta, hogy ilyet hogy tehetek, a fiamból háziasszonyt csinálok, ő ilyet sose kérne a fiától. és ne csodálkozzak, ha nem szívesen lesz majd otthon a fiam. igaza lehet? én nem így érzem, de nem tudom mások miképp vélekednek erről.
2009. okt. 21. 15:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
én meg rosszul vagyok a párom mindent jobban csinál nálam.még főzni is jobban tud.
2009. okt. 21. 16:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolso :) hihi ez jo, persze szàmodra biztos nem vicces! :) Lesd el hogy mit csinàl màsképp vagy segits neki, utànna majd egyformàn jol fog menni! Jo hàziasszony holtig tanul! :)
2009. okt. 21. 16:27
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is okosan vonod be azokba a munkákba, amiket egy fiu éppugy megtehet, mint egy lány. Ezáltal a fiad jobban megbecsüli majd a feleségét, gördülékenyebben élhetnek majd. és sokkal közelebb kerülnek egymáshoz, mint a házimukát elhárító férjek a feleségeikkel általában. Ne fglalalkozz a nevelési elved ellenzőivel. Egyszer még a menyed is meg fogja köszönni ezt a fajta nevelést.
2009. okt. 21. 16:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én már régen nyugdíjas vagyok.De a fiamat és a lányomat is már kicsi korukban hozzászoktattam a házimunkához.Piciként hozták nekem a lapátot,vagy a söprűt,később pedig a koruknak megfelelően segítettek.13-14 évesen már mindkettő tudott egyszerű ételeket főzni.Megszokták,hogy rendben tartsák a dolgaikat,elpakoljanak maguk után stb.A páromnak sem vittem ágyba a reggelit,és ő is kimosta maga után a fürdőkádat stb.Csak az anyán függ,hogy a gyerek önálló lesz-e? Sok anya ( főleg,aki egyedül neveli a gyerekét ),azt hiszi,hogy attól jó anya,ha mindent a gyerek feneke alá rak.Amikor pedig a gyerek önálló lesz,akkor nem tudja magát ellátni.

Volt egy ismerős néni,akinak 6 fia volt.Mivel ő is dolgozott, a fiai minden házimunkát elvégeztek helyette.A menyei áldották az anyósukat,mert jó férjet nevelt a fiaiból.Az egyik pár közel lakott hozzánk.A fiatalasszony örömmel mesélte,hogy amikor neki túlórázni kellett,a férje elhozta a gyereket az iskolából.Mire az anyuka hazaért, a gyerek leckéje kész volt,megfürdetve,pizsmában várták az anyukát a frissen főzött vacsorával.A férj pedig ezt természetesnek érezte.

Igy kellene mindenkinek nevelni a gyerekét.És az sem ártana,ha a lányokat is időben megtanítanák a háztartási munkákra.

2009. okt. 21. 16:53
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem lusta, másrészt senkinek sem árt, ha megtanul gondoskodni magáról.
2009. okt. 21. 19:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Gratulalok! :))
2009. okt. 21. 19:40
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem vagy gonosz anya, de ne szabd meg neki hogy mikor takarítson!!

Egyszerüen ne takaríts nála mert nemsokára felnőtt lesz, ha madj zavarja a retek vagy ciki lesz neki akkor majd elintézi magának!!

16 évesen már nem ilyenekre kell őt nevelni mert ez már részletkérdés..

Szerintem inkább készítsd őt fel a valódi életre, add át neki a mostani mocskos világ csapdáit és útvesztőinek tapasztalatait.

Mindezek mellett hagyd hogy önálló döntéseket hozzon, de adj tanácsot ha úgyérzed olyasmibe kezd amit te már végigtapostál és rájöttél hogy zsákutca.

Próbálj partnerként viszonyulni hozzá de mindíg követeld meg a tiszteletet!

2009. okt. 21. 20:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha a fiaim ilyet mondanak majd, hogy női munka, kapnak két nagy anyai pofont asszem :-))

Párom is mindent megcsinál szó nélkül és ez nagyon becsülendő tulajdonság. Soha nem élnék olyan emberrel, akinek derogál megfogni a porszívócsövet...

Úgyhogy a kedves ismerős gyereke szűkebb körből válogathat majd párt magának, mert a nők UTÁLJÁK, ha valaki csak kiszolgáltatni képes magát.

Asszem ezzel mindent elmondtam.

2009. okt. 22. 08:16
 19/19 anonim válasza:

egy 16 éves fiú szerintem elég hosszú idő után érzi azt, h zavarja a szobájában uralkodó káosz és kosz....ez akár években is mérhető...szóval nem értek azzal egyet, h ne mondd meg, mikor takarítson. ha magától nem csinálja, szólj rá. az ismerős anyuka pedig nagy hibát követ el. neveli a tipikus "anyuka kicsi fiát". szerencsétlen meny. majd hallgathatja hogy "de anyu nem így szokta ezt az ételt elkészíteni"....plussz meg lesz róla győződve, hogy a ruhák igenis maguktól vándorolnak a szekrénybe, a büdös zokni magát mossa ki, az ing vasalva jön ki a mosógépből, a port meg vmi földöntúli vákum szívja ki a szőnyegből...!

és pont, amiért a világ változik, és a nők egyre jobban kívánják az egyenrangúságot....10 év múlva mikor aktuális lesz a házasság kérdés, a te fiad talál majd feleséget, az "ismerős anyuka" fia meg cseszheti, mert az összes nő elküldi majd a jó büdös nénikéjébe. ez fix.

2009. okt. 25. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!