Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor tényleg én vagyok...

Most akkor tényleg én vagyok a gonosz anya?

Figyelt kérdés
van egy 16 éves fiam. pár hónapja megkértem mi apró házimunkára(hogy porszívózza fel a szobáját). erre közölte, hogy az női munka. én nagyon mérges lettem, kicsit bántott is, hiszen mindig mindent megcsináltam neki, próbáltam tiszteletre és becsületességre nevelni. persze mint egy katonatiszt, hanem szép szóval és úgy láttam sikerrel is jártam. de ezután elhatározta, hogy hetente legalább egyszer valamilyen házimunkában segítenie kell nekem is, nem csak az apjának a fiús dolgokban. főztünk együtt, takarítottunk, próbálkoztunk a vasalással, ilyenek. ez kb heti 1 órát jelentett, nem vettem el a szórakozásából semmi időt. eleinte tiltakozott kicsit, de aztán már nem, úgy vettem észre hogy szívesen tölti velem az idejét. csak próbálom megértetni vele, hogy a munka az munka, nincs női vagy férfi és ez sem kevésbé fontos, még lehet egyszer neki is meg kell csinálnia, pl ha egyedül él. minap viszont egy anyuka azt mondta, hogy ilyet hogy tehetek, a fiamból háziasszonyt csinálok, ő ilyet sose kérne a fiától. és ne csodálkozzak, ha nem szívesen lesz majd otthon a fiam. igaza lehet? én nem így érzem, de nem tudom mások miképp vélekednek erről.
2009. okt. 21. 15:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A Te fiadból remélhetőleg olyan férj vagy társ lesz, aki megbecsüli a női munkát, és tud besegíteni is ha kell. Aki meg szörnyülködik ezen annak a gyereke meg addig nem eszik vacsorát, míg a kedves felesége/párja be nem viszi elé, mert ő a kedvenc műsorát nézi a tv-ben...

2009. okt. 21. 15:46
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

sztem ez egyáltalán nem baj

mert ha mondjuk te már nem leszel neki mindig ott hogy össze szedd utána a mosatlant akkor jól fog jönni hogy be tudja kapcsolni a mosogépet. és a jövőbeni menyed is csak örülni fog :):)

2009. okt. 21. 15:48
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Öcsémet is megnevelhetnéd egy kicsit:)

Ő még havonta/2havonta is lusta felporszívózni a szobáját. Egyébként a páromat viszont így "nevelte" anyukája, és ha épp ő van otthon és én dolgozok, akkor elmosogat, felporszívózik, de mégse hátiasszony:)

2009. okt. 21. 15:49
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van,a szomszédasszony valószínűleg más korosztály,őt még úgy nevelték,hogy ki kell szolgálni a férfit.Nem fog megártani a fiadnak,ha tudja,hogy kell bekapcsolni a porszívót,ha később egyedül fog élni,nagy segítség lesz számára,és a majdani menyed élete is könnyebb lesz,és nem fog téged utálni.

szerintem jól csinálod,még több is lehetne,mint heti egy óra.

2009. okt. 21. 15:51
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kicsit későn kezdted el ehhez a szemlélethez hozzászoktatni. Amúgy sosincs teljesen késő, remélem, sikerül majd megértetned a fiaddal, hogy ebben tényleg nincs már olyan, hogy női/férfi munka. Munkamegosztás a jó, és ebben az a lényeg, hogy felesben, de csinálja azt mindenki, amelyiket inkább szereti, ha lehetséges így megoldani. Ha azonban vannak olyan házimunkák, amit senki sem szeret csinálni, azt felváltva illik, ne csak az egyik szívjon vele. Ez a férfi munka dolog állati kényelmes, talán annyi csak a dolga, ha ötévenként csöpög a csap, akkor húz rajta egyet egy fogóval és a következő 5 évre már le is tudta? Hát ez már nem így működik. Mindent képes egy pasi is megcsinálni, ennek csak a lustasága szab határt.

Jól tetted, hogy belevágtál és tarts ki az elképzelésed mellett. Hogy mivel lehet erre motiválni a fiadat azt nem tudom, de biztos van olyan dolog, amit meg ő szeretne. Elvileg ennek alapnak kellene lennie, tehát nem jutalomfalatért kitakarítani a SAJÁT szobáját, hanem teljesen természetesen kivenni a részét a munkából. Később ennek hasznát is veheti majd. Remélhetőleg nem a "társanyuka" által nevelt leánykába botlik majd bele, aki kinyalja a fenekét.

2009. okt. 21. 15:52
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

te egy normális szülő vagy inkább

párom (24/F) anyaj hasonlo,mint aki beszolt neked,hogy hogy csinálhatsz ilyet...

házimunka nulla,kész kaját a kezébeadja,mindent elintéz helyette...

több mint 2 éve "nevelem" ki ebből...tudjon már egyedül is megcsinélni egy rántottát,tudjon időpontot kérni,vagy bemenni a boltba (előtte max a kocsija miatt ment boltba,amugy soha egy kenyérért se)...

tölem elvárná,hogy anyukához hasonlóan kiszolgáljam...ha fáradt,akko persze,nem gond...de alapestben nem rabszolga vagyok,hanem barátnő...

csak az anyukája elb@szta a nevelését

te ne tedd ezt

leendő menyed és saját magad érdekében

22/L

2009. okt. 21. 15:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés az a nő,akinek a férjét neveled.:)

Gondolom,te kiskorában sem mondtad neki,hogy ne sírjon,mert azt csak a lányok csinálják..Mert akkor méghozzá olyan férfi lesz,aki az érzéseit is ki tudja mutatni!

További sok boldogságot és kitartást a neveléséhez!

2009. okt. 21. 15:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz és megerősíteni az elhangzottakat. :)
2009. okt. 21. 16:04
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 17 éves fiam van,és én is mindig arra neveltem,hogy otthoni munkát se szégyellje,hisz nem árt ha egy férfi is tud főzni,és porszívózni:) Az én fiam szó nélkül rendet rak a szobájában,és ha kérem el is mosogat...Szerinte sem szégyen a munka,és kimondottan teszik neki ha a férfiak vannak a konyhában,és főznek valami remek vacsorát:)

Örülök,hogy nem csak én gondolkodom így,hogy egy férfi is tud házi munkát végezni ha kell:)

2009. okt. 21. 16:12
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

barátnőméknél van az,hogy a nőnek kell otthon csinálnia mindent, így gondolja az apja is, és az öccse is. Öccsének ki van nyaldosva a segge, néha rohadt nagy b.szogatások árán rá tudják venni, hogy szedje össze az udvaron a kutyaszart, vagy nyírja le a füvet, meg kimennek kapálni stb, de amúgy ott ez van. h női munka.

Az a gyerek aki pedig a saját szobáját nem takarítja, hanem anyja csinálja, az rohadtul el van kényeztetve. Volt olyan ismerősöm ált suliban akinek az anyja a cipőjét is bekötötte (sőt egyszer emléxem, hogy engem kért meg, h kössem be neki, szánalmas), az ágyát megcsinálta meg mindent. Mi lett belőle? Nemtom, sztem nem sok, asszem le sem érettségizett, gazdag az apja vagy mi, görög származású, anyja sem volt csóró, sztem megkap mindent most is azt annyi.

2009. okt. 21. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!